فواید ذکر روز یکشنبه چیست؟ | از این دعای پر برکت غافل نشوید
فواید ذکر روز یکشنبه برای آغاز روز انقدر زیاد است که نباید از آن غافل شد.
ذکر روز یکشنبه
فواید ذکر روز یکشنبه برای آغاز روز انقدر زیاد است که نباید از آن غافل شد.
ذکر روز یکشنبه یا ذَالجَلالِ وَ الاِکرام "ای صاحب جلال و بزرگواری" است و هر که آن را بخواند در کارهایش گشایش می یابد. همچنین یکی از پرفضیلت ترین اذکار روز یکشنبه این است که هزار مرتبه یا ذالجلال و الاکرام و 489 مرتبه یا فتاح بگوید تا فتح و نصرت یابد.
فواید ذکر روز یکشنبه
هر یک از ذکرهای ایام هفته به نام ائمه بزرگوار (ع) هستند. ذکر روز یکشنبه نیز به نام امیرالمومنین علی (ع) و حضرت فاطمه (س) می باشد. از فواید این ذکر، نصرت و فتح است. یعنی هرکس این ذکر را بخواند، در کارهایش گشایش می یابد.
همچنین به دلیل نامگذاری این روز به حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س)، روزهای یکشنبه خواندن زیارت این دو بزرگوار بسیار سفارش شده است.
دعای روز یکشنبه
بِسمِ اللهِ الرَحمنِ الرَحِیمِ، بِسمِ اللهِ الَذِی لَاأَرجُو اِلا فَضلَهُ، وَلَا أَخشی اِلا عَدلَهُ، وَلَا أَعتَمِدُ اِلا قَولَهُ، وَلَا أُمسِکُ اِلا بِحَبلِهِ، بِکَ أَستَجِیرُ یَا ذَا العَفوِ وَالرِضوانِ مِنَ الظُلمِ وَالعُدوانِ، وَمِن غِیَرِ الزَمانِ، وَتَواتُرِ الأَحزانِ، وَطَوارِقِ الحَدَثانِ، وَمِنِ انقِضَاءِ المُدَهِ قَبلَ التَأَهُبِ وَالعُدَهِ،
وَ اِیَاکَ أَستَرشِدُ لِمَا فِیهِ الصَلَاحُ وَالاِصلاحُ، وَبِکَ أَستَعِینُ فِیَما یَقتَرِنُ بِهِ النَجَاحُ وَ الاِنجَاحُ، وَ اِیَاکَ أَرغَبُ فِی لِبَاسِ العافِیَهِ وَتَمامِها وَ شُمُولِ السَلَامَهِ وَدَوامِهَا، وَأَعُوذُ بِکَ یَا رَبِ مِن هَمَزاتِ الشَیَاطِینِ، وَ أَحتَرِزُ بِسُلطانِکَ مِن جَورِ السَلَاطِینِ؛
به نام خدا که رحتمش بسیار و مهربانیاش همیشگی است، به نام خدایی که جز به فضل و بخشش امید نبستم و جز از عدالت او نهراسم و جز به سخن او اعتماد نکنم و جز به ریسمانش چنگ نزنم، تنها به تو پناه میآورم ای خدای گذشت کننده و خوشنود شونده از ستم و دشمنی و پیشآمدهای روزگار و اندوههای پیاپی و از بدبختیها و حوادث ناگوار دوران و از گذشت عمر پیش از مهیا شدن و توشه برداشتن و تنها از تو راهنمایی میجویم بهسوی آنچه خیر و صلاح من در آن است و فقط از تو یاری میخواهم در آنچه پیروزی و رستگاری با آن همراه است و در پوشیدن لباس تندرستی و کمال آن و فراگیری سلامتی و دوام آن تنها به تو دل میبندم و به تو پناه میآورم ای پروردگار من از وسوسههای شیاطین و به یاری اقتدار و قدرتت میپرهیزم از ستم پادشاهان،
فَتَقَبَل مَا کَانَ مِن صَلَاتِی وَصَومِی، وَاجعَل غَدِی وَمَا بَعدَهُ أَفضَلَ مِن سَاعَتِی وَیَومِی، وَأَعِزَنِی فِی عَشِیرَتِی وَقَومِی، وَاحفَظنِی فِی یَقظَتِی وَنَومِی، فَأَنتَ اللهُ خَیر حَافِظاً، وَأَنتَ أَرحَمُ الرَاحِمِینَ، اللهُمَ اِنِی أَبرَأُ اِلَیکَ فِی یَومِی هذَا وَمَا بَعدَهُ مِنَ الآحادِ، مِنَ الشِرکِ وَالاِلحَادِ،
وَأُخلِصُ لَکَ دُعَائِی تَعَرُضاً لِلاِجَابَهِ، وَأُقِیمُ عَلَی طَاعَتِکَ رَجَاءً لِلاِثَابَهِ، فَصَلِ عَلَی مُحَمَد خَیرِ خَلقِکَ، الدَاعِی اِلَی حَقِکَ، وَأَعِزَنِی بِعِزِکَ الَذِی لَایُضَامُ، وَاحفَظنِی بِعَینِکَ الَتِی لَاتَنَامُ، وَاختِم بِالانقِطَاعِ اِلَیکَ أَمرِی، وَبِالمَغفِرَهِ عُمرِی، اِنَکَ أَنتَ الغَفُورُ الرَحِیمُ.
