فلسفه
فلسفه
اقتصادنیوز: هممیهن در گزارشی به بررسی امواج تصفیه استادان دانشگاه در پیش و پس از انقلاب پرداخته است.
استاد سابق دانشگاه شهید بهشتی گفت: از گذشته تا به امروز ایران فرهنگی بر اروپا، چین و هند تأثیر بسیاری داشته است و علت آن نیز استفاده از دستور زبان فارسی در کتابهای قدیمی بوده است.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، واحد عقیدتی - فرهنگی انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر در واکنش به صحبتهای اخیر وزیر آموزش و پرورش بیانیهای به شرح زیر صادر کرد. متن این بیانیه به شرح زیر است: بیست و سوم مهر هزار و سیصد و شصت، در حسینیه جماران، حضرت امام ره فرمودند:«مسئله فرهنگ و آموزش و پرورش در رأس مسائل کشور است» لکن اخیرا وزیر آموزش و پرورش صحبتی کردند که به...
انسان مکلف یا مجتهد است یا مقلد ولی به هر حال این هر دو دنبال علماند. لذا مجتهد دنبال علم خودش است و مقلد دنبال علم مجتهد است...
یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه با توجه به اظهارات وزیر اقتصاد، امروز شاهد تکرار تاریخ به مانند مصوبه سال 1397 هییت دولت هستیم، گفت: در آن مصوبه تاکید شده بود با وجود افزایش نرخ ارز اجازه تغییر قیمتها را نخواهیم داد.
اعوانی با تاکید بر اینکه نمایشگاه بین المللی کتاب تهران مکانی برای تبادل آرا و افکار اندیشمندان اسلامی با اندیشمندان غربی است، گفت: نمایشگاه کتاب تهران در بالا بردن عقل جمعی ایرانیها تاثیرگذار است.
این لایحه به دنبال اعمال و اجرای آن برای کودکان 9 سال تا 18 سال است. البته اگر در نسخهای که کمیسیون قضایی تصویب کرده، این بخش دست نخورده باقی مانده باشد و از جایی که هنوز هیچ بخشی از نسخه نهایی لایحه حجاب و عفاف برای تنویر افکار عمومی منتشر نشده، مشخص نیست کمیسیون قضایی چه اقدامی روی این بخش کرده است.
روزنامه اعتماد در گزارشی به حواشی پیرامون لایحه حجاب و عفاف و بندهای حاشیه ساز آن پرداخته است.
موج بعدی تصفیه اساتید از دانشگاهها پس از انقلاب و در پی انقلاب فرهنگی رخ داد. محمد ملکی که از اخراجیهای دانشگاه به دست ساواک بود، به حکم مهندس بازرگان که او نیز جزو 12 استاد امضاکننده نامه معروف علیه کودتا بود که حکم اخراج دریافت کرد، به همراه سه تن دیگر به سرپرستی دانشگاه تهران رسید.
هم میهن نوشت: همه جای خیابان انقلاب را کتاب گرفته است. صدای موسیقی انقلابی فضا را پر میکند و دختر و پسر، کتاب در دست و روبهروی خودروهای عبوری، در پیادهروها و محوطه باز رو به دانشگاه تهران مشغول معرفی کتاب هستند. این بخشی از مستند (تازهنفسها؛ ایران در روزهای پس از انقلاب) است که کیانوش عیاری در سال 58 آن را ساخته است.
روزنامه تحت مدیریت حسین شریعتمداری نوشت: در ایران هر وقت صحبت از «رسانه»، «سیاهنمایی» و «نقد» به میان آمده همزمان یک «سوء تفاهم» بزرگ هم مطرح بوده است. یعنی هیچ گاه مرز میان «نقد» و «سیاهنمایی» مشخص نشده است.
وقتی یک حمله و جنگ ترکیبی - شناختی از سوی دشمن برای کشف حجاب و ایجاد ابتذال و نفی عفاف و غیرت شکل گرفته است و الزام به حجاب میتواند در اکنون و امروز جامعه ایرانی، این جنس تهاجمات را پس بزند، الزامی نکردن حجاب اتفاقاً خلاف مصلحت اسلام و مسلمین است. به این اعتبار، معتقدم مصلحت اسلام و مسلمین اقتضا میکند، الزام حجاب از سوی حاکم اسلامی صورت گیرد. اینها نکاتی است که فضلا و اهالی فکر و...
هیچ کشوری وجود چنین کاسبان وطن فروش را تحمل نمیکند میتوانید به قوانین رسانهای آنها سری بزنید. یکی از بدسابقهترین و سیاهنماترین رسانههای کشور - که از قضا بسیاری از اخبارش دروغ از آب درآمده و هیچگاه حاضر به اصلاح یا عذرخواهی رسمی هم نشده است - چندی پیش با تاخیر بسیار از سوی مراجع قانونی - و احتمالا پس از چندین بار تذکر - نقرهداغ شد.
استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی گفت: از منظر فرهنگی نمیشود ایرانِ مادر را به فراموشی سپرد و تاجیکستان را از آن جدا کرد چراکه زادگاه زبان فارسی آن دیار است.
همدان - آیت الله سیداسدالله مدنی (ره)، دومین شهید محراب، معلم اخلاق و عمل بود. مردی که سالهای زیادی در همدان خدمت کرد و نام و یادش همواره در همدان و بر تاریخ ماندگار است.