سه‌شنبه 6 آذر 1403

فایده حصر برای کروبی / تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
فایده حصر برای کروبی / تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟

شاید عجیب به نظر بیاید اما یک نماینده سابق مجلس به تازگی قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی و از خودروهای لوکس را موجب وارد آمدن فشار اقتصادی به مردم دانسته است!

سرویس سیاست مشرق - «وبلاگ مشرق» خوانشی روزانه در لابه‌لای اخبار و اتفاقات کشور است. ما درباره این خوانش البته تحلیل‌ها و پیشینه‌هایی را نیز در اختیار مخاطبان محترم می‌گذاریم. 7:30 هر روز با بسته ویژه خبری - تحلیلی مشرق همراه باشید.

***

فایده حصر برای کروبی

شیخ مهدی کروبی، یکی از رئوس فتنه 88 به تازگی در پیامی به کنگره حزب اعتماد ملی مدعی توطئه حاکمیت شده و نوشته است: حاکمیت با وجود ادعای دعوت به انتخابات، همه راه‌های مشارکت را بسته است و درصدد تکرار مجلس فعلی است تا بتواند در چنین مجلسی بدون حضور احزاب مخالف، هر چه به صورت غیر قانونی انجام می‌داد را قانونی سازد. باید این توطئه را افشا و خنثی ساخت!

او همچنین مدعی دست بردن حاکمیت در نتایج انتخابات سال 84 (پیروزی احمدی‌نژاد) شده و به مجلس یازدهم نیز تاخته است.

کروبی در این باره می‌نویسد: تصویب قوانین ضد حقوق ملت مانند طرح‌های ضد برجامی، محدودیت فضای مجازی، طرح تشدید مجازات افرادی که بدحجاب یا بی‌حجاب می‌دانید و از همه مهم‌تر تغییر قانون انتخابات برای رد صلاحیت‌های گسترده‌تر همه نشانه حذف و غیبت ملت است![1]

*نکته بارزی که در بیانیه کروبی وجود دارد؛ تأکید یا در حالت خوشبینانه؛ اشاره کروبی به لزوم تحریم انتخابات است.

ادعای اینکه حاکمیت همه راه‌های مشارکت را بسته؛ در واقع امر یعنی "تحریم انتخابات و امربری کروبی از طرح تحریمی جبهه اصلاحات و شخص خاتمی.

و اکنون همه جویندگان حقیقت می‌توانند این عَلَم رذیلت را ببینند که فردی مثل کروبی چگونه از حصر حتی و با وجود اثبات اشتباه خود و دوستانش در سال 88 اما نه تنها حاضر به پذیرش اشتباه خود نیست بلکه از توطئه‌های جدیدتری مثل "تحریم انتخابات" نیز حمایت می‌کند و یا پای دست بردن در نتایج انتخاباتی دیگر (سال 84) را نیز به میان می‌کشد.

به سخن دیگر اینکه بیانیه مذکور به وضوح هرچه تمامتر؛ عقلانیت موجود در فعل "حصر فتنه‌گران" که تصمیم نظام اسلامی بوده است را نشان داد و بیش از گذشته بر همه اثبات کرد که چرا چنین مغزهای عنودی باید دور از اجتماع نگه داشته شوند.

مردم باید بدانند بر خلاف آنچه که کروبی گفته است؛ توطئه اصلی "تحریم انتخابات" است که می‌خواهد با کاستن از مشارکت مردم؛ صندوق رأی را ذبح کند نه ادعای مزخرف و بی‌ریشه‌ای به نام عزم تکرار مجلس فعلی!

در بحث هجوم کروبی به دستاوردهای مجلس یازدهم آشکار است که اگر مجلس انقلابی نیز دارای کارآمدی نبود و به مصوبات ضروری نمی‌پرداخت؛ امروز با این هجمه مواجه نبود.

مسئله تغییر قانون انتخابات و مقوله پیش ثبت نام نیز یک اقدام عقلانی است که از قضا برخی اصلاح‌طلبان هم آنرا مثبت دانسته‌اند.

اینکه نهادهای نظارتی فرصت بیشتری برای بررسی دقیق‌تر صلاحیت داوطلبان نامزدی داشته باشند؛ طبعا یک امر بایسته و عقلانی است فلذا مخالفت کسی مثل کروبی با این عقلانیت‌ها هرگز چیز عجیبی نیست.

***

نامه مهم یک عضو جامعه مدرسین به دولت درباره گرانی‌ها

تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟

آیت‌ا... محسن فقیهی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، در نامه‌ای خطاب به دولت خواستار حل مشکلات معیشتی مردم شد.

به گزارش خبرگزاری رسا، متن نامه وی به شرح ذیل است:

بسمه تعالی

با عرض تسلیت ایام اربعین حسینی (ع) و گرامیداشت هفته دولت و با مسئلت مزید توفیقات برای دولت محترم و تقدیر از اقدامات و کارهای زیربنایی انجام‌شده در این مدت، با توجه به بیانات حکیمانه امروز رهبری بزرگوار انقلاب دامت برکاته در دیدار با هیئت دولت، نکاتی چند را خدمت مسئولان محترم تقدیم می‌نمایم.

حمایت و تمجید مقام معظم رهبری از فعالیت‌های خوب دولت، علاوه بر اینکه موجب افتخار برای این عزیزان است؛ مسئولیت را بسیار سنگین‌تر نموده و همه باید قدردان این حمایت‌ها و تمجیدها باشیم و بهترین قدردانی، رفع نگرانی و دغدغه‌های ایشان است.