پس آنچه از نماز و روزهام صورت گرفته بپذیر و فردا و روزهای پس از آن مرا بهتر از این ساعت و امروزم قرار ده و مرا در بین خویشاوندان و بستگانم توانمند کن و در بیداری و خواب نگهدارم باش، چراکه تویی خدا و بهترین نگهدار و تویی مهربانترین مهربانان.
خدایا، من در امروزم و یکشنبههای دیگر از شرک و بیدینی، بهسوی تو بیزاری میجویم و دعایم را فقط برای تو خالص میکنم تا در معرض اجابت قرار گیرد و به امید پاداش تو بر طاعتت پایداری میکنم، پس درود فرست بر بهترین آفریدهات محمد آنکه دعوتکننده مردم به حقانیت تو بود و مرا نیرومند گردان با نیرومندی خواری ناپذیرت و به دیده بیخواب خودت نگاهم دار و کارم را با گسستن از همه خلق و پیوستن به تو و عمرم را با آمرزش خویش پایانبخش، همانا تویی بسیار آمرزنده و مهربان.
زیارت امیرالمومنین (ع) در روز یکشنبه
این زیارت به روایت کسی است که امام زمان (عج) را در بیداری مشاهده کرده بود، در حالی که آن حضرت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) را در روز یکشنبه که روز آن حضرت است با این عبارات زیارت میکرد:
السَلامُ عَلَی الشَجَرَهِ النَبَوِیَهِ، وَالدَوحَهِ الهَاشِمِیَهِ، المُضِیئَهِ المُثمِرَهِ بِالنُبُوَهِ المُونِقَهِ بِالاِمَامَهِ، وَعَلی ضَجِیعَیکَ آدَمَ وَنُوح عَلَیهِمَا السَلامُ. السَلامُ عَلَیکَ وَعَلَی أَهلِ بَیتِکَ الطَیِبِینَ الطَاهِرِینَ، السَلامُ عَلَیکَ وَعَلَی المَلائِکَهِ المُحدِقِینَ بِکَ وَالحَافِینَ بِقَبرِکَ، یَا مَولایَ یَا أَمِیرَالمُؤمِنِینَ،
هَذاَ یَومُ الأَحَدِ وَهُوَ یَومُکَ وَبِاسمِکَ، وَأَنَا ضَیفُکَ فِیهِ وَجارُکَ، فَأَضِفنِی یَا مَولایَ وَأَجِرنِی، فَاِنَکَ کَرِیم تُحِبُ الضِیافَهَ، وَمَأمُور بِالاِجارَهِ، فَافعَل مَا رَغِبتُ اِلَیکَ فِیهِ، وَرَجَوتُهُ مِنکَ، بِمَنزِلَتِکَ وَآلِ بَیتِکَ عِندَاللهِ، وَمَنزِلَتِهِ عِندَکُم، وَبِحَقِ ابنِ عَمِکَ رَسُولِاللهِ صَلَیاللهُعَلَیهِوَآلِهِ وَسَلَمَ وَعَلَیهِم أَجمَعِینَ.
