یک‌شنبه 4 آذر 1403

فارس من | هیچ حقی در آزمون فوق‌العاده مرکز وکلای قوه قضاییه تضیع نشد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
فارس من | هیچ حقی در آزمون فوق‌العاده مرکز وکلای قوه قضاییه تضیع نشد

محمدمسعود یوسفی، رئیس دپارتمان وکالت تخصصی کشور در گفت‌وگو با خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس، در خصوص برگزاری آزمون مرکز وکلای قوه قضائیه اظهار کرد: این آزمون به علت اینکه پیش از موعد برگزار شد، فوق‌العاده گفته می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در خصوص برگزاری آزمون آزمون مرکز مشاوران قوه قضائیه، ترتیبات خاص قانونی وجود نداشت، ادامه داد: ما نمی‌توانستیم این آزمون را با هماهنگی سازمان سنجش و آموزش کشور برگزار کنیم، زیرا عقد قرار داد و... این سازمان زمان بندی داشت که با زمان بندی ما همخوانی نداشت و از همین رو این آزمون به صورت فوق العاده و غیرعادی توسط دانشگاه آزاد برگزار شد.

رئیس دپارتمان وکالت تخصصی کشور با بیان اینکه در زمان برگزاری این آزمون هیچ مرجع قانونی برای برگزاری آن وجود نداشت. خاطرنشان کرد: براساس قانون تسهیل این آزمون با ید از طریق سازمان سنجش برگزار شود اما در زمان برگزاری این آزمون به صورت فوق‌العاده این قانون هنوز وجود نداشت و داوطلبان بلاتکلیف بودند زیرا از طرفی نتوانسته بودند در آزمون کانون وکالت شرکت کنند و همین امر منجر به استهلاک علمی و بلاتکلیفی این داوطلبان شده بود. از همین رو آزمون 1401 به صورت فوق العاده در اردیبهشت ماه برگزار شد.

یوسفی خاطرنشان کرد: آزمون ها به صورت دائم توسط کانون و مرکز برگزار می‌شود از همین رو نمی‌توان گفت که کسی موقعیتی را از دست داده است زیرا همانند آزمونهایی که چندین سال برگزار می‌شود نیست بنابراین حقی از هیچ کسی سلب نشده است.

رئیس دپارتمان وکالت تخصصی کشور با بیان اینکه در سال 1401 سه مرتبه آزمون وکالت برگزار شد، خاطرنشان کرد: در سال جاری این آزمون توسط مرکز وکلا، کانون وکلا برگزار شده و یکمرتبه دیگر نیز توسط مرکز وکلا در بهمن ماه برگزار خواهد شد. از همین رو هیچ کسی نمی‌تواند مدعی شود که موقعیتی را برای شرکت در این آزمون از دست داده است.

وی افزود: تنها موضوع مطرح شده در این خصوص که می‌توان به آن اشاره کرد این است که برخی از پذیرفته شدگان می‌گویند که در اردیبهشت ماه آزمون شرکت کرده‌ایم اما همچنان (در آبان ماه) دوره کارآموزی آنها آغاز نشده که این امر نیز به نفع آنان خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه آزمون فوق‌العاده مرکز وکلای قوه قضاییه پیش از لازم الاجرا شدن قانون تسهیل برگزار شد، توضیح داد: ما در نظر داریم اقدامات ما براساس منویات و مصوبات مجلس شورای اسلامی باشد، از همین رو براساس قانون تسهیل نتایج را اعلام کردیم. در گام نخست نتایج براساس تفسیر نخست قانون تسهیل براساس نمره خام اعلام شد و پس از تفسیر قانون تسهیل که نمره باید براساس تراز اعلام شود مجددا مرکز پاسخ این آزمون را براساس تراز اعلام کرد.

یوسفی با بیان اینکه تأخیرهای صورت گرفته برای جلوگیری از ضایع شدن حق شرکت کنندگان در این آزمون بوده گفت: مرکز می‌تواند اعلام کند نتایج این آزمون را براساس قانون تسهیل اعلام نخواهد کرد زیرا آزمون پیش از تصویب این قانون و لازم الاجرا شدن آن برگزار شده است اما با وجود اینکه ما نسبت به این قانون منتقد هستیم اما به آن عمل کردیم که حقی از کسی تضیع نشود.

وی در ادامه توضیح داد: براساس قانون تسهیل مجری برگزاری تمامی آزمون‌های شغلی، سازمان سنجش و آموزش کشور است. این سازمان بانک سؤالات را گرفته و بر مبنای نظام قرنطینه گلچین سازی، محرمانه سازی، تصحیح و... نتایج را اعلام خواهد کرد.

یوسفی گفت: تاکنون تنها سه مرتبه این آزمون توسط دانشگاه پیام نور و دانشگاه آزاد برگزار شده است و غیر از این سه مرتبه مجری برگزار آزمون سازمان سنجش و آموزش کشور بوده است.

گفتنی است در خصوص برگزاری آزمون فوق العاده مرکز وکلای قوه قضائیه کمپین های متعددی در بخش فارس من خبرگزاری فارس به ثبت رسیده بود.

پایان پیام /

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید یوسفی دپارتمان وکالت قضایی آزمون محمدمسعود یوسفی دپارتمان وکالت تخصصی کشور این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است