یک‌شنبه 4 آذر 1403

فیلم‌ها چاره‌ای جز مسیر «سینمای آنلاین» برای اکران ندارند

خبرگزاری تسنیم مشاهده در مرجع
فیلم‌ها چاره‌ای جز مسیر «سینمای آنلاین» برای اکران ندارند

خسرو دهقان در خصوص پخش «خروج» در شبکه نمایش خانگی گفت: کرونا پدیده‌ای جدید و نوظهور است که همه مردم در حال تجربه کردن آنند و به نظرم سایر فیلم‌ها هم چاره‌ای جز پخش در VODها ندارند.

- اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی باشگاه خبرنگاران پویا، با شرایط ایجاد شده به‌واسطه ویروس کرونا و با اکران فیلم «خروج» ظرفیت «سینمای آنلاین» برای اکران فیلم‌های سینمایی بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.

حاتمی‌کیا: دانلود غیرقانونی «خروج» ضربه زدن به ارکان فیلم است + فیلم افخمی: امام باعث شد که به سینما توجه کنیم / ترکیب مستند با داستانی، فرم خاص آوینی بود آوینی تناقضات تمدن غرب را برملا می‌کند / راه چاره آوینی تکیه بر انسان جهان‌آگاه مؤمن است

خسرو دهقان منتقد قدیمی سینمای ایران که سابقه داوری در جشنواره‌های متعدد را نیز در کارنامه خود دارد، در خصوص این فیلم و شیوه تازه اکرانش اظهارات جالب توجهی دارد که در ادامه آمده است.

خسرو دهقان در خصوص شیوه جدید اکران فیلم سینمایی «خروج» و پخش آن در شبکه نمایش خانگی و VOD به خبرنگار فرهنگی تسنیم گفت: وقتی کرونا هست و مردم نمی‌توانند به سینما بروند چاره‌ای جز این نیست که در شبکه نمایش خانگی فیلم ببینند، چرا که اصلا مشخص نیست وضعیت کرونا تا چه زمانی ادامه پیدا کند.

این منتقد سینما در خصوص ویژگی‌های پخش اینترنتی فیلم گفت: به‌هرحال این مورد مصرف داخلی دارد و مردم می‌توانند در خانه‌های خود بنشینند و فیلم را نگاه کنند تا حداقل بخشی از سرمایه فیلم برگردد.

وی با بیان اینکه شرایط پیش آمده به‌واسطه کرونا اختیار و چاره را کم کرده است، گفت: پیشنهادات زیادی در خصوص فیلم دیدن و کتاب خواندن در ایام قرنطینه می‌شود و تماشای فیلم در سینمای آنلاین هم یکی از همین راهکارها است.

دهقان در ادامه و در پاسخ به این سؤال که آیا این رویه را خوب ارزیابی می‌کنید یا خیر، افزود: من فکر می‌کنم اینجا بحث خوب یا بد بودن مطرح نیست، بلکه چاره‌ناپذیری و نبود هیچ راهکار دیگر مطرح است.

این منتقد سینما در خصوص مناسب بودن زیرساخت‌های کشور برای این شیوه از پخش فیلم گفت: بهتر است این صحبت را هم به کرونا وصل کنیم و ببینیم که آیا خود کرونا زیرساختی داشت یا خیر؟ ما هیچگاه چنین پدیده‌ای نداشتیم. تعطیلات در حد دو یا پنج روز در سینما داشته‌ایم اما اینکه مردم نزدیک یک ماه یا بیشتر در خانه بمانند و معلوم نباشد این وضعیت تا کی بخواهد ادامه پیدا کند، جایی برای صحبت از زیر ساخت باقی نمی‌گذارد.

وی در ادامه افزود: پدیده کرونا، پدیده‌ای جدید و نوظهور است که من، شما و فیلمساز و به تعبیری همه مردم در حال تجربه کردن آنیم و به نظرم سایر فیلم‌ها هم چاره‌ای جز اینکار ندارند و باید همین مسیر را طی کنند.

خسرو دهقان منتقد با سابقه سینمای ایران در خصوص فیلم «خروج» تازه‌ترین ساخته ابراهیم حاتمی‌کیا گفت: به نظر من باید کمی صبر کنیم و واکنش مردم را هم نسبت به این فیلم ببینیم؛ چرا که به نقد فیلم و اظهار نظر درباره آن بسیار کمک می‌کند.

منتقد سینمای ایران در اشاره به ماجرای مستند و واقعی بودن قصه فیلم گفت: اگر چنین واقعه‌ای در ایران وجود داشته است، حداقل چیزی است که به گوش من و شما نرسیده و بیان آن اتفاق تازه‌ای است.

دهقان در ادامه مجددا گریزی به صحبت خود در ابتدای مصاحبه زد و گفت: اینکه گفتم باید ببینیم مردم چه واکنشی به فیلم خواهند داشت، به‌خاطر ارزیابی از بیان صدای مردم در فیلم است. اگر مردم از فیلم استقبال کنند نشان می‌دهد که موضوع داخل فیلم با جریان مردم همسو بوده و فیلم به هدف خود رسیده است.

منتقد سینمای ایران در بخش پایانی صحبت‌های خود در خصوص موضوع فیلم گفت: استقبال از فیلم، بیانگر میزان موفقیت فیلمساز در بیان صدای مردم خواهد بود.

وی در خصوص بازی‌های هنرمندان حاضر در فیلم سینمایی «خروج» گفت: به نظر من بازی‌ها عادی بود، نه فاجعه آمیز بود و نه آنچنان درخشان.

وی در خصوص بازی فرامرز قریبیان به عنوان بازیگر نقش اول این فیلم و احتمال سیاسی‌کاری در اعطای سیمرغ بهترین بازیگر مرد به پیمان معادی گفت: بعید نیست که خاله‌زنک بازی پشت صحنه وجود داشته باشد و من از این موضوع بی‌اطلاعم.

انتهای پیام /