سه‌شنبه 29 آبان 1403

فضای مجازی خط ویژه فرهنگ سازی در مبارزه با کرونا است

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فضای مجازی خط ویژه فرهنگ سازی در مبارزه با کرونا است

سنندج - ایرنا - فرماندار بیجار گفت: اصحاب رسانه و فعالان فضای مجازی خط ویژه فرهنگ سازی عمومی در راه مبارزه با شیوع ویروس کرونا به شمار می‌روند.

علی اکبر ورمقانی روز پنجشنبه در شورای اداری شهرستان اظهار داشت: در راه مبارزه با شیوع بیماری ویروسی کرونا در جامعه، همه آحاد، فعالان فضای مجازی، اصحاب رسانه، فعالان اجتماعی و مدنی در خط مقدم و در کنار سربازان سفید پوش بهداشت و درمان باید ایفای نقش کرده و موجب فرهنگ سازی عمومی در جامعه شوند.

وی افزود: گزارش‌هایی از برخی روستاهای شهرستان بدست می‌رسد که ساکنین این مناطق اهمیتی به رعایت بهداشت فردی نمی‌دهند و توجهی به خطرات جدی شیوع بیماری کرونا ندارد، عموم ساکنین این مناطق تاثیر پذیری بیشتری از دهیاران خواهند داشت که ظرفیت مناسبی برای آگاهی بخشی مردم به شمار می‌روند.

فرماندار بیجار تاکید کرد: بهورزان و دهیاران توجه بیشتر و متداوم تری از توجیه عموم مردم در روستاها داشته باشند زیرا اعتماد این افراد در میان ساکنین روستا بیشتر از هر مسوول و صاحب سخنی است.

او با اشاره به اینکه دسترسی به آرامستان های شهرستان، برگزاری مراسم ختم و شادی ممنوع است، اما تا چه مدت می توان از این اقدام ها جلوگیری کرد، یادآور شد: تا زمانی که مردم نخواهند از شیوع بیماری جلوگیری کنند با زور و برخورد فیزیکی نمی‌توان اقدامی مثبت در این خصوص داشت.

ورمقانی افزود: ساعات کار برخی ادارات که بیشترین تعداد مراجعه کننده را دارند بخصوص بانک ها باید افزایش یابد تا از تراکم مراجعه کنندگان و ازدحام جمعیت در راستای رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری پیشگیری شود.

وی تاکید کرد: ما باید با کرونا زندگی کنیم، از ابتدا هم، چنین انتظاری پیش روی نبود که این بیماری در کوتاه مدت ریشه کن خواهد شد، نماز جمعه و جماعت با توجه به خطر جدی بیماری کرونا فعلا برگزار نمی‌شود اما عدم رعایت بهداشت فردی و عدم استفاده از ماسک با تعطیلی جبران نخواهد شد.

فرماندار بیجار با اشاره به اینکه در صورت نیاز به ماسک بهداشتی، خیرین، گروه‌های مردم نهاد و بسیج آمادگی کامل برای تولید و توزیع دارند، تذکر داد: در صرفه جویی آب و برق مردم باید درست مصرف کردن را پیشه کنند تا به مرحله سهمیه بندی و کاهش ساعات استفاده نرسیم.

او اظهار داشت: 20 تیم نظارتی متشکل از روسای ادارات دولتی و ارگان های نظامی بر ادارات، نهادها و سازمان های شهرستان در راستای تذکر و رعایت پروتکل های بهداشتی به زیر مجموعه های سازمانی و غیر سازمانی خود موظف و مسوول شدند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان هم در این جلسه گفت: کرونا یک ویروس جدید است که برای رسیدن به شناخت کامل آن به سال‌ها زمان نیاز داریم، ایمنی که این بیماری ایجاد می‌کند، طبق آخرین تحلیل ها، حدود سه ماه است و بعد از آن برگشت پذیر است.

دکتر ابراهیم قادری با اشاره به اینکه درگیری این بیماری یا بودن علائم است یا به بدترین نوع علائم همراه خواهد بود، افزود: در این فصل از سال که علائم بیماری ویروسی آنفولانزا غیر قابل توجیه است، داشتن چنین علایمی بدون شک نشانه ابتلا به بیماری کرونا است.

وی اضافه کرد: در دنیا، راهکاری چکشی برای پیشگیری از شیوع آن مورد بررسی قرار گرفته که یکی از آنها قرنطینه خانگی و سراسری است که عملا غیر قابل اجراست، بازار اقتصادی جهان نمی تواند به مدت طولانی در قرنطینه بسر برده و فعالیت خود را تعطیل کند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان یادآور شد: دومین روشی که در دنیا مورد استفاده قرار گرفت، آزاد گذاشتن این بیماری ویروسی است، سوئد اولین کشوری بود که این روش را اجرایی کرده ولی متأسفانه تأثیرات منفی آن بر جامعه افزایشی بود.

