فنی و حرفهای آماده تربیت نیروهای مورد نیاز پتروشیمی است
زاهدان - ایرنا - مدیرکل فنی و حرفهای سیستان و بلوچستان گفت: با وجود آمادگی این اداره کل برای ارائه آموزش و تربیت نیروی فنی موردنیاز مجتمع پتروشیمی چابهار، اما تاکنون هیچ استقبالی از سوی این مجتمع صورت نگرفته است.
خداداد اولیایی روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان از مجتمع پتروشیمی خواستار اعلام رشته های مورد نیاز شده تا این رشته ها را راه اندازی و کار آموزش نیروهای مورد نیاز آن را آغاز کند اما از سوی این مجتمع هیچگونه اطلاعاتی در این زمینه ارذائه نشده و ظاهرا قصد ندارند از نیروهای بومی استفاده کنند.
وی گفت: سیستان و بلوچستان در شرایطی قرار دارد که آموزش های فنی و حرفه ای تاثیر بسیار مطلوبی بربازار کار و تامین نیروهای فنی مورد نیاز آن خواهد داشت.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: متاسفانه امروزه بسیاری از خانواده ها تمایل دارند فرزندان خود را تنها با هدف دریافت مدرک به دانشگاه بفرستند که این تفکر برای استانی مانند سیستان و بلوچستان مصیبت است زیرا تنها مدرک بدون یادگیری حرفه و فن خاصی نیاز بازار کار را تامین نمی کند و فقط به تعداد تحصیل کردگان بدون حرفه افزوده می شود.
وی بیان کرد: دانشگاه ها باید به سمت و سوی سیاست ها و نیازهای استان حرکت و آینده سیستان و بلوچستان را تضمین کنند اما متاسفانه تاکنون این امر محقق نشده است.
اولیایی گفت: مراکز فنی و حرفه ای رسالت آموزشی تربیت نیروی انسانی برای طرح های اشتغالزایی در استان را برعهده دارند و علاوه برآن درصدد بروزرسانی نیروی کار مستقر در واحدهای مختلف هستند.
وی خاطرنشان کرد: روزبه روز علم و تجهیزات پیشرفت می کند که به طبع آن نیروی کار نیز باید بروز شوند.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: به دلیل نبود کارخانه های بزرگ و زیاد در این استان اشتغالزایی نیز با مشکل روبرو است، با توجه به جوان بودن جمعیت سیستان و بلوچستان باید آموزش های مهارتی دنبال شود زیرا کوتاه ترین و مناسب ترین راه برای فراگیری اشتغال آموزش های فنی و حرفه ای با هزینه بسیار اندک است.
وی با بیان اینکه سیستان و بلوچستان نخستین استان کشور در تنظیم سند مهارت است، اظهار داشت: سند مهارت برای سراسر این استان به تفکیک هر شهرستان تدوین شده و براساس آن حرکت می کنیم.
اولیایی ادامه داد: همچنین برای نخستین بار شورای مهارت استان تشکیل شد که از دانشگاه های مختلف در این شورا حضور دارند وتصمیم گیری های لازم نیز در این شورا براساس سند مهارت صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه فنی و حرفه ای تنها مرجعی است که می تواند گواهینامه رسمی صادر کند، گفت: ایجاد زمینه اشتغال در سراسر استان از اهداف مهم فنی و حرفه ای است به عنوان مثال یکی از حرفه های مورد نیاز استان «گاز» است که در این زمینه سه کارگاه اختصاصی در زاهدان، یک کارگاه در زابل و یک کارگاه در ایرانشهر راه اندازی شده که در حوزه گاز فعالیت می کنند.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: در زمینه ارائه آموزش های فنی و حرفه ای روبه جلو در حرکت هستیم و سعی شده در تمامی شهرستان هایی که گازرسانی می شود کارگاه آموزش راه اندازی کنیم.
وی بیان کرد: در حاشیه شهر چابهار نیز یک کارگاه تخصصی ویژه گاز ایجاد شده که تا 2 ماه آینده به بهره برداری خواهد رسید.
اولیایی ادامه داد: ظرفیت های خوبی در سیستان و بلوچستان و به ویژه در چابهار با توجه به سواحل مکران وجود دارد که می توان از آنها استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: سعی داریم در چابهار از ظرفیت های مردم بومی همان منطقه در زمینه پرورش میگو در منازل استفاده کنیم تا هرکس بتواند در خانه خود مزرعه کوچک پرورش میگو راه اندازی کند.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان گفت: بحث جلبک های دریایی و خیار دریایی نیز فرصت بسیار خوبی است که باید از این ظرفیت ها نیز بنحو شایسته ای استفاده کرد.
وی همچنین افزود: 24 مرکز فنی و حرفه ای در استان وجود دارد که امسال 2 مرکز جدید در هیرمند و پیشین نیز افتتاح و با استقبال خوبی مواجه شد و یکی از بزرگترین آموزشگاه های بخش خصوصی نیز در سرباز به بهره برداری رسید که هم اینک 18 مربی در آنجا مشغول آموزش هستند.
اولیایی اظهار داشت: از ورود بخش خصوصی به حوزه آموزش فنی و حرفه ای استقبال کرده و حتی حمایت های لازم را نیز انجام داده و همواره آماده همکاری با بخش خصوصی هستیم.
وی ادامه داد: سالیانه حداقل 30 هزار نفر در بخش دولتی فنی و حرفه ای و نزدیک به 20 هزار نفر در بخش خصوصی آموزش می بینند که رقم بالایی است و براساس تفاهمنامه با آموزش و پرورش قسمتی از کار را نیز فنی و حرفه ای انجام می دهد.
وی با اشاره به خسارت های کرونا به حوزه فنی و حرفه ای گفت: کرونا در کوتاه مدت باعث تعطیلی آموزشگاه های فنی و حرفه ای شد اما این آموزش ها در 6 ماه اول سالجاری تقریبا 10 درصد بیشتر بود زیرا آموزش هیچگاه رها نشده و از طریق مجازی پیگیری و کارگاه ها سه تا پنج نفره نیز برگزار می شد و کارآموزان مبلغ حداقلی نیز از کارفرما دریافت می کنند.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان افزود: سال گذشته این اداره کل توانست در زمینه آموزش در سطح پادگان های استان و همچنین آموزش در حاشیه شهر، رتبه اول کشور را کسب کند.
وی بیان کرد: آموزش در حاشیه شهر بسیار خوب در حال پیشرفت است زیرا باعث ایجاد اشتغال شده و در هر کجا که احساس شود آموزش می تواند تاثیرگذار باشد سعی کردیم فضای خالی نگذاریم.
اولیایی خاطرنشان کرد: یکی از مزیت خوب فنی و حرفه ای ورود کارآموزان به بازار کار است.
وی گفت: امسال برای اولین بار در آبان ماه المپیاد مهارت در سیستان و بلوچستان برگزار می شود و این استان میزبان مسابقات طلا و جواهر خواهد بود.
وی افزود: امروز با توجه به شرایط سخت اقتصادی و نبود کار، در تلاشیم کسانیکه از 31 استان کشور برای شرکت در این المپیاد به سیستان و بلوچستان سفر می کنند بتوانند سفیران این استان به استان های خود باشند.
مدیرکل فنی و حرفه ای سیستان و بلوچستان اظهار داشت: 2 سند در استان از طریق برنامه و بودجه تدوین شد که با توجه به آموزش های مهارتی تعداد فصول زیادی از این سندها مربوط به آموزش است و جوامع محلی باید در این زمینه توانمند شوند و آموزش ها را فرا گیرند.
*س_برچسبها_س*