یک‌شنبه 30 اردیبهشت 1403

علت مرگ پلنگ دنا اعلام شد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
علت مرگ پلنگ دنا اعلام شد

مدیر کل محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد گفت: دامپزشک پس از کالبدشکافی علت مرگ را ناشی از اصابت گلوله و خون ریزی داخلی بیان کرد.

به گزارش مشرق به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان، اسلام جاودان خرد اظهار کرد: پس از مشاهده لاشه پلنگ در بین نخاله های ساختمانی در شهرستان دنا، موضوع از طریق معاینه بالینی لاشه در همان لحظات اولیه نشان داد خراشیدگی و سوراخ هایی برروی لاشه وجود داشت که برای علت نهایی را منوط به نظر قطعی دامپزشک بعداز طی مراحل کالبد شکافی موکول کردیم.

جاودان خرد به شناسنامه دار کردن 19 قلاده پلنگ در 14 هزار هکتار از پارک ملی دنا در سنوات گذشته اشاره کرد و گفت: مطابق با بررسی های بالینی لاشه و تطبیق خال های ثبت شده از 19 قلاده (فرد) پلنگ در14 هزار هکتار از پارک ملی دنا، پلنگ تلف شده متاسفانه یکی از پلنگ هایی است ک شناسنامه دار شده بود.

وی گفت: مطابق با بررسی های صورت گرفته این پلنگ شماره 9 ثبت شده با جنسیت نر بین 7 تا 9 سال سن دارد.

با اعلام مدیرکل حفاظت محیط زیست کهگیلویه و بویراحمد در تاریخ 24 مرداد، لاشه یک قلاده پلنگ در میان انبوهی از زباله های زیر پل جاده ارتباطی حد فاصل روستاهای "دشت رز" و "بن زد" شهرستان دنا کشف شد.

روستای "دشت رز" با جمعیتی بالغ بر 900 نفر با فاصله 65 کیلومتری از مرکز استان، بطور کامل محدوده منطقه حفاظت شده دنا قراردارد و جزو روستاهای چسپیده به کوه دناست.

بخش اعظمی از کل و بزهای پارک ملی دنا در شمال این روستا قرار دارند و زیستگاه عمده پلنگ در همین بخش از دناست و این نخستین گزارشی از کشف لاشه پلنگ در جغرافیایی این روستا است.

در اوایل بهار امسال یک قلاده پلنگ در منطقه حفاظت شده دنا در این استان به دلایل نامعلومی تلف شده و بنا به گفته کارشناسان محیط زیست علائم بالینی لاشه اسهال مزمن و اتلاف آب بدن را نشان می‌دهد.

کهگیلویه و بویراحمد هفت منطقه حفاظت شده ("دنا"، "دنای شرقی"، "سیوک"، "خائیز" و "سرخ"، "خامین"، "دِیل" و "سَولک") به وسعت 180 هزار و 763 هکتار و یک پارک ملی "دنا" به وسعت25 هزار و 823 هکتار و 6 منطقه شکار ممنوع دارد.