شنبه 19 آبان 1403

فعالیت 600 مرکز علمی کاربردی در سطح کشور

خبرگزاری ایرنا مشاهده در مرجع
فعالیت 600 مرکز علمی کاربردی در سطح کشور

خرم‌آباد - ایرنا - رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی گفت: در راستای کیفیت گرایی آموزش ها هم اکنون 600 مرکز علمی کاربردی در سطح کشور فعال است.

محمدحسین امید روز سه شنبه در مراسم تجلیل نمادین از 12 مدرس نمونه دانشگاه علمی کاربردی لرستان که به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، با بیان اینکه دانشگاه علمی کاربردی در دوره جدید توانسته توسعه کیفی را در دستور کار خود قرار دهد، اظهار داشت: تحت هیچ شرایطی دنبال توسعه کمی نیستیم، در این راستا تعدادی از مراکز علمی کاربردی را کاهش داده‌ایم به طوری که تعداد این مراکز در ابتدای سال 94، بالغ بر هزار و 100 مرکز بودند که امروز این عدد حدود 600 مرکز هستند.

وی بیان کرد: این مهم نشان می دهد که کمیت برای ما اهمیتی ندارد بلکه بحث کیفیت و سطح بندی مراکز علمی کاربردی برای ما اهمیت دارد.

امید افزود: هر ساله مراکز علمی کاربردی کشور سطح بندی می‌شود، مراکزی که نصاب لازم را کسب نکنند از ادامه همکاری با دانشگاه منع خواهند شد.

رییس دانشگاه جامع علمی کاربردی با تاکید بر اینکه سال گذشته بیش از 20 مرکز علمی کاربردی به دلیل اینکه نتوانستند حد نصاب لازم را کسب کنند از ادامه همکاری محروم شدند، تصریح کرد: توسعه کیفی اولویت اصلی دانشگاه علمی کاربردی است.

وی با اشاره به اینکه ارزیابی کیفی آموزش‌ها و سطح بندی که انجام می‌شود، نتیجه آن مورد استفاده قرار گرفته و برای تداوم فعالیت مراکز مدنظر قرار می‌گیرد، اضافه کرد: ما در سال 95، بیش از 90 هزار مدرس علمی کاربردی داشتیم که کد مدرسی دریافت کرده بودند، برخی از این مدرسین شرایط لازم را نداشتند، خود را به روز نکرده بودند، مشکل مدرک داشتند که در این راستا طرح ساماندهی مدرسین دانشگاه در دستور کار قرار گرفت.

وی بیان کرد: در نهایت با اجرای این طرح، از بین بیش از 90 هزار مدرس علمی کاربردی، کمتر از 30 هزار نفر امکان ادامه همکاری با ما را پیدا کردند.

رییس دانشگاه علمی کاربردی با تاکید بر اینکه مدرسینی که امروز در این جلسه حضور دارند، جز این 30 هزار نفر هستند و برگزیده‌ها در این زمینه هستند، گفت: این مدرسین نمونه، صلاحیت‌های لازم علمی، فناوری و عمومی را برای همکاری با دانشگاه داشته‌اند.

امید با بیان اینکه انتظار ما از این مدرسین نمونه بیشتر و سخت‌تر از سال‌های گذشته است، تصریح کرد: حفظ این موقعیت مستلزم این بوده که مدرسین یاد شده خود را به روز نگه دارند.

وی با اشاره به استفاده از روش مجازی برای ادامه تحصیل دانشجویان دانشگاه علمی کاربردی با توجه به شیوع بیماری کرونا، بیان داشت: همه دنیا به سرعت خود را با شرایط جدید تطبیق دادند، آماده بودن ما در همه شرایط، شرط بقای ما است.

رییس دانشگاه علمی کاربردی با تاکید بر اینکه بعد از این دوره، برای آموزش مدرسان در نحوه تحلیل محتوا، تولید درس و کارگاه برگزار شود تا مدرسین بتوانند از فضای مجازی برای تدریس خود استفاده کنند، ادامه داد: به احتمال خیلی زیاد در نیم سال اول و دوم سال تحصیلی جدید با مشکل مواجه خواهیم بود، ممکن است بخشی از سال را دولت به دلیل شیوع این بیماری در اوایل پاییز محدود کند.

امید یادآور شد: جایگاه دانشگاه علمی کاربردی طی چهار تا پنج سال گذشته ارتقا پیدا کرده است، این امر نشان می‌دهد که دانشگاه به لحاظ کیفی موفق بوده و تداوم این رشد و ارتقا با کمک مدرسین باید صورت گیرد.

وی با اشاره به ورود به آموزش‌های مجازی، بیان داشت: به دنبال این هستیم که برای دروس مختلف تدوین محتوا کنیم، در این راستا مدرسین دانشگاه که می‌توانند برای درس‌های مختلف تولید محتوا داشته باشند با پشتیبانی مرکز در این زمینه ورود پیدا کنند.

رئیس دانشگاه علمی کاربردی، افزود: همچنین مدرسین دانشگاه در اصلاح، به روز رسانی و بازنگری محتوا و سرفصل‌های درسی همکاری لازم را داشته باشند.

*س_برچسب‌ها_س*