پنج‌شنبه 9 مرداد 1404

قالیباف: اجلاس ژنو فرصتی برای تقویت دیپلماسی و محکومیت رژیم صهیونیستی فراهم کرد

وب‌گاه مشرق نیوز مشاهده در مرجع
قالیباف: اجلاس ژنو فرصتی برای تقویت دیپلماسی و محکومیت رژیم صهیونیستی فراهم کرد

رئیس مجلس شورای اسلامی، برگزاری اجلاس رؤسای مجالس جهان در ژنو را فرصتی برای بررسی بحران غزه، تجاوزات رژیم صهیونیستی، تقویت دیپلماسی و حمایت از ایرانیان خارج از کشور برشمرد.

به گزارش مشرق، محمدباقر قالیباف، عصر امروز چهارشنبه (8 مردادماه) در ارتباط تصویری درباره اجلاس رؤسای مجالس جهان در ژنو، گزارشی جامع به ملت ایران ارائه کرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این ارتباط تصویری گفت: در این نشست که به منظور شرکت در ششمین دوره اجلاس رؤسای مجالس جهان برگزار شد، موضوعات مهمی از جمله بحران غزه، تجاوزات رژیم صهیونیستی و همچنین تهاجم نظامی آمریکا به ایران بررسی شد.

قالیباف با اشاره به حضور بیش از 100 کشور در این اجلاس افزود: مهم‌ترین موضوعات مطرح شده، مسئله غزه و فجایع ناشی از اقدامات رژیم صهیونیستی بود. همچنین نشستی درباره نقش حقوق بین‌الملل در شرایط کنونی جهان، با حضور بیش از 35 هیئت و نمایندگان کشورها درباره تجاوزات رژیم صهیونیستی در غزه برگزار شد.

رئیس قوه مقننه با بیان اینکه در این نشست‌ها، تجاوزات آمریکا و رژیم صهیونیستی را محکوم کرده و بر لزوم امدادرسانی به مردم غزه تأکید شد، افزود: همچنین برگزاری دیدارهای دوجانبه با کشورهایی همچون ترکیه، فنلاند، کوبا، پاکستان، قطر، مالزی و عمان خبر داد و گفت: این ملاقات‌ها به تقویت و ارتقاء و توسعه روابط دو جانبه وکمک کرد.

وی با اشاره به دیدار با رئیس صلیب سرخ جهانی گفت: این نشست فرصتی بود تا درباره تلاش‌های امدادرسانی به مردم غزه گفتگو کنیم. همچنین با رئیس مجالس جهانی دیدار و گفت و گو شد.

رئیس مجلس شورای اسلای درباره نشست با ایرانیان مقیم ژنو و سوئیس تصریح کرد: در این دیدار با مشکلات و خواسته‌های آن‌ها آشنا شدیم. البته در جمع ایرانیان مقیم ژنو از همه ایرانیان خارج از کشور که در زمان جنگ 12 روزه انسجام و حمایت خود را از ایران نشان دادند، قدردانی کردم. لایحه حمایت از ایرانیان خارج از کشور نیز در دستور کار مجلس قرار دارد.

قالیباف خاطرنشان کرد: قطعا این سفر تأثیر مثبتی بر روابط بین‌المللی و رسانه‌ای داخل و خارج از کشور داشت تا به دنیا ثابت کنیم که در برابر متجاوز ایستادیم و پاسخ دندان شکن در دفاع از خود به آنها دادیم. همچنین در این اجلاس صداقت آمریکایی را به جهان نشان دادیم که آنها چگونه در حین مذاکره، کشورمان را بمباران کردند.

ششمین دوره اجلاس پارلمان‌های جهان با حضور 135 کشور از 7 تا 9 مردادماه 1404 در ژنو در حال برگزای است و 99 کشور در عالی ترین سطح نمایندگی در این اجلاس حضور دارند. همچنین شعار رسمی «همکاری پارلمانی و چندجانبه گرایی در جهانی آشفته؛ صلح، عدالت و نهادهای قوی برای همگان» برای این اجلاس درنظر گرفته شده است.

رئیس مجلس شورای اسلامی کشورمان به همراه عباس قدرتی زوارم نماینده شیروان، عبدالحسین همتی نماینده زرند و کوهبنان، فاطمه جراره نماینده بندرعباس و حاکم ممکان نماینده ارومیه در این اجلاس حضور دارند و تعاملات بین المللی، ملاقات با روسای مجالس سایر کشورها برای افزایش تعاملات پارلمانی در دستور کار رئیس مجلس شورای اسلامی است.

رئیس مجلس شورای اسلامی در این اجلاس سخنرانی کرد و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و تجاوز وحشیانه اسرائیل و آمریکا به کشورمان در خردادماه امسال را برای حاضرین برشمرد.

همچنین قالیباف در این سفر با همتایان خود از کشورهای روسیه، کوبا، مالزی، فنلاند، پاکستان، قطر، ترکیه، تاجیکستان، عمان و رییس کمیته بین‌المللی صلیب سرخ دیدار و گفت و گو کرد.

دیدار و گفت و گو با ایرانیان مقیم سوئیس و سخنرانی در نشست «پایبندی به حقوق بین الملل و منشور ملل متحد برای تضمین صلح و امنیت بین المللی» که به ابتکار جمهوری اسلامی ایران برگزار شد، از دیگر برنامه‌های رئیس مجلس شورای اسلامی و هیات پارلمانی ایران در این سفر بوده است.

کنفرانس روسای مجالس جهان با هدف تقویت همکاری‌های بین‌المللی، ترویج دموکراسی، گفتگوهای پارلمانی و یافتن راهکارهای مشترک برای چالش‌های جهانی برگزار می‌شود و موضوعاتی مانند صلح و امنیت، توسعه پایدار، حقوق بشر، تغییرات اقلیمی و مسائل اقتصادی را دربر می‌گیرد.

قالیباف: اجلاس ژنو فرصتی برای تقویت دیپلماسی و محکومیت رژیم صهیونیستی فراهم کرد 2