سه‌شنبه 6 آذر 1403

فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد

بوشهر - ایرنا - فرماندار دشتی استان بوشهر گفت: با اجرای طرح‌های مختلف در بخش‌های زیربنایی و تولیدی اقتصادی در دولت تدبیر و امید حرکت این شهرستان از ایستگاه محرومیت به سمت برخورداری آغاز شد و اکنون این فاصله به نحو چشمگیری کاهش یافته است.

عبدالله نادری روز شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توسعه و تکمیل خدمات زیربنایی نظیر راه روستایی، تامین برق پایدار، شبکه گاز، آبرسانی، سدسازی مخابرات و فناوری ارتباطات زمینه برای اجرای طرح‌های اقتصادی در بخش‌های معدن و کشاورزی از نقاط قوت شهرستان دشتی در زمینه تولید و اشتغال است، فراهم شد و واحدهای بزرگی در زمینه تولید مواد معدنی و محصولات کشاورزی به مرحله بهره‌برداری رسید.

فرماندار دشتی گفت: در هفت سال گذشته 6 مجتمع آبرسانی، 110 کیلومتر خطوط انتقال، 310 کیلومتر شبکه توزیع و هفت هزار و 600 مترمکعب مخازن ذخیره آب در این شهرستان احداث شده‌است و تلاش شده به نحوی مشکل آبرسانی در این شهرستان به کمترین میزان برسد.

نادری اضافه کرد: شمار مشترکان گاز از 6هزار و 352 مشترک در شهرستان دشتی با 99 درصد پیشرفت به 12هزار و 625 مشترک افزایش یافته‌است و صنایع گاز دار نیز از سه صنعت با 900 درصد رشد به 30 صنعت افزایش یافته است.

نادری اضافه کرد: از اول انقلاب تا سال 92، تنها 150 کیلومتر بزرگراه در شهرستان دشتی اجرا شده بود اما با وجود همه مشکلات اعتباری و تحریم‌های ظالمانه از سال 92 تاکنون 190 کیلومتر بزرگراه اجرا شده‌است.

فرماندار دشتی اجرای 65 کیلومتر راه اصلی، 46 کیلومتر راه فرعی، 368 کیلومتر راه روستایی، 84 کیلومتر راه شنی را ازجمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید در این شهرستان عنوان کرد.

وی یادآور شد: در سال گذشته یکهزار و 950 واحد مسکن مهر، اختصاص 170 تن قیر رایگان برای آسفالت کوچه‌های بافت فرسوده به شهرداری‌های خورموج و کاکی و بهره‌بردرای از پروژه زمین چمن مصنوعی و پارک محلی در محدوده بافت فرسوده شهر خورموج از جمله دستاوردهای دولت تدبیر و امید است.

نادری، احداث 15 خانه بهداشت، 2 پایگاه سلامت، پنج پایگاه اورژانس، 2 مرکز خدمات جامع سلامت، 16پانسیون، تجهیز بیمارستان زینبیه به دستگاه سی تی اسکن، رادیولوژی، تخت‌های سی سی یو، آی سی یو، زایشگاه، تجهیزات ارتوپدی، و وسایل بیهوشی را از جمله اقدامات این دولت در بخش سلامت عنوان کرد.

نادری گفت: نصب 520 دستگاه پست هوایی، 226هزار و 466 متر شبکه فشار متوسط هوایی، 156هزار و 29 متر شبکه فشار ضعیف هوایی، 6 دستگاه پست زمینی، هفت هزار و 27 انشعاب برق از جمله دیگر دستاوردهای دولت تدبیرو امید در هفت سال گذشته در بخش انرژی است.

وی یادآور شد: شمار انجمن‌های فرهنگی و هنری از 9 به 18 انجمن، کتابخانه مدارس به 6 مورد و موسسه‌های فرهنگی به هشت مورد افزایش یافته است.

نادری، شمار زمین چمن مصنوعی مدارس را به چهار مورد، شمار مدارس بازسازی شده را از 13 مدرسه قبل از سال 92 به 19 و شمار رتبه های زیر هزار کنکور سراسری را از 2 به 28 نفر اعلام کرد.

فرماندار دشتی گفت: احداث 2هزار و 389 واحد مسکونی، اجرای 742هزار و 414 مترمربع طرح هادی روستایی، احداث پنج پایگاه اورژانس، احداث 17 خانه ورزش روستایی، پنج زمین چمن مصنوعی،

از دیگر طرح های توسعه زیرساختی دولت تدبیر و امید در شهرستان دشتی است.

