سیاسی وبگاه فرارو
سیاسی وبگاه فرارو
درباره حضور خانمها در کابینه، نباید صفات سلبی قرار دهیم. مثلا بگوییم اگر یک خانم رزومه وزارتخانهای نداشت پس نباید انتخاب شود، بلکه باید بیشتر به دنبال صفات ایجابی باشیم. یعنی بگوییم اگر یک خانم تخصص و توانایی دارد یا به لحاظ علمی، توانمندی اجرایی و امثالهم در شرایطی است که میتواند مشکلات کشور را حل کند، بسیاری از وزراتخانهها میتواند مهیای وزارت این بانوان باشد.
اعتراف میکنم که فهم این ترکیب - اصلاحطلب اصولگرا - برای خیلی از افراد دشوار و برای تندروها محال است. ولی چنین واقعیت زیبایی در وجود دکتر پزشکیان متجلی شده است.
یک تحلیلگر سیاسی معتقد است که باید وضعیت فعلی کشور توسط کارشناسان بیطرف بررسی شود تا بدانیم چه شرایطی به دولت پزشکیان منتقل میشود. او میگوید دورخیز تندروها برای به دست آوردن تمام قدرت، باعث ایجاد ترس در بخشهایی از حاکمیت و جامعه شد.
برخی رسانه ها گمانه زنی درباره علی لاریجانی را شدت بخشیده اند برخی او را معاون اول دولت پزشکیان می دانند و برخی دبیر شورای عالی امنیت ملی.
وظیفهی نخبگان جامعه آن است که در جلسات سیاسی، حزبی، رسانهای، نهادی و... بر این اصل تکیه کنند که باید مدیریت کشور با سه اصل شرافتمندی، شایستگی و اعتقاد با برنامههای توسعهای رئیس جمهور منتخب همراه باشد.
به عنوان نمونه اگر نامزد معرفی شده «خانم جوان اهل سنت» باشد برای جنسیت 10 امتیاز، برای اقلیت بودن 10 امتیاز و برای جوان بودن حداکثر 10 امتیاز خواهد گرفت.
روند انتخاب وزرا و مدیران دولت چهاردهم ادامه دارد. اما این روند با ضعفهایی روبروست که میتوان مساله اطلاعرسانی را یکی از بزرگترین نقاط ضربهپذیر آن دانست. نگاهی به برخی اسامی و همچنین شنیدهها نشان میدهد که برخی همچنان به دنبال سیستم سهمخواهی پیشین هستند.
نگرانی و امیدهایی درباره انتخاب اعضای هیئت دولت چهاردهم وجود دارد. با توجه به وعدههای پزشکیان، امیدها بر این است که یک دولت متخصص تشکیل شود. نگرانیها حاکی از آن است که سهمخواهی و عدم شفافیت، این هدف را تحت تاثیر قرار دهد.
اخبار حاکی از آن است که جلسه شورایعالی مناطق آزاد که قرار بود یکشنبه 31 تیر در ساختمان کوثر ریاست جمهوری برگزار شود، به دستور سرپرست قوه مجریه لغو شده است. همچنیین یک حکم انتصاب نیز از سوی کفیل ریاست جمهوری لغو شد. دلیل برگزاری این جلسه و هویت فرد منصوب شده در مناطق آزاد، نامشخص است.
ابراهیم عزیزی رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه شوراهای مشورتی برای کمک مشورتی شاید خوب باشند، گفت: آقای پزشکیان باید کابینه را خودشان انتخاب کنند، نه شخص دیگری.
پشتوانه رای 14 میلیونی از سوی یک نامزد انتخابات طی روزهای گذشته بارها تکرار شده است. یک فعال سیاسی اصلاحطلب میگوید این میزان رای، متعلق به کل جریان اصولگرایی است و نه فقط نامزد تندروی انتخابات چهاردهم.
در میان اتفاقات عجیبی که این روزها و پس از مشخص شدن نتیجه انتخابات میافتد، تلاش جریان تندرو برای جا انداختن مفهوم اسب زینشده به معنای فراهم بودن شرایط برای دولت چهاردهم، از همه جالبتر است. در حالی که بررسی گوشه و کنار این اسب زینشده و تماشای راه رفتنش، خبر از لنگ بودنش میدهد.
دفتر پزشکیان نامهای را به طور مشترک برای رؤسای انجمنهای علمی، نهادهای مدنی، اتاق بازرگانی، احزاب اصلاحطلب، احزاب مطرح جریان اصولگرایی، شخصیتهای ملی و رقبای انتخاباتی او ارسال کرده است.
درباره انتصاباتهای فامیلی که در فضای مجازی مطرح میشود، نیز گفت: ما در وزارت فرهنگ، طبق قاعده کار کردهایم. ما دولتی هستیم که 3 سال و نیم فعالیت کردیم. خب در این دوره اسنادی به وجود آمد و ساختاری بر اساس آن شکل گرفت. ما کار غیرمتعارفی نداشتیم. این بحث را هم دوستان پاسخ دادند. این مدل ابراز علاقهها در پایان دولتها همیشه بوده و خداوند به همه ما تقوای لازم و توجه به عواقب اظهار نظرهای...
مرور برخی تجربیات تاریخی نشان میدهد که امکان ایجاد چالشهایی در مسیر دولت چهاردهم وجود دارد. فعال سیاسی اصلاحطلب معتقد است که دولت باید هوشیاری خود در این زمینه را حفظ کند.