چهارشنبه 7 آذر 1403

عربستان تا این سال غول‌های فناوری را جذب می‌کند / از آمازون تا مایکروسافت

وب‌گاه خبر آنلاین مشاهده در مرجع

تجارت نیوز نوشت: مجوزهای اعطاشده به شرکت‌های جهانی، موقعیت عربستان سعودی را به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه تقویت می‌کند. این کشور تریلیون‌ها دلار برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و دوری از اتکا به بخش نفت تخصیص داده است.

شرکت‌های بزرگ فناوری جهانی مانند آمازون، گوگل و مایکروسافت در حال گسترش حضور خود در عربستان سعودی هستند. به گزارش بلومبرگ، پایگاه داده دولت عربستان سعودی نشان می‌دهد که هر سه شرکت آمریکایی مجوز تأسیس دفتر مرکزی منطقه‌ای در ریاض را درست قبل از پایان مهلت دولت که اول ژانویه بود، دریافت کرده‌اند. این افزایش فعالیت در اواخر سال و زمانی رخ داد که شرکت‌های برجسته مختلف به دنبال ایجاد دفتر مرکزی محلی بودند. شرکت‌های قابل توجه دیگری از جمله ایرباس، اوراکل و فایزر نیز اخیراً مجوز مشابه دریافت کرده‌اند.

در فوریه 2021، عربستان سعودی مقررات جدیدی برای قراردادهای دولتی به‌عنوان بخشی از طرح چشم‌انداز 2030 خود اعلام کرد که توسط ولیعهد محمد بن سلمان برای تحریک اقتصاد و جذب سرمایه‌گذاری‌های بین‌المللی راه‌اندازی شد. این مجوزهای اعطاشده به شرکت‌های جهانی، موقعیت عربستان سعودی را به‌عنوان بزرگ‌ترین اقتصاد منطقه تقویت می‌کند. این کشور تریلیون‌ها دلار برای تنوع بخشیدن به اقتصاد خود و دوری از اتکا به بخش نفت تخصیص داده است.

مایکروسافت پذیرفت که عربستان سعودی را در منطقه اروپای مرکزی و شرقی، خاورمیانه و آفریقا (CEMA) بگنجاند و بیان کرد که آن‌ها چندین دفتر مرکزی از جمله در عربستان سعودی خواهند داشت. گوگل اعلام کرد که در حال تعامل با مقامات مربوطه برای برآورده کردن شرایط است. در همین حال، ایرباس تأیید کرد که استقرار آن در پادشاهی سعودی با پیروی از مقررات این کشور همراه است.

به گزارش رویترز، در فوریه 2023، عربستان سعودی بیش از 9 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در فناوری جذب کرده است، از جمله توسط غول‌های آمریکایی مایکروسافت و اوراکل که در حال ساخت فضای ابری در این منطقه هستند. عبدالله السواحه، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات عربستان سعودی گفت که مایکروسافت 2.1 میلیارد دلار برای یک فضای ابری مقیاس‌پذیر جهانی و اوراکل 1.5 میلیارد دلار برای ایجاد یک فضای ابری جدید در ریاض سرمایه‌گذاری خواهد کرد.

مجوز ویژه ستاد مرکزی

بر اساس قوانین عربستان، در صورتی شرکت‌ها می‌توانند مجوز ویژه برای یک دفتر مرکزی دریافت کنند که معیارهای خاصی داشته باشند مانند داشتن حداقل 15 کارمند و فعالیت در دو کشور دیگر. در مقابل، ریاض مشوق‌هایی مانند معافیت‌های مالیاتی و تسهیل استخدام برای اتباع سعودی ارائه می‌دهد.

در ماه دسامبر، دولت معافیت مالیاتی 30 ساله برای شرکت‌هایی که مجوزهای لازم برای مقرهای منطقه‌ای تعیین‌شده را دریافت کردند، وضع کرد. وزارت سرمایه‌گذاری در بیانیه‌ای گزارش داد که تاکنون بیش از 200 شرکت مجوز تأسیس دفتر مرکزی را دریافت کرده‌اند. از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به Bechtel، PwC و PepsiCo اشاره کرد که قبلاً قصد خود را برای ایجاد ریاض به‌عنوان یک ستاد منطقه‌ای برای عملیات اعلام کرده‌اند.

223223

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1862157