فروش غورههای سرقتی در بازار شیروان
بجنورد - ایرنا - رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شیروان گفت: 90 درصد از غورههای عرضه شده در بازار این شهرستان، محصولی است که از تاکستانها به سرقت رفته و برای فروش به بازار آورده میشود.
رضا مجیدی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، شهروندان را از خریداری غوره های مزبور پرهیز داد و اظهار داشت: خرید و استفاده از غوره های سرقتی علاوه بر منع قانونی، از نظر شرعی نیز مشکل دارد.
وی افزود: بدون شک هیچ تاکداری قبل از رسیدن میوه، اقدام به چیدن دسترنج یکساله خود به صورت غوره نمی کند چرا که متحمل ضرر و زیان می شود.
وی تاکید کرد: 90 درصد غوره موجود در بازار دزدی است و تنها 10 درصد آن ممکن است توسط خود باغداران به فروش رسیده باشد که آن هم مربوط به درختان خشکیده و یا بیمار می تواند باشد.
رییس اداره صنعت، معدن و تجارت شیروان گفت: در هفته های اخیر بسیاری از تاکداران شهرستان نسبت به سرقت غوره های انگور خود از باغ ها شکایت کرده اند که البته این مساله به امسال محدود نمی شود و مشکلی است که هرساله در این فصل بروز می کند.
مجیدی افزود: با برگزاری جلساتی در شهرستان تصمیم گرفته شد که با میوه فروشانی که اقدام به خرید غوره از افراد ناشناس می کنند، برخورد شود و در این راستا نظارت و بازرسی ها از چند روز قبل در سطح بازار شیروان آغاز شده و تا زمان آغاز برداشت محصول انگور ادامه خواهد داشت. شهرستان شیروان با داشتن سه هزار و 75 هکتار تاکستان در کنار شهرستان فاروج، عمده ترین مراکز تولید انگور در خراسان شمالی هستند.
شهرستان 157 هزار نفری شیروان دومین شهر پرجمعیت خراسان شمالی است که 105 هزار هکتار عرصه کشاورزی و باغی و 12 هزار بهره بردار کشاورزی دارد.
استان خراسان شمالی با 18 هزار و 520 هکتار تاکستان، که 42 درصد باغ های استان را دربرمی گیرد، سالانه 185 هزار تن انگور تولید می کند که 60 درصد تولیدات باغی این استان را شامل می شود.
سهم انگور در سبد اقتصاد کشاورزی خراسان شمالی 13 درصد است.
*س_برچسبها_س*