فارس من | جبلی: شکایت مردم از شبکههای نمایش خانگی کاهش قابل قبولی داشته است
پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، با اشاره واگذاری وظیفه نظارت بر سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی به صدا و سیما بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بر اساس گزارش همکاران ما شکایتهای مردمی از شبکههای نمایش خانگی کاهش قابل قبولی داشته است.
مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی برای ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر
شورایعالی انقلاب فرهنگی در جلسه 30 خرداد سال جاری که با حضور رئیس جمهور برگزار شد، به بحث درباره سیاستها و ضوابط حوزه صوت و تصویر فراگیر پرداخت و ماده واحده «تعیین الزامات ساماندهی حوزه صوت و تصویر فراگیر» را به تصویب رساند.
براساس مصوبه شورایعالی انقلاب فرهنگی، وظیفه نظارت در حوزه سکوهای صوت و تصویر فراگیر و شبکه نمایش خانگی طبق قانون اساسی و قوانین موضوعه، به عهده سازمان صدا و سیما قرار گرفت و سازمان صداوسیما مسئول نظارت بر شبکه نمایش خانگی شد.
اهمیت این مصوبه از این رو است که میتواند برای اولین بار در حوزه تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر باعث شکلگیری قوانین شود. حوزهای نوپا که بیشک فقدان قانون باعث گسترش ناهنجاریهایش شده است. آشکارا کسی مخالف فعالیت و حتی گسترش نمایش خانگی نیست، آنچه اهمیت دارد پذیرفتن قانون و حرکت به سمت الگوهایی ایرانی اسلامی است.
نگاهی به مطالبات و کمپینهای سامانه تعاملی «فارس من» در نظارت بر موضوع نمایش خانگی و برخی از سریالهای منتشر شده از این پلتفرمها نشان دهنده وضعیت حاکم بر آنهاست.
مطالبه هزاران نفر از مخاطبان فارس
از ابتدای سال جاری بیش از 16 هزار نفر از کاربران سامانه تعاملی «فارس من» برای نظارت بر محتوای سریالهای شبکه نمایش خانگی و توقف نمایش تابوشکنیها و ناهنجاریها در «وی او دی» ها پویشهای مختلفی را به ثبت رساندهاند.
لزوم رسیدگی به موضوعاتی از قبیل ترویج ناهنجاری در فیلمهای خانگی، بازنگری در ادامه پخش سریالهایی که به ترویج محتوایی مغایر با عرف جامعه میپردازند، رسیدگی به مفاهیم ضداخلاقی در سریالهای شبکه نمایش خانگی، جلوگیری از تولید سریالهای نازل و بیمحتوا در شبکه نمایش خانگی و حمایت از مصوبه واگذاری شبکه نمایش خانگی به صداوسیما از جمله محورهای اصلی مطالبات کاربران «فارس من» بوده است.
پیمان جبلی رئیس سازمان صداوسیما در ادامه گفت وگو با فارس درباره شرایط نظارت بر شبکه های خانگی بعد از مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: بعد از تثبیت جایگاه صداوسیما در تنظیمگری صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی و مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، نسبت به قبل از تعامل و همکاری خیلی روان برخوردار شدیم؛ شاید در گذشته چالشها بیشتر بود.
وی افزود: همکاریها تقریبا با همه پلتفرمها برقرار است و این تعامل در همه مراحل مختلف اعم از مجوز تولید، انتشار و اصلاح محتوا در جریان است.
رئیس رسانه ملی تاکید کرد: براساس گزارش همکاران ما شکایتهای مردمی هم کاهش قابل قبولی داشته است، اگرچه دائما باید در تعامل و ارتباط با تهیه کنندگان، برنامه سازان و پلتفرمها باشیم تا انشاالله بتوانیم مشکلات را به حداقل برسانیم.
جبلی در مورد نحوه برخورد با متخلفین نیز تصریح کرد: سازوکار برخورد با تخلفات یکی از حلقه های مفقوده این جریان است که انشاالله قانونگذار نیز به این مساله توجه کند.
رئیس سازمان صداوسیما در مورد نوع برخورد با متخلفین گفت: تلاشمان بر این است که برخورد سلبیِ محکم نداشته باشیم و از طریق تعامل با پلتفرم و تهیه کننده به آن مرحله نرسیم. تقریبا در تمام آثاری که به دنبال اخذ مجوز هستند تهیه کننده، فیلمنامه نویس و حتی کارگردان، برای اصلاح محتوا ساعتها مینشینند و با همکاران ما که از چهرههای شناخته شده در حوزه نمایشی کشور هستند جلسه میگذارند و تفاهم میکنند؛ با وجود این روند به مرحلهای که بخواهد به برخورد تند منجر شود نمیرسیم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا محتوای نمایش خانگی مورد تایید ساتراست یا خیر؟ تصریح کرد: عرض نمیکنم کاملا مورد تایید ماست، اما فرآیندی که بین ما و پلتفرمها، برنامه سازان و تهیه کنندگان طی میشود بسیار روان است. انشاالله به مرحله ای که بخواهیم از برخورد قهری با پلتفرم ها استفاده کنیم نرسیم.
رئیس صداوسیما در مورد اینکه آیا اقدامات خارج از دوربین عوامل یک سریال نیز توسط ساترا مورد بررسی قرار میگیرد یا خیر، تصریح کرد: تصمیم گیری در مورد عوامل ذیل کارگروه چهره ها که زیر نظر وزارت ارشاد هست صورت میپذیرد و از این کارگروه استعلام به عمل می آید. برای مجوز دادن به همه مسائل را در نظر میگیریم از جمله چهرهها ولی این اقدام به واسطه استعلام از کارگروه چهرهها صورت می پذیرد.
پایان پیام /