شنبه 3 آذر 1403

فیلم / برای جلوگیری از ابتلا به "تب دنگی" چه کنیم؟

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
فیلم / برای جلوگیری از ابتلا به "تب دنگی" چه کنیم؟

چند روزی است که بروز مواردی از تب دنگی در کشور، نگرانی‌های زیادی برای مردم و مسئولین وزارت بهداشت ایجاد کرده است؛ آگاهی از علائم این بیماری می‌تواند به شناسایی و درمان زودهنگام مبتلایان کمک کند.

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، چند روزی است که بروز مواردی از تب دنگی در کشور، نگرانی‌های زیادی برای مردم و مسئولین وزارت بهداشت ایجاد کرده است؛ آگاهی از علائم این بیماری می‌تواند به شناسایی و درمان زودهنگام مبتلایان کمک کند.

در ادامه توصیه‌های ضروری برای جلوگیری از ابتلا به تب دنگی از سوی هلال‌احمر با همکاری انستیتو پاستور ایران و سازمان پدافند غیرعامل آماده و تهیه شده است که تقدیم مخاطبان می‌شود:

.

«بیماری دانگ» یا «تب دنگی» یا «تب استخوان‌شکن» نوعی بیماری است که اگرچه جدیداً به‌وجود نیامده و از سال‌های پیش نیز در جهان وجود داشته اما این روزها به‌دلیل تغییرات اقلیمی و در پی بروز سیلاب در برخی کشورهای همسایه بیشتر شایع شده و متأسفانه دامنه آن به کشور ما نیز گسترش یافته است. طبق آخرین گزارش وزارت بهداشت، 146 نفر در کشور به تب دنگی مبتلا شده‌اند که عمدتاً سابقه سفر به کشورهای خارجی از جمله امارات را داشته‌اند.

80 درصد مبتلایان "تب دنگی" علامتی ندارند ویروس تب دنگی توسط پشه آئدس انتشار می‌یابد. این پشه‌ها در نزدیکی محل زندگی انسان و به‌ویژه در آب‌های راکد، لاستیک و تایرهای مستعمل، قوطی کنسرو و... رشد می‌کنند. هنگامی که یک پشه، فردی آلوده به ویروس مولد تب دنگی را نیش می‌زند، ویروس وارد بدن پشه می‌شود سپس هنگامی که پشه آلوده فرد دیگری را نیش می‌زند، ویروس وارد جریان خون آن فرد می‌شود.