شنبه 29 دی 1403

عبدالحمید قدیریان چهره سال هنر انقلاب 1400 معرفی شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
عبدالحمید قدیریان چهره سال هنر انقلاب 1400 معرفی شد

تهران - ایرنا - آیین اختتامیه هشتمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی برگزار و عبدالحمید قدیریان هنرمند نقاش پیشکسوت به عنوان چهره برتر سال هنر انقلاب 1400 معرفی و تجلیل شد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، این آیین شامگاه جمعه (26 فروردین) با حضور محمدمهدی دادمان رئیس، مجدالدین معلمی معاون هنری، سیدمسعود شجاعی طباطبایی مدیر مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری و جمعی از مسئولان و هنرمندان در محوطه باز حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار شد.

در این آیین عبدالحمید قدیریان که شامگاه 25 فروردین در ویژه برنامه شب معرفی هنرمندان منتخب تجسمی، عکس و معماری به دلیل خلق تابلوی نقاشی دختران مکتب سیدالشهدا (ع) و واکنش سریع به شهادت دختران مدرسه سیدالشهدای افغانستان به عنوان یکی از چهره‌های هنر انقلاب معرفی شده بود، در شب ششم و آیین اختتامیه هشتمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی به عنوان چهره برتر سال هنر انقلاب 1400 معرفی و تجلیل شد.

قدیریان متولد 1339 در تهران است. او به دلیل علاقه‌اش به نقاشی در سال 1357 وارد دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران شد. قدیریان از سال 1360 به عنوان نقاش فعالیت حرفه‌ای خود را آغاز کرد و پس از آن در سال 1365 فعالیت سینمایی خود را در کسوت گریمور با فیلم گذرگاه شروع کرد.

وی سال 1366 با فیلم هراس در عرصه طراحی صحنه و لباس نیز مشغول به کار شد. قدیریان در طول فعالیت هنری خود جوایز متعددی را از جشنواره‌های مختلف دریافت کرد که از جمله آنها می‌توان به سیمرغ بلورین و دیپلم افتخار طراحی دکور و لباس فیلم مریم مقدس (س) در نوزدهمین جشنواره فیلم فجر، تندیس حافظ جشن سینمایی دنیای تصویر برای طراحی دکور و لباس فیلم ارتفاع پست، تندیس و دیپلم افتخار برای طراحی لباس فیلم مریم مقدس (س) در چهارمین جشنواره سیما اشاره کرد.

آثار ارزشمند قدیریان همچون مجموعه نقاشی‌هایش با عنوان آسمان حسین و تابلو نقاشی شب قدر مورد استقبال مردم، هنرمندان و منتقدان قرار داشته است.

هشتمین دوره هفته هنر انقلاب اسلامی امسال متفاوت از دوره‌های گذشته برگزار شد؛ طبق اعلام اولیه، تجلیل و تکریم از هنرمندان شاخص فرهنگ و هنر که آثاری را تولید کردند و مورد استقبال مردم قرار گرفته است از برنامه‌های حوزه هنری در هفته هنر انقلاب بود.

از 21 فروردین طی پنج شب هر شب، پیشکسوتان عرصه فرهنگ و هنر در حوزه‌های سینما و تئاتر، نویسندگان و پژوهشگران، محققان، راویان، موسیقی و شعر، هنرهای تجسمی، عکس و معماری انقلاب، از زمان افطار گردهم آمده و وضعیت این حوزه‌ها را مورد بررسی قرار دادند، در پایان این نشست‌ها، در هر رشته تخصصی سه نفر به عنوان برگزیده معرفی و تجلیل شدند که این روند جایگزین معرفی کاندیدای هنر انقلاب بود، در نهایت در شب ششم و آیین اختتامیه چهره هنر انقلاب سال 1400 معرفی شد.

شاخص‌هایی همچون سوابق فردی، پرمخاطب بودن اثر تولیدی، نقش هنرمند در معرفی هنر انقلاب و آموزش به نسل جوان و توسعه این هنر، داشتن آثاری جریان‌ساز برای فرهنگسازی هم سو با هنر انقلاب در سطح استان‌ها، واکنش‌های هنرمندانه به جریانات، کسب موفقیت و مقام از جشنواره‌های ملی و بین‌المللی، در انتخاب چهره سال مدنظر قرار گرفتند.

برچسب‌ها