قرنطینه خانگی و در کنار خانواده بودن موجب کاهش استرس در افراد جامعه شده است
میرطالبی، معتقد است که قرنطینه خانگی و در کنار خانواده بودن موجب کاهش استرس در افراد جامعه شده است.
به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ سیدمحسن میرطالبی در گفتوگو با خبرنگار مرصادنیوز اظهار داشت: فرهنگ اسلامی - ایرانی ما متفاوت از فرهنگ کشورهای غربی است و بسیاری از افرادی که در کشورهای غربی زندگی می کنند خواهان زندگی جدا از هم هستند و حتی در روزهای عادی نیز در صورت زندگی در یک ساختمان در یک اتاق جدا زندگی میکنند.
وی افزود: در کشورهای غربی اعضای خانواده ارتباط و انسجامی چندانی با هم ندارند و تفاهم عاطفی آنها کمتر است به نوعی تفاهم میان آنها قراردادی است.
این کارشناس خانواده و مدرس دانشگاه تصریح کرد: آنچه تحت عنوان آستانه کشمکش خوانده می شود در کشورهای اسلامی از جمله ایران به ندرت دیده می شود و درصد پایین تری دارد و اگر زن و شوهری چند روز در یک در داخل خانه کنار هم باشند کمتر ممکن است کج خلقی کنند، زیرا در فرهنگ سنتی ما قرارگرفتن در کنار همدیگر مایه آرامش و تسلی خاطر است.
میرطالبی گفت: در اسلام بر صله رحم و معاشرت های فراوان تاکید شده و حتی یکی از کارهای مستحب در روز جمعه انجام دید و بازدید است.
وی با بیان اینکه در مضامین مذهبی نزدیک بودن و آگاه بودن از حال یکدیگر بسیار مورد تاکید است، افزود: در کشور ما دوری و دوستی معنایی ندارد و جزء فرهنگ ما محسوب نمی شود.
این کارشناس خانواده بیان داشت: بر اساس تعالیم دینی افراد باید از حال هم خبر داشته باشند و در صورت مشکل با مشارکت هم آن را حل کنند بر همین مبنا یکی از علل تاکیدات نماز جماعت قرار گرفتن در کنار یکدیگر و اطلاع از حال هم دیگر است و این در فرهنگ دینی - مدهبی - ایرانی از قدیم الایام مورد توجه بوده است.
میرطالبی افزود: امروزه با توجه به شرایط موجود این مسائل رنگ بیشتری به خود گرفته و افراد وقت بیشتری دارند که کنار هم باشند و به مسائل عاطفی خانواده برسند و بیشتر به هم توجه کنند و این تعارض و منافاتی با فرهنگ ما ندارد.
وی گفت: افراد در این ایام که کنار هم هستند با هم صحبت و اختلاط کرده و در مورد مسائل مختلف با هم تعامل میکنند که این باعث میشود استرس آنها کاهش یابد در حالی که افرادی که تنها هستند نگرانی بیشتری دارند اما با قرارگیری در کنار اعضای خانواده نگرانی طرف مقابل برطرف میشود و دیگران با او همدردی میکنند.
این روانشناس گفت: افرادی که کنار هم هستند روحیه بالاتری دارند آنچه که جامعه امروز با آن مواجه است استرس و اضطراب است و در آینده نیز ممکن است تا مدتها پس از کرونا ادامه یابد بنابراین وجود خانواده میتواند از نظر روانی بسیار اثر بخش و تاثیرگذار باشد.
میر طالبی تصریح کرد: اعضای خانواده در این ایام بیشتر کمک حال یکدیگر هستند و اوقات بیشتری را با فرزندان سپری می کنند و ارتباط بیشتری با آنها می گیرند همچنین می توانند با یکدیگر همفکری کنند بنابراین آنچه در زمان قرنطینه به آن نیاز داریم کاهش استرس و رسیدن به آرامش است که در کنار خانواده و با دعا و نیایش میسر می شود در حالی که کشورهای غربی با آن بیگانه هستند.
وی افزود: در کشورهای اسلامی همین که افراد برای هم دعا می کنند، پیامک های دینی ارسال میکنند، نذوراتی مثل قرائت قرآن و ذکر را به جا میآورند میتواند در فضای خانواده بسیار اثرگذار باشد زیرا در شرایط فعلی جامعه به این مسائل نیازمند هستیم.
انتهای پیام /