فرجام فرهنگ رانندگی غلط در کهگیلویه و بویراحمد / بی پروایی از شتاب در میان رانندگان
فرجام عدم توجه به فرهنگ رانندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد تصادفات مرگبار خانوادگی خواهد بود.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از صبح زاگرس این روزها خبرهای زیادی از تصادفات مرگ بار در استان کهگیلویه و بویراحمد به گوش می خورد، تصادفاتی که گاها مشاهده می کنیم در آن چند نفر از اعضا یک خانواده را به کام مرگ کشانده است، مرگ حتی یک نفر از یک خانواده تلخ است و چه تلخ تر است وقتی خبر رسد که پسر، همسر پسرتان و دو کودکشان در اثر تصادف از دنیا رفته اند تحمل این درد صبر عظیم می خواهد.
در چند ماه گذشته سه تصادف بسیار تلخ در استان داشتیم تصادفاتی که در آن ها تمام اعضای یک خانواده یعنی پدر، مادر و فرزندان از دنیا رفته اند، اما سوال اینجاست دلیل این حوادث تلخ رانندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد چیست؟ چرا باید روزانه شاهد اتفاقات تلخ در استان باشیم.
در حوادث رانندگی سه عامل موثر است، یکی جاده های ارتباطی دوم خودروها و سوم عامل انسانی است اما در این جا باز این سوال مطرح است که کدام یک از سه عامل عمده ترین دلیل رخ دادن تصادفات تلخ رانندگی در استان است.
استان کهگیلویه و بویراحمد دارای جاده های صعب العبور است بنابراین می توان گفت که راه های ارتباطی تاثیر بسزایی در تصادفات رانندگی در استان دارند اما با این وجود اگر فرد راننده به تابلوها و علائم رانندگی درج شده در این جاده صعب العبور توجه کند بدون شک کمتر دچار حادثه می شود.
کیفیت بد خودروها نیز از جمله عواملی است که تاثیر زیادی در مرگ و میرهای ناشی از تصادفات دارد، خود مسئولان نیز بارها در جلسات مختلف از پایین بودن کیفیت خودرو ها گلایه کرده اند اما باز هم با داشتن فرهنگ رانندگی می توان از بروز حادثه جلوگیری کرد.
حتما این جمله به گوش خیلی از مردم استان خورده است که می گویند هر فردی بتواند در یاسوج رانندگی کند بعد می تواند هواپیما را هدایت کند، این یک جمله طنز اما طنز تلخ است، این جمله در حقیقت به صورت خیلی ساده فرهنگ رانندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد را به تمسخر گرفته است و به زبان بی زبانی می گوید که رانندگان کهگیلویه و بویراحمدی هیچ اصولی را در حین رانندگی رعایت نمی کنند.
شاید بد نباشد به یک جمله طنز دیگر نیز بپردازیم، " 90 درصد مردم کهگیلویه و بویراحمد به ویژه شهر یاسوج اعتقادی به زدن چراغ راهنمای خودرو خود ندارند فقط 10 درصد استفاده می کنند و شما دقیقا باید از همان 10 درصد بترسید چرا که راهنمای چپ را می زنند و به راست چرخش می کنند و برعکس" این جمله طنز دیگری است که گاها بر سر زبان ها است اما گویای مطالب زیادی است.
همه ما فکر می کنیم در رانندگی مهارت داریم پس نیازی نیست که به تابلوهای نصب شده در راه های ارتباطی توجهی داشتیم چرا چون به راحتی می توانیم خودرو را کنترل کنیم و فکر می کنیم تصادفات و مرگ و میرهای رانندگی فقط برای بقیه رخ می دهد و ما استثنا هستیم.
دو جوان 17 و 18 ساله ای که پری روز در جاده یاسوج شیراز قربانی همین تصادفات شدند صبح با امید از خانه بیرون زدند و برای شب و حتی برای چند روز آینده شان برنامه ریزی کرده بودند اما اعتماد به نفس کاذب یک راننده، کوتاهی یک راننده در توجه به علائم رانندگی، عدم توجه به به هشدارهای مختلف باعث شد که به راحتی دو جوان یاسوجی آرزوهایشان را با خود دفن کنند.
برخی فکر می کنند وقتی خودرو دچار مشکل شود با توجه به مهارتی که در رانندگی دارند پس به راحتی می توانند کنترل کنند، اما این در حالی است که تصادف در کثری از ثانیه رخ می دهد، گاهی آنقدر سریع رخ می دهد که به راننده اجازه واکنش نشان دادن را نمی دهد.
این اعتماد به نفس کاذب در خیلی از رانندگان یاسوجی باعث شده است که خیلی ها به کام مرگ کشیده شوند، همان هایی که فکر می کردند مهارت خاصی در رانندگی دارند.