نادری گفت: 90 درصد طرح‌های بالای 60 درصد پیشرفت فیزیکی بخش صنعت و معدن، 100 درصد طرح‌های 60 درصد به بالای کشاورزی، 75 درصد طرح‌های گردشگری و 100 درصد طرح‌های شیلاتی تکمیل در اسن شهرستان تکمیل شده‌است.

وی یادآور شد: 72 درصد واحدهای راکد در بخش صنعت و معدن و 50 درصد واحدها در بخش کشاورزی در شهرستان دشتی دوباره راه اندازی شدند و یک طرح (گلخانه چاهگاه) به بخش خصوصی واگذار شد.

وی افزود: ضریب نفوذ 98 درصدی تلفن همراه، ضریب نفوذ 75 درصدی اینترنت از جمله توسعه‌های زیرساختی دولت تدبیر و امید در شهرستان دشتی است.

نادر اظهارداشت: از سال 92 تاکنون 2هکتار زمین به مراکز رشد و فناوری در این شهرستان و سه میلیارد تومان اعتبار برای ساخت مجتمع کارگاهی مرکز رشد اختصاص یافته است.

وی با اشاره به استقرار 20 شرکت فناورانه در این شهرستان یادآور شد: در این مدت با 620 میلیون تومان اعتبار از 32 طرح حمایت مالی شده‌است.

کارخانه‌های سیمان و آهک هیدارته کانون تولید، اشتغال و صادرات در دشتی 

فرماندار دشتی گفت: بهره‌برداری از کارخانه سیمان مند به عنوان بزرگترین واحد صنعتی و معدنی دشتی از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیر و امید در این شهرستان است.

وی راه‌اندازی این واحد صنعتی در شرایط سخت مالی و تحریم‌های ظالمانه را نمونه‌ای از عزم و اراده دولت در بهره‌برداری از صنایع و ارمغان اوردن اشتغال و رونق اقتصادی برای این شهرستان محروم است.

وی بیان کرد: کارخانه سیمان مند دشتی با تولید روزانه سه هزار و 300 تن در سفر استانی هیات دولت به استان بوشهر به صورت ویدئو کنفرانس با حضور رئیس جمهوری مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

نادری ادامه داد: سرمایه گذاری صورت گرفته در این شرکت 23.5 میلیون یورو از محل صندوق ذخیره ارزی و 2 هزارو 600 میلیارد ریال سرمایه گذاری ریالی که از این میزان یکهزار و 350 میلیارد ریال آورده سهام‌دار و یکهزار و 250 میلیارد ریال از منابع بانکی تخصیص یافت.

وی بیان کرد: فعالیت شرکت در زمینه تولید و توزیع انواع سیمان و سازه‌های بتنی، پیش تنیده و پیش ساخته، صادرات و واردات محصولات بتنی و انواع ترکیبات سیمان و سازه‌های مربوطه است.

نادری یادآور شد: با فعالیت شرکت سیمان مند دشتی در این شهرستان زمینه اشتغال‌زایی برای بیش از 150 نفر به طور مستقیم و یکهزار نفر غیر مستقیم در این شهرستان فراهم و افزون براین تولید نیازهای روز افزون طرح‌های در حال اجرا در مناطق مختلف شهرستان، استان و کشور از اهمیت بسزایی در اقتصاد دشتی برخوردار است.

فرماندار دشتی گفت: کارخانه آهک هیدارته نیز یکی دیگر از بزرگترین واحدهای تولیدی استان بوشهر است که احداث آن هفته دولت سال گذشته در شهرستان دشتی آغاز و در زمان حاضر با 90 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست.

نادری افزود: کارخانه آهک هیدراته دشتی با 300 میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی و پیش بینی اشتغال 200 نفر در دست اجراست.

وی یادآور شد: این شرکت متشکل از چهار واحد آهک هیدارته، کربنات کلسیم، دانه بندی آهکان و تولید کاغذ است.

نادری ادامه داد: وسعت مجموعه 23 هکتار است و در زمان حاضر تعداد 66 نفر در خطوط تولید و معادن مشغول به کار هستند و تولیدات آهک هیدراته به میزان یکهزار و 800 تن در ماه صادر می‌شود.

