علت ممنوعیت کاشت ناخن برای کادر درمان / خطر افزایش عفونت در اعمال جراحی
رئیس اداره نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت درباره علت ممنوعیت استفاده از لاک و کاشت ناخن برای کادر درمان توضیح داد.
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، روز گذشته وزیر بهداشت اعلام کرد که کاشت ناخن و مژه برای پزشکان، پرستاران و تمام کارکنان بیمارستانی ممنوع است؛ پیش از این نیز وزارت بهداشت طی یک اطلاعیه، به منظور استانداردسازی رفتار و پوشش دانشجویان و دستیاران دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اعلام کرده بود که داشتن لاک ناخن، برچسبهای ناخن و ناخنهای مصنوعی ممنوع است.
ضوابط جدید پوشش دانشجویان علوم پزشکی؛ ممنوعیت کاشت ناخن، مژه مصنوعی و استفاده از تلفن همراه بر بالین بیماراندر همین راستا، دکتر حسین حاجی میرزایی؛ رئیس اداره نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم اظهار کرد: در وزارت بهداشت استانداردهایی به لحاظ حرفهای در اتاق عمل داریم؛ برای افرادی که پروسیجر و اعمال جراحی انجام میدهند، لاک زدن و کاشت ناخن ممنوع است و با استانداردهای وزارت بهداشت مغایرت دارد.
رئیس اداره نظارت بر امور درمان وزارت بهداشت افزود: علت ممنوعیت این موضوع، رعایت بهداشت حرفهای است؛ این موضوع جزو اخلاق و پوشش حرفهای است. زمانی که فردی ناخن میکارد، فاصلهای که بین ناخن و بستر انگشت ایجاد میشود به محلی برای رشد باکتریها تبدیل میشود و بنابراین دستان فرد به خوبی استریل نمیشود؛ همین موضوع میتواند باعث بروز عفونت در محل جراحی و آسیب به بیمار شود. به همین دلیل این موضوع به کادر درمان ابلاغ شده و پرسنل بیمارستانها باید از لاک زدن و استفاده از ناخن مصنوعی پرهیز کنند.