یک‌شنبه 11 آذر 1403

فردوس؛ سومین مقصد سفر شهرستانی استاندار خراسان جنوبی / تمرکز "قناعت" بر طرح‌های نیمه تمام

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
فردوس؛ سومین مقصد سفر شهرستانی استاندار خراسان جنوبی / تمرکز "قناعت" بر طرح‌های نیمه تمام

استاندار خراسان جنوبی طی سفر یک روزه به شهرستان فردوس از روند اجرای برخی پروژه‌های نیمه تمام این شهرستان بازدید کرد.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از خاورستان، استاندار خراسان جنوبی امروز در سومین سفر شهرستانی خود به فردوس سفر کرده است که تجدید میثاق با شهدا، بازدید از قنات جهانی بلده و پروژه های در دست اقدام استخر یک میلیون مترمکعبی ذخیره آب، کارخانه های تولید سیم آلومینیوم و آرد زرین و کارگاه پروژه راه آهن، بازدید از کارخانه نساجی و ساختمان نیمه تمام پژوهشکده انار، دیدار با خانواده بزرگوار شهید محمد باقر کارگر محبی و حضور در جلسه شورای اداری از جمله برنامه های جواد قناعت در این سفر یک روزه است.

کارخانه در دست احداث آرد زرین یکی زا واحدهای مورد بازدید استاندار است که عملیات اجرایی این واحد تولیدی در سال 1396 شروع شد و در حال حاضر 85 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

این کارخانه که طبق پیش‌بینی‌های صورت گرفته در بهمن امسال به بهره‌برداری می‌رسد، زمینه اشتغال 40 نفر را به‌صورت مستقیم فراهم می‌کند و در طرح توسعه آن احداث واحد تولید کیک و کلوچه، نشاسته، ماکارونی و مجتمع نان پیش‌بینی شده است.

کارخانه تولید سیم آلومینیوم در فردوس واحد تولیدی دیگری بود که استاندار امروز با حضور جمعی از مدیران کل ستادی و استانی، امام جمعه، فرماندار و جمعی از مسئولان شهرستان فردوس از آن بازدید کرد. عملیات اجرایی واحد تولید سیم آلومینیوم با سرمایه‌گذاری شرکت پارت ایمن پرداز متین در سال 1398 اغاز شد و در حال حاضر 80 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

زمینه فعالیت این واحد تولیدی با ظرفیت 40 هزار تن در سال، ریخته‌گری آلومینیوم و آلیاژهای آن - سیم آلومینیوم با روکش لاکی است.

پیش‌بینی بخش خصوصی برای راه‌اندازی این واحد تولیدی 62 میلیارد و 585 میلیون تومان است که به‌صورت مستقیم برای 70 نفر اشتغال ایجاد خواهد کرد. این واحد تولیدی در صورت تامین تسهیلات درخواستی سرمایه‌گذار، طی 6 ماه آینده به بهره‌برداری خواهد رسید.

بررسی طرح توسعه کارخانه نساجی فردوس

همچنین استاندار خراسان جنوبی از کارخانه نساجی فردوس با هدف اطلاع از نحوه فعالیت کارخانه و برنامه‌های توسعه‌ای آن بازدید کرد.

شرکت کارخانجات نساجی فردوس با 17 هزار نفر سهامدار در سال 1370 تشکیل شد و سال 1384 با مشارکت ایدرو، زیر بار تولید رفته است. این کارخانه با سرمایه‌گذاری 18 میلیارد و 927 میلیون تومان راه‌اندازی شد و با ظرفیت تولید 3 هزار تن در سال، به تولید انواع نخ، پارچه و پوشاک می‌پردازد.

میزان اشتغال مستقیم این واحد تولیدی در حال حاضر 220 نفر است و با اجرای طرح توسعه آن با مشارکت ایدرو برابر مصوبه سال 1399 هیات وزیران، زمینه اشتغال 200 نفر دیگر فراهم می‌شود.

قول مساعد برای تامین اعتبار یادمان شهدا

قناعت امروز در سفر به فردوس از یادمان شهدای گمنام در شهرهای اسلامیه و باغستان نیز بازدید کرد و برای تامین اعتبار این مجموعه قول مساعد داد.

این بازدیدها با هدف بررسی شرایط و تصمیم‌گیری برای تکمیل و بهسازی شرایط موجود با حضور جمعی از مدیران کل ستادی و استانی، ائمه جمعه، فرماندار و شماری از مسئولان شهرستان فردوس انجام شد.

مجتمع گلخانه‌ای فردوس مقصد بعدی استاندار خراسان جنوبی و هیات همراه در این شهرستان بود که به منظور بررسی مشکلات این مجموعه در راستای تامین زیرساخت‌ها برای سرمایه‌گذاران متقاضی انجام شد.