یکی دیگر از دلایل تصادفات رانندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد را می توان فرار از قانون یا قانون گریزی بیان کرد، گویا مردم استان کهگیلویه و بویراحمد عادت کرده اند که حتما باید یک نیروی پلیس در این راه های ارتباطی، بر سر چهار راه ها، خیابان ها و سایر مسیرهای عبور و مرور بایستد که قوانین را رعایت کنند.
نیروی انسانی توان مشخصی دارد نمی تواند بیشتری چیزی که ظرفیت دارد فعالیت کند، در اواخر شب که حضو ر نیروهای پلیس در سطح شهر کم تر می شود می بینیم که شهر یاسوج به پیست ماشین رانی تبدیل می شود وقتی دوربین ثبت تخلفات نیز نباشد آزادی در مانور دادن در خیابان های شهر ها نیز بیشتری می شود.
اینکه به وجود پلیس در خیابان های شهر عادت کرده ایم عادت بدی است که باعث می شود انرژی زیادی از نیروهای پلیس گرفته شود و مدام به یک ناظر در خیابان های شهر نیاز داشته باشیم، رعایت قانون از جمله حقوقی است که باید توسط شهروندان و مردم رعایت شود چرا که هیچ جامعه ای بی نظمی را نمی پذیرد و جامعه بی نظم هیچگاه پیشرفتی نخواهد داشت.
در استان کهگیلویه و بویراحمد خیابان ها و کوچه های زیادی وجود دارد که متاسفانه استانداردهای لازم را ندارند، عدم داشتن استاندارد باعث می شود که آمار تصادفات نیز افزایش پیدا کند.
گاها مشاهده می شود که خیابان های شهر پر از چاله چوله و دست اندازهای غیر استاندار است، خیابان های اصلی شهر پر از دست اندازهایی است که هیچ علائمی از قبل از وجود این دست اندازها خبر نداده اند.
نکته جالب در سطح شهر یاسوج عدم وجود خط کشی مناسب در خیابان های اصلی، فرعی و حتی راه های برون شهری و درون شهری است، کمتر خیابانی را می توان یافت که خط کشی آن واضح باشد و رنگ و رو رفته نباشد، استفاده از رنگ های بی کیفیت باعث می شود که خط کشی خیابان ها و جاده ها بیشتر از چند ماه دوام نیاورند و این خود باعث ایجاد مشکلات زیادی برای رانندگان می شود.
فرهنگ رانندگی فرهنگی است که نیاز است از بچگی در خانواده، مدرسه، دانشگاه و در سطح جامعه آموزش داده شود اما متاسفانه می بینیم که آموزش فرهنگ رانندگی در مدارس، خانواده ها و در سطح جامعه به طور کلی به فراموشی سپرده شده است. این روزها فرزندان مان هر چیزی که بخواهند به راحتی در دسترس دارند برای راحتی شان فراهم می کنیم اما فراموش کرده ایم به ان ها بیاموزیم نباید بدون گواهی نامه پشت خودرو بنشینند، یادمان رفته آموزش دهیم که یک لحظه بی توجهی یه عمر پشیمانی به دنبال دارد.
در سطح شهر یاسوج کمترین توجهی به موضوع فرهنگ رانندگی شده است، مسئولان شهرداری چند بنر آموزشی، اخظاری یا هشداری در سطح شهر نصب کرده اند، در ورودی های شهر ها جز زباله آیا هشداری در این خصوص درج شده است؟
صدا سیمای مرکز استان تا کنون چند مستند اموزشی در خصوص رانندگی و فرهنگ رانندگی پخش کرده است؟ تصادفات مرگباری که در سطح استان در حال رخ دادن است تا کنون چند مستند واقعی از آن ها ساخته و پخش کرده است؟
سوال اینجاست که چرا دستگاه های فرهنگی ما کار را رها کرده اند و فقط پلیس را مقصر می دانند.
در شهرهای بزرگ مشاهده می شود که دوربین های ثبت تخلفات در همه معابر شهری نصب شده است و رانند ها برای جریمه نشدن مجبور هستند که قوانین را رعایت و در نیمه های شب مانور ندهند. اما کمبود و نبود این دوربین ها در سطح شهرهای استان باعث می شود که راننده های جوان خیابان های شهر را به پیست خودرو اشتباه بگیرند.
در سطح شهر یاسوج خصوصا محل های پر تردد تبلیغات بسیار زیادی بر روی جایگاه های مختلف نصب شده است اما در میان این حجم از تبلیغات حتی یک تابلو به هشدارهای رانندگی و فرهنگ صحیح رانندگی اختصاص داده نشده است، شهر یاسوج پر است از تبلیغات رستوران ها، لوازم خانگی فرش و... اما خبری از آموزش برای سلامت جان مردم دیده نمی شود.
این موراد بخش کوچکی از عوامل تصادفات رانندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد است بخش دوم این گزارش نیز به زودی منتشر خواهد شد.
انتهای پیام /