قادری تاکید کرد: روش سوم و همگانی که در بیشتر کشورها مورد استفاده قرار گرفته میانه 2 روش است که در مبارزه با این بیماری، کش دار نمودن روند بهبودی افراد مبتلا است، کش دار نمودن روند شیوع و بهبود آن، یعنی هر لحظه که به اوج رسید سرکوب شود و با کاهش آن سطح مبارزه هم کاهش یابد.

وی با اشاره به اینکه در استان کردستان در حال حاضر حدود 70 درصد ظرفیت بیمارستانی ویژه کرونا مورد استفاده قرار داده است، گفت: در صورت عدم خودمراقبتی و عدم رعایت پروتکل های وزارت بهداشت، هر یک نفر بیمار مبتلا به ویروس کرونا می تواند 400 فرد سالم را مبتلا کند.

قادری افزود: شناسایی و قرنطینه خانگی لازم و ضروری است و برای پیشگیری از شیوع بیشتر آن رعایت فاصله گذاری و استفاده از ماسک تنها راه پیش روی مردم است.

قادری اظهار داشت: استفاده از ماسک در اماکن عمومی اجباری است و برای برگزاری مجالس شادی و عزا در این شرایط ممنوع است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کردستان اضافه کرد: در مواردی محلی که موجب تجمع افراد و خطر ابتلا به این بیماری باشد، در هر صورتی برای حفظ سلامت عموم باید تعطیل شود.

وی یادآور شد: شرایط بیجار در بحث بیماری کرونا با ثبات است اما روند رشد افراد مبتلا در این شهرستان نگران کننده است.

قادری با اشاره به اینکه کیت های تست کرونا بر اساس جمعیت هر استان توزیع می‌شود، گفت: این نوع تست توسط شرکت های تولید کنند و به ازای جمعیت هر استان قابل تهیه است که با محدودیت هر سه یا چهار روز عرضه می‌شود که با توجه به اینکه این نوع کیت ها هم درصدی خطا دارند و 100 درصدی نیستند، خود مراقبتی و خود سنجی بهترین تست برای مراقبت و تشخیص این بیماری است.

وی افزود: در خانه ماندن و خود مراقبتی کسانی که به این نوع علائم مبتلا هستند می توانند به سرعت بهبودی کمک کند.

قادری اظهار داشت: مسائل و مشکلات زیادی در راه تهیه لوازم و تجهیزات بهداشتی و درمانی برای همه جهان وجود دارد اما لا همیاری و همکاری مردم، می‌توانیم افتخار دیگری از خود برجای بگذاریم.

فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه بیجار هم گفت: بیجار گروس، اولین شهرستانی بود که با ورود گروه های جهادی بسیج و سپاه در راستای حفظ سلامت عموم مردم در ابتدای شیوع بیماری کرونا در کشور، 67 هزار بهدعدد ماسک بهداشتی تولید و در میان خانوارهای نیازمند و مستعد خطر توزیع کرد.

سرهنگ سیدمرتضی میرآقایی با تقدیر از همه گروها و خیرین که ابتدای شیوع بیماری ویروسی کرونا در شهرستان به میدان آمدند، یادآور شد: کشاورزان شهرستان با تمام امکانات و تجهیزات در ضدعفونی کردن خیابان ها و معابر عمومی همکاری داشتند و در رزمایش بزرگ کمک مومنانه، کمک های مردمی، شامل حال همه نیازمندان واقعی شهرستان شد.

وی با اشاره به اینکه شیوع بیماری در استان های محروم بیشتر است و با توجه به این موضوع، کمبود امکانات و تجهیزات بهداشتی هم متناسب موضوع نیست، تاکید کرد: تهیه تجهیزات و لوزام مبارزه با ویروس کرونا نباید بر اساس جمعیت تعیین شود چون مناطق محروم و افراد مستضعف بیشتر نیاز به چنین امکاناتی دارند.

او به طرح کرامت که به سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران ابلاغ شده است هم اشاره داشت و گفت: محله ریگ سیاه و محله تخت شناسایی شده است برای پیشگیری و شیوع آسیب های اجتماعی نیازمند همکاری و همیاری مردم و مسئولین است.

شهرستان 89 هزار نفری بیجار در 142 کیلومتری شرق شهر سنندج مرکز استان کردستان قرار دارد.

*س_برچسب‌ها_س*