چاره‌اندیشی برای آب مجتمع گلخانه‌ای

چاره‌اندیشی برای جبران کمیت و کیفیت نامطلوب آب در مجتمع گلخانه ای فردوس دلیل اصلی بازدید استاندار از این مجتمع بود. مجتمع گلخانه‌ای فردوس با 20 هکتار مساحت، در قالب 32 واحد گلخانه‌ای 4 هزار متر مربعی احداث شده تا زمینه اشتغال 100 نفر را به‌صورت مستقیم فراهم کند.

وی در ادامه از ساختمان نیمه‌تمام پژوهشکده انار بازدید و و دلایل معطل ماندن این پروژه را از نزدیک بررسی کرد.

مصوبه ایجاد و راه‌اندازی پژوهشکده انار فردوس با محوریت دانشگاه فردوسی مشهد به منظور افزایش کمی و کیفی محصول انار، به‌روزآوری شیوه‌های تولید و انجام تحقیقات علمی و کاربردی در حوزه این محصول، در دولت نهم ابلاغ شد.

پس از انتزاع شهرستان فردوس از خراسان رضوی و الحاق به خراسان جنوبی در سال 1385، این پروژه حدود هفت سال بعد با پیشرفت فیزیکی 85 درصد به دانشگاه بیرجند تحویل شد اما به جهت نبود چارت اداری و اعتبار مناسب به حالت تعلیق درآمد و به دلیل نبود نگهداری منطقی، بخش‌هایی از آن نیز تخریب شده است.

با توجه به اهمیت موضوع و تاثیر این پژوهشکده در بخش کشاورزی، تکمیل و راه‌اندازی آن از نیازهای اساسی شهرستان فردوس است که با تولید بیش از 30 هزار تن در سال، از تولیدکنندگان بزرگ انار کشور محسوب می‌شود.

بازدید استاندار از قنات جهانی بلده در فردوس

استاندار خراسان جنوبی همچنین از قنات جهانی بلده و استخر یک میلیون مترمکعبی در حال احداث ذخیره آب این قنات در فردوس هم بازدید کرد.

مجموعه قنوات تاریخی بلده فردوس سال 1395 در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.

قنات جهانی بلده با آب باکیفیت (EC 400) یکی از شاهرگ‌های حیاتی شهرستان فردوس است که علاوه بر ارزش تاریخی، تاثیر بسزایی در رشد اقتصادی منطقه دارد و امرار معاش بیش از سه هزار کشاورز و هزار و 900 هکتار باغات انار و اراضی تابعه متأثر از این قنات است.

با توجه به اختلاف دبی این قنات بین 80 تا 300 لیتر بر ثانیه بسته به بارش‌های فصلی، به منظور حصول بهره‌وری بیشتر از منابع آبی قنات، عملیات اجرایی طرح جامع "از آبخیز تا جالیز" در قالب احداث استخر ذخیره یک میلیون مترمکعبی آب در سال 1399 آغاز شد.

استاندار خراسان جنوبی از استخر ذخیره آب یک میلیون مترمکعبی قنات بلده فردوس نیز بازدید و روند اجرای این طرح را بررسی کرد.

بازدید استاندار خراسان جنوبی از کارگاه پروژه راه آهن فردوس

در ادامه این سفر یک روز قناعت از کارگاه پروژه راه آهن فردوس بازدید کرد. این کارگاه به منظور اجرای پروژه اتصال فردوس به شبکه ریلی کشور فعال شده است.

اتصال فردوس به شبکه ریلی کشور از مطالبات دیرینه مردم این منطقه است که در سال 1392 و بعد از انجام مطالعات امکان سنجی، با صدور مجوز کمیسیون 215 برنامه پنجم توسعه وارد فاز اجرا شد.

عملیات اجرایی پروژه احداث 75 کیلومتر مسیر آنتنی و اتصال فردوس به راه آهن مشهد - بافق از سال 1398 توسط شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور شروع شده است.

این پروژه با بیش از 20 درصد پیشرفت فیزیکی، به علت ناکافی بودن اعتبارات به حالت تعلیق درآمده و بر اساس نظر متولیان امر، تخصیص اعتبار مناسب در سال جاری و نیز پیش بینی اعتبار حداقل 500 میلیارد ریال در بودجه سال 1401 برای تداوم اجرای این پروژه ضروری است.

گفتنی است؛ استاندار خراسان جنوبی پیش از این در شورای برنامه ریزی و توسعه استان بر ضرورت تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام تاکید کرد و گفت: زمان‌بر شدن روند اجرای پروژه‌ها، حلاوت و شیرینی بهره‌مندی از آنها برای مردم را از بین برده لذا تا زمانی که پروژه‌های نیمه‌تمام در دست اجرا در شهرستان‌ها به اتمام نرسد، پروژه جدید را آغاز نخواهیم کرد.

بر همین اساس استاندار خراسان جنوبی در سومین سفر شهرستانی نیز بازدید و رصد میدانی طرح‌های نیمه‌تمام را در اولویت برنامه‌ها قرار داد تا با حضور مدیران مرتبط روند اجرای آنها بررسی و تصمیم‌گیری شود.

انتهای پیام /