چهارشنبه 7 آذر 1403

غریب آبادی: کشورهای حامی تروریسم برای منحرف کردن افکار عمومی در حال شایعه سازی هستند

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
غریب آبادی: کشورهای حامی تروریسم برای منحرف کردن افکار عمومی در حال شایعه سازی هستند

سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، به ادعا‌های آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی نیز واکنش جدی نشان داد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، در جریان بررسی گزارش مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد راستی آزمایی اجرای برجام در ایران، کاظم غریب آبادی، سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین المللی در وین، به ادعا‌های آمریکا، عربستان و رژیم صهیونیستی نیز واکنش جدی نشان داد.

او در ابتدای این سخنرانی گفت: اگر رژیم آمریکا در مورد به اصطلاح نگرانی خود درباره توقف برخی تعهدات ایران ذیل برجام جدی است، باید دو بار به خروج یکجانبه، غیرقانونی و غیرعقلانی خود از این توافق فکر می‌کرد و اکنون نیز می‌تواند از طریق برداشتن تمامی تحریم‌های از سرگرفته شده، رویکرد غلط گذشته و حال خود را جبران کند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان در ادامه افزود: برای ما تعجب انگیز نیست که نماینده آمریکا ایران را متهم به اقدامات بی ثبات کننده نماید. من نمی‌خواهم که جواب پیچیده‌ای به آن بدهم، بلکه می‌خواهم کاملا ساده از نماینده آمریکا بخواهم که بیانیه رئیس جمهور کنونیشان را در سال‌های 2016 و 2017 مطالعه کند، زمانی که وی گفت همه گروه‌های تروریستی در منطقه از جمله القاعده و داعش توسط دولت آمریکا برای هدف "تفرقه بینداز و حکومت کن" ایجاد شدند. همچنین کاملا شگفت انگیز است تا به صحبت‌های رئیس جمهور کنونی آمریکا زمانی که در یکم نوامبر نیرو‌های آمریکایی را از سوریه فراخواند، گوش دهیم که گفت: "ما می‌خواهیم سربازان خود را به خانه برگردانیم، اما ما آن‌ها را آنجا گذاشتیم، چون می‌خواستیم نفت را در اختیار نگه داریم. من نفت را دوست دارم، ما نفت را نگه می‌داریم".

غریب آبادی تاکید کرد: جهان همچنین باید از این واقعیت به شدت نگران باشد که بالاترین مقام دولت آمریکا از ترور یک مقام عالی‌رتبه نظامی یک کشور دیگر که قهرمان شناخته شده مبارزه با تروریسم بوده و یک چهره محترم و محبوب در میان بسیاری کشور‌ها و ملت‌ها بود، احساس افتخار می‌کند.

این دیپلمات کشورمان در ادامه به ادعا‌های رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: صرفنظر از آنچه بر برجام می‌گذرد، گزارش آژانس در این باره یک گواهی غیرقابل انکار از همکاری مثال زدنی و فعالانه ایران با آژانس بر سر موضوعات موافقتنامه جامع پادمان و پروتکل الحاقی است. بنابراین، اتهامات بی اساس و ساختگی رژیم اسرائیل در این نشست، تنها در راستای سیاست‌های کثیف این رژیم برای تخریب فضای مثبت موجود در همکاری بین ایران و آژانس می‌باشد.

سفیر و نماینده دائم کشورمان تاکید کرد: اگر رژیم اسرائیل تنها درصد محدودی از چنین همکاری را با آژانس می‌داشت، وضعیت کل خاورمیانه امروز متفاوت بود. متاسفانه این رژیم، هرج و مرج در این منطقه را به عنوان شریان حیاتی خود تلقی نموده و از هیچ تلاشی در کاشتن تخم اختلاف میان ملت‌های منطقه دریغ نمی‌کند. وی افزود: برای آن‌ها فرقی نمی‌کند که به اهداف پلید خود از طریق نابودی برجام و یا از طریق وارد شدن در سیاست‌های داخلی دیگران برای ایجاد جنگ داخلی ساختگی، برسند. این یک واقعیت تلخ برای منطقه ما می‌باشد.

غریب آبادی با اشاره به اینکه جعل اسناد و ارائه اطلاعات غلط به آژانس و دولت‌های عضو از سوی این رژیم که در حال ساخت و توسعه سلاح‌های کشتار جمعی می‌باشد، بدین منظور است تا جامعه بین المللی و افکار عمومی را از تهدید واقعی برای صلح، امنیت و ثبات منطقه و جامعه بین المللی منحرف نمایند، افزود: سابقه تاریک این رژیم در عدم الحاق و پایبندی به تمامی استاندارد‌ها و هنجار‌های بین المللی در حوزه عدم اشاعه و خلع سلاح، هیچ گزینه‌ای را برای این رژیم باقی نگذاشته، مگر اینکه دستان آلوده خود را با سرزنش دیگران پاک کنند. نماینده چنین رژیمی در جایگاهی نیست تا دیگران را به چیزی که خودشان آن را محترم نمی‌شمارند، نصیحت کند.

او در بخشی دیگر از توضیحات خود، با اشاره به اینکه عربستان سعودی به عنوان کشوری با برنامه هسته‌ای بسیار غیر شفاف، شاید بتواند سکوت را در قبال وضعیت کنونی خود بخرد، اما نمی‌تواند آن را برای همیشه مخفی نماید، با ابراز نگرانی تصریح کرد: پادشاهی سعودی یک عضو ان. پی. تی بوده و دارای موافقتنامه جامع پادمان دوجانبه لازم الاجراء با آژانس می‌باشد. اما متاسفانه این کشور همچنین کماکان پروتکل به اصطلاح "مقادیر کم" را اجراء نموده که آن را از تعهد به پذیرش بازرسان آژانس استثناء می‌کند.

سفیر و نماینده دائم کشورمان گفت: باعث تاسف جدی است که علیرغم درخواست‌های مکرر آژانس طی سال‌های طولانی، پادشاهی عربستان تاکنون مدل به روز شده پروتکل مقادیر کوچک را که اختیارات دولت‌ها در رد بازرسان را محدود می‌کند، نپذیرفته است.

انتهای پیام /