وی بیان کرد: واحد کربنات کلسیم اکباتان با پیشرفت فیزیکی 90 درصد در حال فعالیت است و در صورت راه اندازی کامل 90 نفر نیرو نیاز دارد.

نادری گفت: واحد دانه بندی آهک نیز خوارک مورد نیاز واحد کربنات کلسیم اکباتان و تولید کاغذ عمران زاگرس را تامین می‌کند.

وی بیان کرد: شهرستان دشتی دارای ذخایر معدنی شن و ماسه، سنگ لاشه، سنگ گچ، نمک و ذخایر معدنی نفت و گاز در کوه مند و کوه سیاه است از مجموع 160 معدن استان بوشهر 46 فقره معادل 25 درصد در شهرستان دشتی واقع است که ذخیره واقعی این معادن 462 میلیون تن است.

به گفته نادری وجود منابع معدنی غیر فلزی قابل توجه با در نظر گرفتن نیازهای ساخت و ساز روز افزن در حوزه‌های پارس جنوبی و شمالی و امکان فعالیت‌های فراوری محصولاتی مانند گچ صنعتی، شن، ماسه و سیمان با کیفیت مطلوب از زمینه‌های مناسب در تولید و اشتغالزایی به حساب می آید.

سدهای قیز قلعه، سنا و دشت پلنگ ارمغان دولت برای رونق کشاورزی دشتی

نادری اضافه کرد: عملیات اجرایی سد ذخیره و تغذیه مصنوعی قیز قلعه در منطقه دشت پلنگ شهرستان دشتی در سال 95 آغاز و سال گذشته در قالب پروژه‌های پویش الف - ب ایران با وجود شرایط خاص اقتصادی که تاثیر بسزایی بر پروژه‌های عمرانی دارد مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی ادامه داد: منطقه دشت پلنگ شهرستان دشتی یکی از مناطق دارای پتانسیل کشاورزی استان بوشهر است و این منطقه دارای اقتصاد کشاورزی محور است و حیات بیش از 2 هزار و 200 هکتار سطح زیر کشت این دشت وابسته به برداشت آب از 120 حلقه چاه است.

نادری یادآور شد: این سد علاوه بر تغذیه سفره‌های زیر زمینی آبی پایدار برای تکمیل آبیاری پایین دست در اختیار کشاورزان قرار می‌دهد.

به گفته نادری سد قیز قلعه به ارتقاع 25 متر از نوع بتنی آرسی سی است و طول تاج آن 215 متر و عرض آن 6 متراست که با هدف تغذیه آبخوان منطقه به حجم سه میلیون مترمکعب و بهبود اراضی کشاورزی به مساحت یکهزار و 400 هکتار با 140 میلیارد ریال اعتبار احداث و در زمستان سال گذشته مورد بهره‌برداری قرار گرفت.

وی در باره سد مخزنی سنا گفت: این سد در دهه 70 به عنوان یکی از طرح‌های مهم و تاثیرگذار درتامین آب کشاورزی منطقه دشتی به شمار می‌رود حجم آبگیری این سد بیش از 1.2میلیون مترمکعب است و از سدهای تاثیرگذار در وضعیت تامین آب و تغذیه سفره‌ها آب زیرزمینی در شهرستان دشتی است.

فرماندار دشتی بیان کرد: ظرفیت سد سنا 600 هزار مترمکعب بود که با چهار میلیارد تومان اعتبار و ایجاد سرریز بر آن حجم این سد امروز به 1.2 میلیون مترمکعب افزایش یافته و این موجب پایداری آب آشامیدنی، افزایش ظرفیت آبخوان و بهبود کشاورزی منطقه می‌شود.

نادری یادآور شد: شهرستان دشتی از مناطق مهم کشاورزی استان بوشهر در زمینه تولید گندم، گوجه فرنگی، محصولات گلخانه‌ای و کنار پیوندی است.

فرماندار دشتی گفت: سد دشت پلنگ از بزرگترین پروژه‌های استان بوشهر است که نقشی مهم در کنترل سیلاب‌ها دارد و از طریق فاینانس خارجی از کشور چین اجرا می‌شود و وزارت نیرو نیز باید 15 درصد سهم آورده داخلی را تامین کند.

وی بیان کرد: منطقه دشت پلنگ از مناطق حاصلخیز شهرستان دشتی استان بوشهر است که اجرای این پروژه در رونق کشاورزی منطقه تاثیر زیادی دارد.

