قانون مجازات اسلامی
قانون مجازات اسلامی
محسنی اژهای گفت: دادستانها توجه داشته باشند تا در اجرای احکامی که صادر و قطعی شده، بدون وجه تأخیر ایجاد نشود.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه «نباید یک حکم قطعی، بدون وجه و بدون اطلاع در اجرای احکامها بماند»، گفت: دادستانها توجه داشته باشند تا در اجرای احکامی که صادر و قطعی شده، بدون وجه، تأخیر ایجاد نشود و با رعایت تشریفات قانونی نسبت به اجرای حکم صادره و قطعیتیافته در هر زمینهای اهتمام صورت گیرد.
اژه ای امروز دستورات مهمی را خطاب به مسئولان ذیربط قضایی در دادگستریها و دادستانیهای سراسر کشور صادر کرد و به حوزه ریاست قوه قضاییه دستور داد تا این دستورات را به سرعت به مسئولان مربوطه ابلاغ گردانند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز رسانه قوه قضائیه، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای، امروز دوشنبه (28 آذر) طی سخنانی در جلسه شورای عالی قوه قضائیه، ضمن اشاره به سفر اخیر هیئت عالی قضایی به استان زنجان و قدردانی مجدد از مردم متدین و انقلابی این استان، به حوزه ریاست قوه قضائیه دستور داد اجرایی شدن بهموقع و تمام و کمال مصوبات این سفر را پیگیری کنند. رئیس دستگاه...
اژه ای با تاکید بر اینکه «نباید یک حکم قطعی، بدون وجه و بدون اطلاع در اجرای احکامها بماند»، بیان داشت: دادستانها توجه داشته باشند تا در اجرای احکامی که صادر و قطعی شده، تاخیر نشود.
حق داشتن محیط زیست سالم امروز دیگر صرفا یک ایدهآل و آرزوی دستنیافتنی نیست، بلکه در پرتو مجاهدت و تلاش مستمر سازمانهای غیردولتی، سازمانهای بینالمللی و مجامع علمی و دوستداران محیطزیست، این حق جایگاه واقعی خود را یافته و بهعنوان حقی بشری در سطوح بینالمللی، منطقهای و ملی شناخته میشود. اعلامیه استکهلم (1972)، منشور جهانی طبیعت (1982) و اعلامیه ریو از جمله این تلاشها هستند.
کلیات طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس پیش از این در نشست علنی به رای گذاشته شد که از سوی نمایندگان رد شد اما اکنون با اصلاحاتی جدید مجددا در دستورکار نمایندگان قرار گرفته شده است.
و در ماده 512 این قانون هم آمده: «هر کس مردم را به قصد بر هم زدن امنیت کشور به جنگ و کشتار با یکدیگر اغوا یا تحریک کند صرفنظر از اینکه موجب قتل و غارت بشود یا نشود به یک تا پنج سال حبس محکوم میگردد.»
کیهان نوشت: درخصوص «فعالیت تبلیغی»، «اغوا» و «تحریک» که اشکال خاصی از معاونت در جرم بوده و مستقلاً جرمانگاری شده، ماده 500 قانون مجازات بخش تعزیرات مصوب 75 آمده است: «هر کس علیه نظام جمهوری اسلامی ایران یا به نفع گروهها و سازمانهای مخالف نظام به هر نحو فعالیت تبلیغی نماید به حبس از سه ماه تا یک سال محکوم خواهد شد.»
کیهان نوشت: در پرونده محسن شکاری بهموجب ادله موجود در پرونده، فیلمها و تصاویر ضبطشده، اقرار مرتکب و شهادت شهود، نامبرده به قصد جان مردم، آنجا که میگوید رفتیم تا مأمور بزنیم - قمه را کشیده و موجب ایجاد ناامنی در خیابان شده بهنحویکه کسبه از ترس مغازهها را بسته و مردم نیز از ترس محل را ترک میکنند.
بهطور خلاصه وقتی کسی با عیان کردن و نشان دادن و کشیدن سلاح، قصد جان، مال یا ناموس مردم یا ارعاب مردم را داشته باشد و عمل مادی او موجب ایجاد ناامنی شود محاربه محقق شده و نیازی به وقوع جرح یا قتل یا آسیب مال دیگری نیست.
طرح «صیانت از حقوق عامه در مقابل حیوانات مضر و خطرناک» 18 آبانماه سال 1400 در جلسه علنی اعلام وصول شد. این طرح دارای 4 ماده است اما اصلیترین بخش این طرح ممنوعیت نگهداری حیواناتی مثل سگ و گربه است که از آنها با عنوان «وحشی، نامتعارف، مضر و خطرناک» یاد شده است.
اعتماد نوشت: براساس گزارشهایی که در عمر 30 ماهه مجلس یازدهم منتشر شده، این مجلس محل تولد طرحهای عجیب زیادی است.
روزنامه کیهان با انتقاد از اظهارنظر مخالفان صدور حکم محارب برای اغتشاشگران اخیر نوشت: در قانون آمده، محارب باید «قصد مال، جان یا ناموس مردم» و یا «قصد ارعاب» داشته باشد؛ یعنی مرتکب با کشیدن سلاح قصد جان مردم را داشته باشد (صرفنظر از اینکه آسیبی به جان مردم برساند یا خیر) یا قصد مال مردم (فارغ از اینکه مال مردم را ببرد یا نه) یا قصد ناموس مردم (چه تعرضی به ناموس مردم رخ دهد یا خیر)...
نقش قانون در صدور احکام محاربه در نشست تخصصی بررسی جرم محاربه توسط مرکز وکلای قوه قضائیه بررسی شد.