غریبآبادی: ریشههای طوفان الاقصی را باید از 75 سال پیش جستجو کرد / رژیم صهیونیستی در سه راهبرد اصلی خود شکست خورد
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه روز دانشجو به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران امروز برگزار شد. کاظم غریبآبادی معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در این جلسه، گفت: عملیات طوفان الاقصی نهتنها زیرساختهای رژیم صهیونیستی را زیر و رو کرد، بلکه طوفان بزرگتری برپا کرد و آن بیدار کردن وجدانهای بشری در موضوع توجه به جنایتهای هفت دههای رژیم صهیونیستی...
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، ویژه برنامه روز دانشجو به همت بسیج دانشجویی دانشگاه تهران امروز برگزار شد. کاظم غریبآبادی معاون امور بینالملل قوه قضاییه و دبیر ستاد حقوق بشر در این جلسه، گفت: عملیات طوفان الاقصی نهتنها زیرساختهای رژیم صهیونیستی را زیر و رو کرد، بلکه طوفان بزرگتری برپا کرد و آن بیدار کردن وجدانهای بشری در موضوع توجه به جنایتهای هفت دههای رژیم صهیونیستی است. غریب ابادی ادامه داد: کارشناسان مختلف اعم از کارشناسان صهیونیست و حامیان رژیم صهیونیستی بر بیسابقه بودن عملیات طوفان الاقصی تاکید دارند، این عملیات کاملا فلسطینی و مبتنی بر تجزیه و تحلیل آنها از شرایط بود. وی افزود: تبلیغات چند دههای رژیم صهیونیستی درباره سازمانهای اطلاعاتی و ارتش این رژیم، به دنبال القای تصوری غیرواقعی از قدرت رژیم صهیونیستی بود، اما طوفان الاقصی این هیمنه و تصویر را فرو ریخت و شکستپذیری ارتش و ناتوانی سازمانهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی را آشکار کرد. دبیر ستاد حقوق بشر در ادامه گفت: برخلاف ادعاهای صهیونیستها و حامیانش، شمار بالای شهدای غیرنظامی غزه عامل رسوایی و بی حیثیتی رژیم صهیونیستی است نه دستاورد آن. وی تاکید کرد: اصول و گزارههای چهارگانه دکترین نظامی رژیم صهیونیستی شامل بازدارندگی، هشدار، انتقال نبرد به جغرافیای کشور تهدید کننده و محافظت از ساکنان ادعایی رژیم صهیونیستی نیز طی 2 ماه گذشته ناکام ماندند و تحقق نیافتند. غریبآبادی گفت: این پیامدها عبارتند از گسترش احساس ناامنی در ساکنان صهیونیستی اراضی اشغالی، بروز موج مهاجرت معکوس، لطمههای بزرگ به اقتصاد رژیم صهیونیستی، ایجاد وقفه در روند عادیسازی روابط با رژیم صهیونیستی و مخالفتهای عظیم افکار عمومی بینالمللی با رژیم اشغالگر قدس. وی درباره شکست اهداف راهبردی رژیم صهیونیستی، نیز بیان کرد: این رژیم در سه راهبرد اصلی خود یعنی نابودی حماس و توان نظامی آن، کنترل نوار غزه و آزادسازی زندانیان خود از طریق جنگ شکست خورد؛ این یک شکست بزرگ برای رژیم صهیونیستی است؛ همزمان گروههای مقاومت فلسطین هیمنه امنیتی، اطلاعاتی و نظامی رژیم صهیونیستی را فرو ریختند. معاون امور بینالملل قوه قضاییه با تاکید بر اینکه ریشههای عملیات طوفان الاقصی را نه در هفت اکتبر 2023 بلکه باید از 75 سال پیش جستجو کرد، گفت: مردم فلسطین تحت اشغالگری صهیونیستها 75 سال است که برای بازپس گرفتن اراضی خود تلاش میکنند و رژیم صهیونیستی بهعنوان اشغالگر حق دفاع مشروع از خود را ندارد و این مردم مظلوم فلسطین هستند که حق دفاع مشروع از خود را دارند. وضعیت در فلسطین وضعیت اشغال و تجاوز است و فلسطینیها در طول 75 سال گذشته بطور مداوم در حال دفاع و مقاومت هستند. وی افزود: جنایتهای رژیم صهیونیستی به شکل عمده غیرنظامیان را هدف قرار داده است؛ اینها جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، نسلکشی و پاکسازی قومی و نژادی است.
غریبآبادی در ادامه ضمن تاکید بر پیگیری قضایی جنایتهای رژیم صهیونیستی از سوی مجامع و محاکم بینالمللی مانند دیوان بینالمللی کیفری، گفت: سازمانهای مدعی حقوق بشر به ارائه بیانیههای ضعیف بسنده کردند و نشان دادند که ابزار سیاسیکاری کشورهای غربی هستند؛ شورای امنیت حتی نتوانست قطعنامه قاطعی علیه جنایتهای رژیم صهیونیستی صادر کند. وی درباره اقدامهای قوه قضاییه درباره جنایتهای رژیم صهیونیستی با اشاره به ظرفیتها برای اقدام، گفت: اقدامهای حقوقی و قضایی در دو یا سه سطح قابل پیگیری است؛ در حالی که دولت فلسطین در دیوان بینالمللی کیفری کم کار است، ما تلاش کردیم از طریق گروههای مردمی و داخلی اعمال فشار کنیم؛ ما با همکاری وزارت امور خارجه به دنبال شکایت از رژیم صهیونیستی در دیوان بینالمللی دادگستری نیز هستیم؛ حقوقدانان وکلا بسیج شدند تا در کشورهای دارای صلاحیت جهانی پرونده علیه مقامهای صهیونیست باز شوند؛ با پیگیری معاونت امور بینالملل علیه رژیم صهیونیستی در کشور تشکیل پرونده دادیم تا از بیکیفرمانی جنایتهای رژیم صهیونیستی جلوگیری شود. غریبآبادی با تاکید بر لزوم تحریم کالاهای رژیم صهیونیستی خواستار اقدام دستگاههای مربوط در این زمینه شد؛ به گفته وی، معاونت امور بینالملل قوه قضاییه از وزارت امور خارجه خواسته است تا اجرای قطعنامه سازمان همکاری اسلامی در این زمینه را در دستور کار قرار داده و از دیگر کشورهای اسلامی نیز بخواهد در این زمینه اقدام کنند. دبیر ستاد حقوق بشر گفت: برای تاثیرگذاری بیشتر اقدامهای خود علیه رژیم صهیونیستی نیازمند هماهنگی میان کشورهای اسلامی هستیم. غریبآبادی در پایان اظهار داشت: از کشورهای اسلامی انتظار داریم که اقدامهای عملی و جدی انجام بدهند؛ تحولات اخیر نشان داد که قدس شریف همچنان میتواند عامل انسجام کشورهای اسلامی و عامل وحدت بخش باشد، هرچند باید هرچه سریعتر جلوی جنایتهای رژیم صهیونیستی را بگیریم و آن را متوقف کنیم؛ ما نیازمند پیشنهادهای عملی و راهکارهای جدی برای توقف این جنایات هستیم.