امیدوارم نکات مهمی که توسط مقام معظم رهبری در باب لزوم استقرار عدالت، کاهش فاصله طبقاتی، ثبات بازار، ثبات نرخ ارز، رشد تولید، رفع گرانی مستأصل‌کننده مسکن و اجاره بها، کاهش تورم به‌ویژه در مواد غذایی، عملیاتی‌شدن تفاهم‌نامه‌ها و سندهای همکاری بین المللی مطرح گردید، و درخواست جدی علما و حوزه‌های علمیه از دولت پر کار و فعال همین مطالب است، به زودی رفع شود و از آلام و دشواری‌هایی که مردم عزیز ما در این زمینه‌ها متحمل می‌شوند کاسته گردد.

قطعاً خدمت خالصانه به ملت شریف ایران، مرضی خداوند متعال و موجب جلب رضایت حضرت ولی‌عصر ارواح العالمین له الفداء خواهد شد. ادام‌ا... توفیقاتکم

والسلام علیکم و رحمه ا...

محسن فقیهی [2]

*نامه بصیرانه آیت‌ا... فقیهی باید نصب‌العین همه مقامات و مسئولان دولتی باشد.

ضمن اینکه در این نامه، شاهد سندی دیگر از توجه بصیرانه علمای حوزه به مسئله مهم معیشت مردم و چاره‌جویی آنها برای حل مشکلات نیز هستیم.

***

سوگواری برای الزام لوکس‌بازها به پرداخت مالیات!

محمدعلی پورمختار، از نمایندگان ادوار مجلس به تازگی در بخشی از یک مصاحبه با روزنامه آرمان ملی در انتقاد از مجلس انقلابی یازدهم گفته است: در سال‌های اخیر، مهم‌ترین دغدغه و مشکل مردم مسائل اقتصادی بوده است. به همین دلیل نیز در بررسی وضعیت مجلس یازدهم باید به این نکته توجه کنیم که این مجلس به چه میزان مشکلات اقتصادی مردم را حل کرده است.

او می‌افزاید: به نظر من مجلس عملکرد موفقی در این زمینه نداشت. برخی تصمیمات و مصوباتی که مجلس در زمینه اقتصادی داشت فشار بیشتری به مردم وارد کرد. به عنوان مثال گرفتن مالیات از خانه‌های خالی و خودروهای لوکس بود!

پورمختار در ادامه تصریح می‌کند: از سوی دیگر مسائل و چالش‌هایی که از نظر اقتصادی در کشور ایجاد شد در ابتدا با چراغ سبز مجلس با حذف ارز ترجیحی بود. این اقدام باعث افزایش سرسام‌آور قیمت‌ها و فشار بیشتر به زندگی مردم شد. مجلس این اجازه را به دولت داد اما نتوانست در زمینه قانون‌گذاری و نظارت به درستی هدف‌گذاری کند که پیامدهای حاصل آن در راستای کاهش مشکلات مردم باشد و نه اینکه مشکلات را افزایش بدهد.[3]

*طبعا مردم عزیز و مخاطبان محترم می‌دانند تنها کسانی می‌توانند منتقد طرح‌های عقلانی و انقلابی از قبیل اخذ مالیات از خانه‌های خالی و از خودروهای لوکس باشند و آنرا وارد آوردن فشار اقتصادی به مردم بدانند که یا خود صاحب خانه‌های خالی و خودروهای لوکس باشند و یا در استبعاد از عقل قرار داشته باشند.

جالب است که مردم بدانند حتی صاحبان محترم خانه‌های خالی و خودروهای لوکس نیز به اندازه امثال پورمختار از پرداخت مالیات بابت امکاناتی که در اختیار دارند، سوگوار نیستند و این مسئله باید محل تأمل باشد که چرا در جامعه‌ی ما برخی از افراد تمایل دارند کاسه داغ‌تر از آش باشند!

فلذا ما قضاوت درباره اظهارات پورمختار را بر عهده مخاطبان محترم می‌گذاریم.

در بحث اینکه مجلس یازدهم موافق حذف ارز ترجیحی بوده اما انجام این اقدام از سوی دولت موجبات گرانی را فراهم آورد نیز باید به تمام ابعاد قضیه مشرف بود و سپس تحلیل کرد.

مجلس یازدهم؛ بشرطها و شروطها با این حذف موافقت کرد که البته شروط مجلس در دفاع از معیشت مردم، حین اجرای طرح محقق نشد.

در عین حال، قوانینی مثل اخذ مالیات از خانه‌های خالی و یا قانون مهم کالابرگ نیز که قرار بود در پیوست کارهایی مثل حذف ارز ترجیحی موجب کمک به معیشت مردم و کاستن از گرانی‌ها شوند نیز یا خوب اجرا نمی‌شوند و یا ناقص اجرا می‌شوند.[4]

جالب آنکه افرادی مثل پورمختار نیز هستند که همزمان مجلس را عامل گرانی معرفی می‌کنند و همزمان نیز از طرح‌های مطلوبی مثل اخذ مالیات از خانه‌های خالی انتقاد دارند!

فلذا بدیهیست که تصمیم درست مجلس با یک اجرای ناقص نمی‌تواند آنطور که باید در معیشت مردم اثر بگذارد.

این قضیه نیازمند تبیین است نه سوء استفاده زیرا سوء استفاده موجب محروم شدن مردم از یک مجلس انقلابی و از مجلسی می‌شود که تاریخی‌ترین توجهات را به بهبود معیشت مردم داشت.

***

1_ https://www.etemadonline.com/tiny/news-630194

2_ rasanews.ir/0036mG

3_ https://www.armanmeli.ir/fa/tiny/news-1066375

4_ mshrgh.ir/1501571

فایده حصر برای کروبی / تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟ 2
فایده حصر برای کروبی / تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟ 3
فایده حصر برای کروبی / تکلیف دولت پس از حمایت رهبری چیست؟ 4