سه‌شنبه 22 مهر 1404

فرونشست بحران جدی در کشور است؛ میانگین نشست زمین در تهران 25 سانت

خبرگزاری مهر مشاهده در مرجع
فرونشست بحران جدی در کشور است؛ میانگین نشست زمین در تهران 25 سانت

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه پدیده فرونشست زمین یکی از بحران‌های جدی کشور به شمار می‌رود، گفت: میانگین نرخ فرونشست در استان تهران بین 20 تا 25 سانت متغیر است.

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی با بیان اینکه پدیده فرونشست زمین یکی از بحران‌های جدی کشور به شمار می‌رود، گفت: میانگین نرخ فرونشست در استان تهران بین 20 تا 25 سانت متغیر است.

غزال راهب رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر اینکه پدیده فرونشست زمین یکی از بحران‌های جدی کشور به شمار می‌رود، گفت: فرونشست در مناطق مختلف ایران از جمله جنوب تهران، کرمان، یزد و اصفهان مشاهده می‌شود و آثار آن در نقاط متعددی از کشور قابل رؤیت است.

وی افزود: این مسئله بسیار مهم است و باید با نگاهی کاملاً کارشناسی و علمی مورد بررسی قرار گیرد، چراکه نرخ فرونشست یک موضوع است و میزان خطر ناشی از آن موضوعی دیگر که نیازمند تحلیل‌های دقیق تخصصی است.

راهب با اشاره به پایش مستمر این پدیده اظهار کرد: در وزارت راه و شهرسازی و به طور مشخص در مرکز تحقیقات، یکی از اقدامات اساسی ما پایش میزان فرونشست در مناطق مختلف کشور است.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: این کار با همکاری دستگاه‌های تخصصی همچون سازمان نقشه‌برداری کشور، سازمان زمین‌شناسی، سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، پژوهشکده زلزله و پژوهشکده هوایی در حال انجام است و کارگروهی ویژه برای این موضوع تشکیل شده تا بتوانیم رصد دقیقی از عرصه‌های فرونشست، به‌ویژه در حوزه زیرساخت‌های سکونتی، شریان‌های حیاتی و ابنیه فنی کشور داشته باشیم.

وی ادامه داد: هدف ما این است که علاوه بر پایش دقیق، راهکارهای کاهش اثرات فرونشست را نیز تدوین کنیم تا بتوان از بروز خسارات گسترده جلوگیری کرد.

راهب تأکید کرد: ضروری است که مشخص شود تخریب‌های موجود در زیرساخت‌ها یا ساختمان‌ها ناشی از پدیده فرونشست است یا عوامل دیگری در آن دخیل هستند؛ چراکه گاه ترک‌ها و آسیب‌ها ممکن است به دلیل مسائل سازه‌ای یا وقوع فروچاله‌ها و نه لزوماً نشست زمین رخ دهند.

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی تصریح کرد: تشخیص دقیق منشأ تخریب‌ها نیازمند بررسی‌های چندوجهی و کارشناسی در حوزه‌های مختلف است که این موضوع هم‌اکنون در مرکز تحقیقات در دست انجام است.

وی ادامه داد: در همین راستا، راهکارهایی برای کاهش اثرات فرونشست در قالب دستورالعمل‌های مقاوم‌سازی و بهسازی در دو حوزه سکونتگاه‌ها و زیرساخت‌ها تدوین شده و مطالعات مربوط به شریان‌های حیاتی و سازه‌های خطی نیز در دست اقدام است.

گزارش نهایی بحران فرونشست اصفهان به‌زودی منتشر می‌شود

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به بحران فرونششست در اصفهان تصریح کرد: گزارش نهایی این مطالعات در حال تهیه است و به‌زودی از سوی مرکز تحقیقات منتشر و در اختیار مراجع قرار خواهد گرفت.

راهب خاطرنشان کرد: نتایج پایش‌ها و تحلیل‌های انتقال آب دریای عمان به اصفهان در اختیار ستاد ملی مقابله با کم‌آبی نیز قرار می‌گیرد و تصمیمات لازم اتخاذ و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

وی با بیان اینکه نرخ فرونشست در کشور متغیر است، گفت: در برخی شهرها میزان فرونشست سالانه حدود 20 سانت و در بعضی مناطق حتی به 40 سانت نیز می‌رسد.

رئیس مرکز تحقیقات وزارت راه و شهرسازی در پایان خاطرنشان کرد: میانگین نرخ فرونشست در استان تهران بین 20 تا 25 سانت متغیر است.