چهارشنبه 7 آذر 1403

عملیات انتحاری کاوشگر ناسا تا ساعاتی دیگر

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
عملیات انتحاری کاوشگر ناسا تا ساعاتی دیگر

کاوشگر "دارت" ناسا در نخستین آزمایش دفاعی زمین با یک سیارک برخورد می‌کند و هدف از این آزمایش ناسا این است که متوجه شویم که در صورت تهدید انسان‌ها به سرنوشت دایناسورها، می‌توان سنگ‌های فضایی را منحرف کرد یا خیر؟!

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم؛ کاوشگر "دارت" ناسا در نخستین آزمایش دفاعی زمین با یک سیارک برخورد می‌کند و هدف از این آزمایش ناسا این است که متوجه شویم که در صورت تهدید انسان‌ها به سرنوشت دایناسورها، می‌توان سنگ‌های فضایی را منحرف کرد یا خیر؟!

اکثر دانشمندان از این تصور که فضاپیمای آنها در هم شکسته شود ناراحت خواهند شد اما برای تیم کاوشگر دارت ناسا، هر چیزی به جز نابودی کامل به عنوان یک شکست تلقی خواهد شد!

این فضاپیمای 330 میلیون دلاری (300 میلیون پوندی) قرار است کمی بعد از نیمه شب دوشنبه به یک سیارک در حدود 11 میلیون کیلومتری بالای اقیانوس هند برخورد کند. این برخورد با سرعتی نزدیک به هفت کیلومتر در ثانیه رخ داده و کاوشگر نیم تنی را محو خواهد کرد!

فضاپیمای دارت ناسا در نوامبر سال گذشته از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد. عکس: مایکل پترسون /AP

"دارت" یا آزمایش تغییر جهت دوگانه سیارک، آزمایش و نخستین مأموریتی است که ارزیابی می‌کند که اگر سیارک‌ها در مسیر برخورد با زمین پیدا شوند، می‌توانند منحرف شوند یا خیر. یک تلنگر مناسب که می‌تواند از آرماگدون جلوگیری کند و انسان‌ها را از سرنوشتی مشابه سرنوشت دایناسورها نجات دهد!

برداشت یک هنرمند از برخورد یک سیارک بزرگ با زمین در رویدادی که 66 میلیون سال پیش به نابودی دایناسورها کمک کرد. عکس: کتابخانه عکس علوم / علمی

پروفسور آلن فیتزسیمونز؛ ستاره‌شناس و عضو تیم تحقیقاتی دارت در دانشگاه کوئینز بلفاست، گفت: این شبیه یک بازی بسیار پیچیده و بیلیارد کیهانی است. کاری که ما می‌خواهیم انجام دهیم این است که از انرژی (تا جایی که می‌توانیم) دارت برای حرکت دادن سیارک استفاده کنیم. با توجه به اینکه تلسکوپ‌ها دائماً آسمان را اسکن می‌کنند، دانشمندان امیدوارند که اگر یک سیارک، تهدید بزرگی را به وجود آورد، متوجه شوند.

این برخورد، در حدود ساعت 12:14 صبح روز سه‌شنبه، به وقت بریتانیا، توسط دوربین دارت و دو کاوشگر دیگر در یک کاوشگر کوچک ایتالیایی به نام LiciaCube ضبط می‌شود که دارت هفته گذشته آنها را رها کرد تا از فاصله‌ای امن شاهد این رویداد باشد.

ساخت "بزرگ‌ترین تلسکوپ رادیویی جهان" آغاز شد
عملیات انتحاری کاوشگر ناسا تا ساعاتی دیگر 2
عملیات انتحاری کاوشگر ناسا تا ساعاتی دیگر 3