عقب نشینی انگلیس از ممنوعیت تولید خودروهای بنزینی
نخست وزیر انگلیس طی اظهاراتی اعلام کرد که ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی جدید را که قرار بود از سال 2030 اجرا شود، تا سال 2035 به تعویق میاندازد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، ریشی سوناک، نخست وزیر انگلیس روز چهارشنبه طی اظهاراتی اعلام کرد که ممنوعیت فروش خودروهای بنزینی و گازوئیلی جدید را که قرار بود از سال 2030 اجرا شود، تا سال 2035 به تعویق میاندازد.
سوناک نخست وزیران سابق این کشور را به دلیل تمرکز آنها روی "سرفصل اخبار" با برنامههای جاه طلبانه خود برای کاهش انتشار کربن در چنین مدت کوتاهی مورد انتقاد قرار داد و گفت که به تمام جنبههای اقدامات آنها فکر نشده و هرگز به درستی بحث و گفتگو صورت نگرفته است.
بر اساس این گزارش، طرح اولیه دولت انگلیس که برای کاهش انتشار کربن طراحی شده بود، فروش خودروهای موتور احتراقی جدید را که با سوخت های فسیلی کار می کنند، در بریتانیا از سال 2030 ممنوع میکرد.
رانندگان انگلیسی از قیمت بنزین "شوکه" شدند تولید خودرو در انگلیس به پایینترین رقم طی 67 سال گذشته رسید وی افزود: ما گذار از (خودروهای سوخت فسیلی) به وسایل نقلیه الکتریکی را تسهیل می کنیم. شما همچنان میتوانید تا سال 2035 خودروها و وانتهای بنزینی و گازوئیلی بخرید. حتی پس از آن، همچنان میتوانید آنها را به صورت دست دوم بخرید و بفروشید.نخست وزیر انگلیس توضیح داد که بریتانیاییها باید مطمئن باشند که میتوانند خودروهای بنزینی قدیمی خود را برای خرید وسایل نقلیه الکتریکی جدید بفروشند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر، افکار عمومی در مورد این موضوع تردید دارد، زیرا مردم همین حالا از بحران هزینه زندگی و قبوض بالای انرژی رنج میبرند و مطمئن نیستند که آیا می توانند هزینههای اضافی را متحمل شوند یا خیر.
سوناک گفت: حداقل در حال حاضر، این شمای مصرفکننده، هستید که این انتخاب را انجام میدهید نه اینکه دولت شما را مجبور به انجام آن کند.
وی در ادامه افزود که دولت وی به تلاش خود برای رسیدن به انتشار کربن "صفر خالص" تا سال 2050 ادامه خواهد داد، البته به روشی "عملیتر، متناسبتر، و واقعبینانهتر".
سوئلا براورمن، وزیر کشور بریتانیا نیز از تصمیم سوناک استقبال کرد و گفت: ما با ورشکستگی مردم بریتانیا کشور را نجات نمیدهیم.
با این حال، همه این اقدام سوناک را تحسین نکردند. حزب کارگر اعلام کرد که در صورت انتخاب شدن در سال آینده، تصمیم وی را لغو کرده و این ممنوعیت را به سال 2030 برمیگرداند.
خودروسازان بریتانیایی نیز از این اظهارات ناراضی به نظر میرسند چرا که میلیاردها دلار برای اصلاح خطوط تولید خود برای خودروهای الکتریکی هزینه کردهاند.
لیزا برانکین، رئیس فورد بریتانیا، در واکنش به این اظهارات گفت: تجارت ما به سه چیز از سوی دولت بریتانیا نیاز دارد: جاه طلبی، تعهد و ثبات. (لغو برنامه) سال 2030 هر سه را تضعیف خواهد کرد.
شرکتهای استلانتیس Stellantis و بیامو BMW نیز هر دو اعلام کردند که همچنان متعهد به حرکت به سمت تولید خودروهای الکتریکی تا سال 2030 هستند.