فرصت طلایی دریافت زمین برای تولید برق
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا افلاطونی با اشاره به مصوبه اخیر دولت درباره تسهیل فرایند واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیس جمهور، اظهار داشت: از ابتدای این طرح تاکنون 8 هزار و 795 هکتار زمین به بخش خصوصی واگذار شده که نشان میدهد در عرض یک سال به اندازه 10 سال گذشته زمین به سرمایه گذاران خصوصی واگذار کردهایم. رئیس سازمان امور اراضی...
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رضا افلاطونی با اشاره به مصوبه اخیر دولت درباره تسهیل فرایند واگذاری زمین برای احداث نیروگاههای تجدید پذیر و ابلاغ آن توسط معاون اول رئیس جمهور، اظهار داشت: از ابتدای این طرح تاکنون 8 هزار و 795 هکتار زمین به بخش خصوصی واگذار شده که نشان میدهد در عرض یک سال به اندازه 10 سال گذشته زمین به سرمایه گذاران خصوصی واگذار کردهایم.
رئیس سازمان امور اراضی با بیان اینکه همواره یکی از مهمترین دغدغههای سرمایه گذاران بخشهای مختلف اقتصادی، تامین زمین برای اجرای طرحهای مختلف اقتصادی بوده، افزود: از سوی دیگر، یکی از وظایف و ماموریتهای سازمان امور اراضی نیز تامین زمین برای اجرای طرحهای مختلف اقتصادی است؛ لذا با توجه به ناترازیهای موجود در تامین انرژی و تشویق سرمایه گذاران به موضوع نیروگاههای تجدیدپذیر، از جمله برق خورشیدی و بادی با جدیت بیشتری در دستور کار سازمان قرار گرفت و با تصویب هیئت دولت و بخشنامههای وزارت جهاد کشاورزی، تسهیلات مهمی در نظر گرفته شد.
افلاطونی درباره شرایط جدید و تسهیل شده روند واگذاری زمین برای تولید انرژی گفت: در بخش فرایند اداری، محدودیتهای اداری را به طور کامل حذف کردیم و صدور مجوز را که به حدود پانزده تا هفده استعلام نیاز داشت به دو استعلام کاهش دادیم.
وی تصریح کرد: همچنین ممنوعیت واگذاری زمین بیش از یک بار به هر سرمایه گذار که در گذشته محدودیتهایی داست، رفع شده و برای طرحهای نیروگاههای تجدیدپذیر اگر سرمایه گذاری بتواند چندین نیروگاه را راه اندازی کند امکان آن وجود دارد.
افلاطونی در زمینه تغییر کاربریها برای ساخت نیروگاههای پاک گفت: برای مجوزهای تغییر کاربری در اراضی درجه سه به بالا صد در صد تخفیف در نظر گرفته شده و در بحث اجاره اراضی ملی هم هشتاد درصد تخفیف برای افرادی که در اراضی ملی مبادلت به احداث نیروگاههای بادی و نیروگاه خورشید کنند لحاظ میرشود.
رئیس سازمان امور اراضی با بیان اینکه زمینهای قابل واگذاری شامل اراضی ملی و منابع طبیعی بدون ممنوعیت واگذاری است، افزود: این اراضی نباید ممنوعیت واگذاری داشته باشند، یعنی جنگل یا مرتع درجه یک و یا ذخیره گاه گیاهی نباشند که ما شناسایی کردهایم.
وی افزود: بخش دیگری از اراضی نیز زمینهای کشاورزی است که احتمال یا امکان کشت در آنها نباشد و یا بازدهی ضعیف کشاورزی داشته باشند که اینها را هم با صدور مجوز تغییر کاربری از وضعیت کشاورزی به احداث نیروگاههای تجدیدپذیر اختصاص میدهیم.
افلاطونی درباره میزان پیشرفت این طرح گفت: از ابتدای طرح حدود چهارصد و هشتاد و هفت مورد واگذاری به بخش خصوصی انجام شده که اغلب آن برای نیروگاههای خورشیدی بوده است.
وی افزود: مساحت این اراضی حدود هشت هزار و هفتصد و نود و پنج هکتار است که فقط در سال جاری ما حدود هفت هزار هکتار واگذاری به صد و هشتاد و هفت مورد درخواست داشتیم که نشان میدهد در معادل ده سال گذشته فقط در سال جاری ما واگذاری انجام دادهایم.
رئیس سازمان امور اراضی تصریح کرد: این آمادگی در ما وجود دارد که بتوانیم تا جایی که وزارت نیرو برای تامین برق نیاز دارد، زمین واگذار کنیم.