سه‌شنبه 6 آذر 1403

قانون گمرک برای صادرات مجدد باید اصلاح شود

خبرگزاری خبرنگاران جوان مشاهده در مرجع
قانون گمرک برای صادرات مجدد باید اصلاح شود

رئیس سازمان توسعه تجارت گفت: در قانون گمرکی صادرات مجدد تعریف نشده و نتوانستیم ورود موقت کالا برای افزایش صادرات در بحران روسیه را انجام دهیم.

آقای علیرضا پیمان پاک گفت: در بحران روسیه می‌توانستیم از شرایط استفاده کنیم و درباره کالا‌هایی مثل گندم و آرد و روغن که می‌گوییم به کشور‌های اطراف قاچاق می‌شود، واردات موقت داشته باشیم و به این کشور‌ها صادر کنیم؛ یعنی می‌توانستیم از موقعیت ژئوپلیتیک و کریدوری که در آن قرار داریم، استفاده بهتری ببریم.

او می‌گوید: برخی مدیران در جایگاه خود متخصص نیستند و با تجارت بین الملل آشنایی ندارند؛ به همین علت استدلال‌هایی می‌آورند و می‌گویند که قاچاق علت مشکلات است، اما نمی‌دانند که مزیت نسبی و مزیت رقابتی در چیست و ساختار‌ها را چطور باید اصلاح کرد. در قانون گمرکی ما موضوع صادرات مجدد تعریف نشده و به همین علت، نتوانستیم ورود موقت کالاها را انجام دهیم که این موضوع باید اصلاح شود.

به گفته معاون وزیر صمت، رئیس جمهور از سازمان توسعه تجارت خواسته تا موانع را از مسیر فعالان اقتصادی بردارد، اما لایه‌های میانی و پایین دست مدیریتی، هنوز طرز تفکر مدیران قبلی را دارند که بانیان وضع موجود هستند. افزایش صادرات از اصلی‌ترین مواردی است که می‌تواند رشد 8 درصدی اقتصاد را محقق کند، زیرا تولید باید به بازار گره بخورد؛ در شرایطی که کشور‌های همسایه همسو با ایران، بیش از هزار و 300 میلیارد دلار واردات کالا دارند، سهم ایران از بازار آن‌ها، زیر 30 میلیون دلار است!

آقای فرود عسگری معاون امور گمرکی گمرک ایران گفته است: با توجه به صادرات سه میلیارد و 699 میلیون دلاری کشور و واردات دو میلیارد و 824 میلیون دلاری در فروردین 1401، تراز تجاری کشور، رقم مثبت 875 میلیون دلار را نشان می‌دهد. در اولین ماه سال، صادرات غیرنفتی کشور به هفت میلیون و 324 هزار تن رسید که علی‌رغم کاهش 10 درصدی در وزن، نسبت به مدت مشابه، 25 درصد در ارزش رشد داشته است. واردات کشور نیز در فروردین دو میلیون و 252 هزار تن کالا بوده که رشد 10 درصدی در وزن و یک درصدی در ارزش نسبت به فروردین سال قبل دارد.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی صنعت، تجارت و کشاورزی