عرضه اجباری در بورس نداریم / فروش اینترنتی 1300 هزار میلیارد است
معاون وزیر صمت گفت: پیشبینی میشود امسال 1300 هزار میلیارد تومان فروش اینترنتی داشته باشیم که 17 درصد از کل فروش در روشهای مختلف در کشور را شامل میشود.
معاون وزیر صمت گفت: پیشبینی میشود امسال 1300 هزار میلیارد تومان فروش اینترنتی داشته باشیم که 17 درصد از کل فروش در روشهای مختلف در کشور را شامل میشود.
به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا شاهمیرزایی امروز در نشست خبری در مورد قیمتگذاری دستوری، اظهار کرد: اساساً قیمت کالاها و خدمات وابسته به عرضه و تقاضاست و سیاست دستوری نمیتواند در این حوزه نقشی داشته باشد.
معاون تجارت و خدمات وزیر صمت به حذف ارز 4200 تومانی اشاره کرد و گفت: وقتی ارز حذف شد برخی از کالاها 4 تا 5 برابر امکان افزایش قیمت را داشتند بنابراین در این حیطه ورود دولت و قیمت گذاری بدیهی بود.
شاهمیرزایی افزود: باید اشاره شود که بسیاری از کالاهای صنعتی وارد بورس شدهاند و اگرچه نرخ دلار نوسانی بود اما با این حال نوسانات قیمتی کالاها کنترل شد.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال قبلاً قیمت سیمان و فلزات به شدت از دلار و مواردی همچون گاز تأثیر زیادی میگرفت اما در این یک سال نوسانات قیمتی در این دو بخش کنترل شد.
معاون وزیر صمت در مورد عرضه اجباری کالا با قیمت دستوری در بورس، گفت: به هیچ وجه چنین موردس نداشتهایم و اساساً این مساله با قانون بورس در تناقض است؛ فقط تعداد زیادی از کالاها را بورسی کردیم.
صدور 7 میلیارد کد رهگیری
شاهمیرزایی در مورد سامانه جامع تجارت اظهار کرد: در سامانه جامع تجارت حجم کالا، احتکار، قاچاق، کمبود کالا و... رصد میشود و مسائل قیمت در این سامانه نبود و اخیراً این آیتم اضافه شده است.
معاون وزیر صمت ادامه داد: تکمیل سامانه جامع تجارت هیچ گاه به پایان نمیرسد زیرا دائم موارد و وظایف جدیدی اضافه میشود و این سامانه بهروز میشود. منتهی ما به حرکت سامانه شتاب داده ایم؛ به عنوان نمونه تاکنون 950 هزار شناسه کالا صادر شده که دو سوم مربوط به این یک سال بوده است. همچنین در مجموع 7 میلیارد کد رهگیری صادر شده که به عنوان مثال در حوزه لوازم یدکی 330 میلیون کد رهگیری صادر شده است.
وی اضافه کرد: 635 هزار کد نقش در این سامانه تعریف شده است که میتوانند اطلاعات در سامانه وارد کنند.
1,300 هزار میلیارد تومان فروش اینترنتی تا پایان سال
شاهمیرزایی در مورد کسبوکارهای اینترنتی هم گفت: کل فروش دیجیتال سال گذشته 1,230 هزار میلیارد تومان بود که پیشبینی میشود این عدد امسال به 1,300 هزار میلیارد تومان برسد که 17 درصد از کل فروش در روشهای مختلف در کشور را که حدود 7 هزار هزار میلیارد تومان است را شامل میشود.
وی افزود: 97 درصد این کسبوکارها روی پلتفرم های داخلی انجام میشود.
شاهمیرزایی با بیان اینکه تجارت الکترونیک از کل تجارت کشور به 3 درصد رسیده است، گفت: در حوزه تجاری لازم است که اینترنت بینالملل اختصاص دهیم و حمایت و البته پلتفرمهای داخلی را تقویت کنیم. این درحالیست که شبکههای خارجی هم باید باشند تا انحصار شکل نگیرد و رقابت داشته باشیم.
وی در ادامه اظهار کرد: 80 درصد کسب و کارهای ایرانی در شبکههای اجتماعی هستند و بعضاً در قالب مکمل همچون تبلیغات از آن استفاده میکنند.
تکمیل میشود...