پنج‌شنبه 8 آذر 1403

عید غدیر فرصتی مناسب برای تبیین و نهادینه کردن گفتمان ولایت در جامعه است

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
عید غدیر فرصتی مناسب برای تبیین و نهادینه کردن گفتمان ولایت در جامعه است

امام‌جمعه اراک گفت: عید غدیر عید انسانیت، عید آزادی خواهان و دلدادگان اردوگاه ولایت است و این ایام فرصتی مناسب برای تبیین و نهادینه کردن گفتمان ولایت در جامعه است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از دیار آفتاب؛ آیت‌الله قربانعلی دری نجف‌آبادی نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی در همایش عدالت از منظر امیرالمؤمنین (ع) در دانشگاه اراک گفت: عید غدیر عید انسانیت، عید آزادی خواهان و دلدادگان اردوگاه ولایت است و این ایام فرصتی مناسب برای تبیین و نهادینه کردن گفتمان ولایت در جامعه است.

دری نجف‌آبادی اظهار کرد: عدالت یکی از ارزشمندترین، عمیق‌ترین و مهم‌ترین سرمایه‌های انسانی وایمانی و چشم‌وچراغ اسلام، قرآن و مکتب اهل‌بیت (ع) است و سرمایه بزرگی برای پیشرفت و تکامل انسان و جامعه بشری است و نظام عالم بر پایه عدالت استوار است.

وی ادامه داد: قرآن کریم به تعبیرهای مختلفی از عدالت یاد می‌کند و لذا هم عدل در مقام تکوین و هم عدل در تشریع بسیار مهم است و نظام تشریع مکمل نظام تکوین است و کتاب شهید مطهری با عنوان عدل الهی که بیش از 50 سال گذشته نگارش شده بسیار راهگشای شرایط امروز است.

امام‌جمعه اراک افزود: همه اولیاء الهی برای تحقق عدالت آمدند و قرآن کریم هدف انبیاء الهی را برقراری عدل و قسط بیان می‌کند و انقلاب اسلامی پس از سال‌ها برای برقراری عدالت توسط حضرت امام (ره) پایه‌گذاری شد و با احیای ارزش‌های اسلامی عدل و قسط را احیا نمود.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی بیان کرد: در طول انقلاب اسلامی گام‌های بلندی در راستای تحقق و برقراری عدالت برداشته‌شده اما کافی و کامل نیست و لذا در اقامه عدل و قسط نمره کامل نمی‌گیریم و فاصله‌داریم.

نظام پرداختی در کشور باید عادلانه باشد

وی یادآور شد: نظام پرداختی در کشور باید عادلانه باشد و همه امکانات و ظرفیت‌ها در کشور عادلانه توزیع شود و نباید موجب سوءاستفاده عناصر فرصت‌طلب شود و فساد آور نباشد.

دری نجف‌آبادی با اشاره به اینکه در گام دوم انقلاب نیازمند تدبیر عالمانه و حکیمانه برای برقراری عدالت در همه بخش‌ها هستیم اضافه کرد: در برنامه ششم ضریب جینی 34 دهم درصد هدف‌گذاری شده که باید برای محقق شدن آن تلاش جدی نمود چراکه متأسفانه نرخ ضریب جینی قابل‌قبول نیست.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی گفت: نظام مدیریتی، استخدامی، تصمیمات، قضاوت و همه بخش‌های نظام اسلامی باید عدالت محور باشد و عدالت شاخصه و محور در گام دوم انقلاب است.

وی ادامه داد: متأسفانه عدم توازن‌های اجتماعی در برخی از بخش‌های جامعه آزاردهنده است و باید موانع تحقق عدالت در همه حوزه‌ها برداشته شود.

دری نجف‌آبادی افزود: مدیریت منابع بانکی، منابع ارزی و واگذاری‌ها در کشور باید عادلانه توزیع شوند و حرکت به سمت عدالت در همه بخش‌ها تحول‌آفرین است.

عدالت شاخصه مهم در جامعه اسلامی است

امام‌جمعه اراک بابیان اینکه عدالت شاخصه مهم در جامعه اسلامی است اظهار کرد: عدالت جوهره معارف اسلام و هدف عالی تعالیم اسلامی است و در نظام اسلامی همه امور باید بر اساس عدالت باشد.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی افزود: پای‌کار آوردن عزم ملی و اراده همه‌جانبه برای برقراری و گسترش عدالت در همه بخش‌ها، فرهنگ‌سازی، کادر سازی گسترده برای اجرای عدالت و تقویت انگیزه‌ها در جامعه اسلامی از الزامات تحقق عدالت است که همه باید برای تحقق این راهبردها تلاش و همت بورزند.

وی گفت: کسانی که از عدالت فاصله می‌گیرند و مانع تحقق عدالت در بخش‌های مختلف جامعه هستند باید نمره سلبی به آنها داده شود و نباید در موقعیت‌های جامعه جایگاهی داشته باشند.

امام‌جمعه اراک ادامه داد: دوری از اسراف و مصرف‌گرایی بیش‌ازاندازه در جامعه اسلامی وظیفه همگانی است و مردم مؤلفه اصلی برقراری عدالت در جامعه هستند که باید نقش‌آفرینی کنند.

انقلاب اسلامی نقش مردم در اداره کشور را احیا کرد

دری نجف‌آبادی افزود: انقلاب اسلامی نقش مردم در اداره کشور را احیا کرد و لذا نقش‌آفرینی مردم در برقراری عدالت بسیار مهم است و جامعه اسلامی به تأسی از گفتمان علوی و فاطمی باید به سمت پیشرفت و تحقق عدالت در همه بخش‌ها حرکت کند و لذا گام دوم عدالت گام عدالت محوری است.

وی خاطرنشان کرد: معنای واقعی عدالت در جامعه اسلامی هدر ندادن ظرفیت‌ها و فرصت‌ها است و اگر 30 درصد راندمان کاری افزایش پیدا کند قطعاً موجب تحول‌آفرینی و اجرای عدالت‌خواهیم بود.

انتهای پیام /