نادری افزود: ساخت سد مخزنی دشت پلنگ برای تامین آب آشامیدنی مورد نیاز جمعیت روستایی، شهری و صنعت، تنظیم و کنترل جریان‌های نابهنگام و سیلاب‌های رودخانه دشت پلنگ و بهبود زمین‌های کشاورزی پایین دست جنوب استان بوشهر اجرا شده‌است.

وی ادامه داد: افزایش اشتغال در محدوده طرح و جلوگیری از مهاجرت بی رویه روستائیان به شهرها، بهبود وضعیت زیست محیطی، تامین مطمئن آب آشامیدنی و صنایع از جمله دیگر فواید اجرای سد دشت پلنگ برای استان بوشهر است.

نادری اظهار داشت: ساخت سد مخزنی دشت پلنگ یکی از برنامه‌های مهم دولت برای عمران و آبادانی شهرستان دشتی است که عملیات اجرایی آن در سال 97 آغاز و با توجه به تامین نشدن مالی در زمان حاضر 10 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

وی گفت: سد مخزنی دشت پلنگ از نوع ترکیب خاکی و بتنی با ارتفاع 56 متر، طول تاج یکهزار و 30 متر و حجم مخزن آن 150 میلیون مترمکعب است که می‌تواند سالانه 57 میلیون مترمکعب آب تنظیمی برای مصارف آشامیدنی، صنعت، کشاورزی و حقابه‌های زیست محیطی را تامین کند. مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای استان بوشهر گفت: این سد 324 میلیون یوآن فاینانس خارجی دارد که به مرحله نهایی، پرداخت و مرحله تضمین بین پیمانکار ایرانی و خارجی رسیده‌است.

احداث آب شیرین کن و توسعه گمرک لاور ساحلی 

فرماندار دشتی گفت: احداث آب شیرین کن یکی از راه‌های حل مشکل کم آبی در استان بوشهر است که در زمان حاضر آب شیرین کن لاور با 600 مترمکعب در شبانه روز و هفت میلیارد تومان سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در دست اجراست.

وی بیان کرد: با اجرای این پروژه مشکل آبرسانی به هشت روستای ساحلی در شهرستان دشتی برطرف می‌شود.

نادری با اشاره به نقش گمرک در بهبود وضعیت معیشتی مردم مرزنشین افزود: فعالیت گمرک در ایجاد اشتغال پایدار برای جوانان، تثبیت جمعیت ساکن، ارتقای شاخص‌های امنیتی منطقه، شکوفایی و توسعه اقتصادی با توجه به ظرفیت مناسب شهرستان به لحاظ تولیدات کشاورزی (صادرات بیش از 40 هزار تن گوجه فرنگی، جالیز و محصولات شیلاتی) و نزدیکی به بازارهای هدف نقش تاثیرگذاری دارد.

نادری ادامه داد: در زمان حاضر 30 فروند لنج در منطقه لاور ساحلی دشتی فعال است که با بازگشایی و اجرای طرح توسعه گمرک لاور ساحلی علوه بررونق تجارت و بازرگانی در این منطقه برای حدود یکهزار نفر اشتغال‌زایی صورت گرفته است.

وی یاد آورشد: گمرک لاور ساحلی که یک قرن قدمت دارد 35 سال پیش تعطیل شده بود و در سفر سال 93 رئیس جمهوری و هیات دولت به استان بوشهر طرح بازگشایی و توسعه این گمرک مصوب که در سال 94 فعالیت خود را از سر گرفت.

گلخانه‌های دشتی در دولت تدبیر و امید بیش از سه برابر شد

فرماندار دشتی گفت: تا قبل از سال 92 تنها 42 هکتار گلخانه در این شهرستان اجرا شده بود اما امروز این میزان 144 هکتار افزایش یافته و سال گذشته این شهرستان مقام نخست اجرای گلخانه را در استان بوشهر کسب کرد.

وی ادامه داد: تعهد امسال اجرای گلخانه در شهرستان دشتی 42 هکتار است که از این میزان تاکنون 6.47 هکتار در دست اجراست.

نادری یادآور شد: میزان تولید نشاء گلخانه‌ای در دشتی از 252 میلیون قطعه تا قبل از سال 92، به 960 میلیون قطعه در سال 98 افزایش یافته است و احداث جاده بین مزارع نیز از 10 کیلومتر به 23.5 کیلومتر در سال 98 رسید.