سلام بر شجره نبوت و درخت تنومند هاشمی، درخت تابان و بارور به برکت نبوت و خرم و سرسبز به حرمت امامت و بر دو آرمیده در کنارت آدم و نوح (درود بر آنها باد). سلام بر تو و بر اهل بیت پاک و پاکیزهات، سلام بر تو و بر فرشتگان حلقهزننده بر اطرافت و گردآمده بر قبرت، ای مولای من، ای امیرمؤمنان،
امروز روز یکشنبه و روز تو و به نام توست و من در این روز میهمان و پناهنده به توأم، ای مولای من، از من پذیرایی کن و مرا پناه ده، همانا تو بزرگمنش و مهماننوازی را دوست داری و از سوی خدا مأمور به پناه دادنی، پس برآور خواهشی را که برای آن در این روز بسوی تو روی آوردم و آن را از تو امید دارم، به حق مقام والای خود و جایگاه بلند اهلبیتت نزد خدا و جایگاه خدا نزد شما و بهحق پسر عمویت رسول خدا که خدا بر او و خاندانش، همه و همه درود و سلام فرستد.
زیارت حضرت فاطمه (س) در روز یکشنبه السَلامُ عَلَیکِ یَا مُمتَحَنَهُ، امتَحَنَکِ الَذِی خَلَقَکِ فَوَجَدَکِ لِمَا امتَحَنَکِ صَابِرَهً، أَنَا لَکِ مُصَدِق صَابِر عَلَی مَا أَتی بِهِ أَبُوکِ وَوَصِیُهُ صَلَواتُ اللهِ عَلَیهِما، وَأَنَا أَسأَلُکِ اِن کُنتُ صَدَقتُکِ اِلا أَلحَقتِنِی بِتَصدِیقِی لَهُمَا، لِتُسَرَ نَفسِی، فَاشهَدِی أَنِی ظاهِر بِوَلَایَتِکِ وَوَِلایَهِ آلِ بَیتِکِ صَلَوَاتُ اللهِ عَلَیهِم أَجمَعِینَ.
سلام بر تو ای آزموده شده، آنکه تو را آفرید آزمودت، پس تو را به آنچه آزمود شکیبا یافت، من از صمیم قلب به تو ایمان دارم و بر آنچه پدر بزرگوارت و جانشینش (درود خدا بر آن دو باد) آوردند بردبارم و از تو میخواهم ازآنجاکه مؤمن به تو هستم مرا به گروندگان آن دو ملحق سازی تا دلشاد گردم، پس گواه باش که همانا من تنها به ولایت تو و ولایت اهل بیتت (که درود خدا بر همه آنان باد) پیروز شدم.
زیارت حضرت فاطمه زهرا (س) به روایتی دیگر:
السَلامُ عَلَیکِ یَا مُمتَحَنَهُ، امتَحَنَکِ الَذِی خَلَقَکِ قَبلَ أَن یَخلُقَکِ، وَکُنتِ لِمَا امتَحَنَکِ بِهِ صَابِرَهً، وَنَحنُ لَکِ أَولِیَاء مُصَدِقُونَ، وَ لِکُلِ مَا أَتی بِهِ أَبُوکِ صَلَی اللهُ عَلَیهِ وَآلِهِ وَسَلَمَ وَأَتی بِهِ وَصِیُهُ عَلَیهِ السَلامُ مُسَلِمُونَ، وَنَحنُ نَسأَلُکَ اللهُمَ اِذ کُنَا مُصَدِقِینَ لَهُم أَن تُلحِقَنَا بِتَصدِیقِنا بِالدَرَجَهِ العَالِیَهِ، لِنُبَشِرَ أَنفُسَنَا بِأَنَا قَد طَهُرنا بِوَِلایَتِهِم عَلَیهِمُ السَلامُ.
سلام بر تو ای آزموده شده، آزمودت آنکه تو را آفرید پیش از آفریدنت در دنیا و در آن آزمون شکیبا بودی و ما دوستان و تصدیقکنندگان توییم و به همهی آنچه پدر بزرگوارت (درود خدا بر او و خاندانش باد) و جانشینش (درود بر او) آوردند سر میسپاریم؛ خدایا! از تو میخواهیم ازآنرو که تصدیقکنندگان آن بزرگواران بودیم ما را به خاطر این باور به درجهی والا برسانی تا خود را بشارت دهیم که به ولایت آنان پاک گشتیم (درود بر آنان).
نماز روز یکشنبه
از امام حسن عسگری (ع) روایت شده که: هر که روز یکشنبه چهار رکعت نماز بجای آورد و در هر رکعت سوره «حمد» و «تَبارَک» بخواند، حق تعالی او را در بهشت جا دهد، هر جای آن که بخواهد.
راوی از آن حضرت پرسید در چه وقتی از روز باید این نماز را بجای آورد؟ فرمودند: بین طلوع آفتاب تا ابتدای ظهر.