اجرای آبیاری تحت فشار در پنج هزار هکتار اراضی کشاورزی دشتی 

وی میزان اجرای آبیاری تحت فشار در شهرستان دشتی تا قبل از سال 92 را 6 هزار و 127 هکتار عنوان کرد و گفت: در زمان حاضر 11 هزار و 127 هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان زیر پوشش طرح‌های نوین آبیاری تحت فشار قرار دارند.

شهرستان دشتی پیشرو در احداث نیروگاه خورشیدی

نادری اضافه کرد: تا پیش از سال 92 هیچ نیروگاه برق خورشیدی در استان بوشهر و شهرستان دشتی وجود نداشت اما اکنون از مجموع20 نیروگاه خورشیدی که با ظرفیت 622 کیلووات در دولت تدبیر و امید در استان بوشهر بوشهر راه اندازی شده‌است 350 کیلووات از این ظرفیت مربوط به شهرستان دشتی است.

وی بیان کرد: امروز 70 درصد ظرفیت نیروگاه برق خورشیدی استان بوشهر در دشتی تولید می‌شود و 2 مگاوات نیروگاه خورشیدی با 16 میلیارد تومان اعتبار نیز در دست اجراست.

نادری تاکید کرد: شرایط خاص آب و هوایی و رطوبت کم شهرستان دشتی محیط مناسبی برای ایجاد نیروگاه برق خورشیدی است.

وی یادآور شد: نیروگاه خورشیدی راهی برای استفاده از انرژی پاک و جبران کمبود برق است.

بحیری دشتی روستای ملی عبابافی ثبت شد

فرماندار دشتی گفت: هنر صنعت عبا بافی سابقه 500 ساله در دشتی دارد که در دهه‌های اخیر به فراموشی سپرده شده بود اما در دولت تدبیر و امید آموزش این هنر صنعت در منطقه آغاز و عبابافی دشتی دوباره احیا شد و با پیگیری‌های به عمل آمده عبای روستای بحیری این شهرستان در سال 98 ثبت ملی شد.

نادری افزود: چند سالی است با توسعه آموزش هنر صنعت عبا بافی در روستاهای دشتی استان بوشهر توسط مرکز آموزش فنی و حرفه ای دشتی 14 کارگاه جدید در بحیری و دیگر روستاهای بخش مرکزی این شهرستان دایر شده و این هنر صنعت دستی دو باره رونق خوبی یافته است.

نادری اضافه کرد: هم اکنون سالانه بیش از 300 قواره عبا در روستاهای دشتی تولید می شود که بیشتر آن در شهر نجف عراق، کشورهای حاشیه خلیج فارس و بازار شهر قم با قیمت بسیار خوبی عرضه می شود.

فرماندار دشتی ادامه داد: عبای تولیدی در دشتی از پشم شتر و به رنگ های سیاه، سفید، قهوه‌ای، کرم و طلایی و به طول 6.5 متر و عرض 85 و 150 سانتی‌متر تولید می شود.

وی راه‌اندازی بوم‌گردی‌ها را از ستاوردهای دولت تدبیر و امید در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگریعنوان کرد که در زمان حاضر هفت مورد بوم‌گردی و 2 مورد منطقه نمونه گردشگری در این شهرستان راه‌اندازی شده‌است.

ایجاد 450 فرصت شغلی روستایی 

نادری اضافه کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی روستایی از مهمترین دستاوردهای دولت تدبیرو امید است که تا قبل از سال 92 هیچ پرداختی با این عنوان وجود نداشت اما در این دولت با وجود همه مشکلات اقتصادی اما در این مدت 236میلیارد و 615 میلیون ریال اعتبار به 364 طرح پرداخت و 450 فرصت شغلی جدید در این شهرستان ایجاد شده‌است.

وی در باره تسهیلات فراگیر ملی گفت: تا پیش از این هیچ اعتباری در این بخش پرداخت نمی شد اما از سال 92 تاکنون 52 میلیارد و 400 میلیون ریال اعتبار در این بخش پرداخت و زمینه ایجاد 175 فرصت شغلی فراهم کرده‌است.

*س_برچسب‌ها_س*
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 2
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 3
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 4
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 5
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 6
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 7
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 8
فرماندار دشتی: فاصله این شهرستان تا برخورداری کوتاه شد 9