قشر عام و خاص باید با امور حقوقی آشنا شوند
معاون قضایی قوه قضاییه گفت: اطلاعات حقوقی مردم، حتی افراد دارای تحصیلات در سطح پایینی است، لذا قشر عام و خاص برای اینکه مشکلات قضایی و حقوقی نداشته باشند باید با امور حقوقی آشنا شوند.
معاون قضایی قوه قضاییه گفت: اطلاعات حقوقی مردم، حتی افراد دارای تحصیلات در سطح پایینی است، لذا قشر عام و خاص برای اینکه مشکلات قضایی و حقوقی نداشته باشند باید با امور حقوقی آشنا شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین صادق رحیمی با اشاره به ضرورت آشنایی بیشتر مردم با امور حقوقی گفت: آموزش مسائل حقوقی به مردم در هر سن و قشر و جایگاهی باید مورد توجه مسئولان امر قرار گیرد و مردم با توجه به شرایط جامعه باید بیشتر از گذشته با مسائل حقوقی آشنا شوند.
وی افزود: به طور مثال اگر یک فرد با قانون چک آشنا باشد، میداند که چطور باید عمل کند که در دام کلاهبرداران گرفتار نشود؛ در فقه هم آمده است کسی که میخواهد معامله کند باید احکام معاملات را بداند تا گرفتار ربا نشود.
صدا و سیما در آموزش اطلاعات حقوقی به مردم وظیفه سنگینی بر عهده دارد
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی تاکید کرد: صدا و سیما در آموزش اطلاعات حقوقی به مردم وظیفه سنگینی بر عهده دارد و از سوی دیگر قوه قضائیه نیز باید برای آموزش حقوقی افراد و جا افتادن فرهنگ آموزش این علوم از سوی مردم باید بیشتر تلاش کند؛ البته خود مردم نیز باید دنبال افزایش اطلاعات حقوقی خود باشند.
وی درباره ضرورت افزایش دانش قضائی قضات، گفت: یکی از مشکلات ما وجود قوانین متعدد و متنوع است که خیلی سریع در معرض تغییر قرار میگیرند لذا قضات باید به سرعت در جریان این تغییرات قرار بگیرند و دانستههای خود را به روز کنند.
دانش قضائی قضات باید به روز رسانی شود
معاون قضائی قوه قضائیه ادامه داد: قضات در زمانی که ابلاغ قضائی میگیرند، آموزشهای علمی و عملی میبینند و دانش قضائی آنها در یک سطحی بالا میرود، اما این دانش قضائی باید به روز رسانی شود، چراکه قوانین مدام تغییر میکنند.
حجت الاسلام والمسلمین رحیمی تاکید کرد: یکی از اقدامات و برنامههای قوه قضائیه، آموزشهای ضمن خدمت است تا قضات در حین خدمت نیز از اطلاعات حقوقی جدید آگاه شوند. از سوی دیگر، اداره حقوقی داریم که در آن نظریه مشورتی صادر میشود و دیوان عالی هم داریم که در آن آرای وحدت رویه صادر میشود که قضات با استفاده از فضای مجازی میتوانند از هر قانون جدید، رأی وحدت رویه و نظریه مشورتی که صادر میشود، استفاده کنند و اطلاعات خود را بهروزتر و تکمیلتر کنند.
آموزش ضمن خدمت تخصصی برای قضات ارائه میشود
وی با بیان اینکه در دستگاه قضا آموزش ضمن خدمت تخصصی برای قضات ارائه میشود، عنوان کرد: باید فعالیتها در این حوزه بیشتر شود و قضات به صورت تخصصیتری آموزش ببینند. به طور مثال، یک قاضی که در حوزه اراضی کار میکند و پروندههایی در این حوزه را رسیدگی میکند باید نسبت به قوانین این حوزه اشراف کامل داشته باشد یا قاضی که در حوزه مسائل جزا کار میکند، باید اطلاعات کافی در این راستا داشته باشد.
قضات در شعب تخصصی دادگاههای سراسر کشور حضور دارند
معاون قضائی قوه قضائیه تصریح کرد: اینکه یک قاضی بخواهد به همه مسائل حقوقی اشراف داشته باشد، کار مشکلی است. امروز قضات در شعب تخصصی دادگاههای سراسر کشور حضور دارند و آموزشهای تخصصی نیز میبینند. حتی مجتمعهای تخصصی برای رسیدگی به جرایم خاص تأسیس شده است تا اطاله دادرسی کمتری داشته باشیم.
هوشمندسازی فرآیند خدمات رسانی به مردم را تسریع میبخشد
حجت الاسلام و المسلمین رحیمی با اشاره به اهمیت هوشمندسازی خدمات در قوه قضائیه تاکید کرد: هوشمند سازی در همه ارکان دستگاه قضائی شروع شده و در معاونت قضائی نیز از سال قبل این کار را آغاز کردهایم؛ یکی از برنامهها در سال جاری هوشمند سازی است که فرآیند خدمات رسانی به مردم را تسریع میبخشد و در مواردی دقت را بالا میبرد.
پروندهها از شهرستانهای مختلف به صورت سیستمی برای ما فرستاده میشود
وی در ادامه افزود: استفاده از سیستمهای (cms) و هوشمند سازی یکی از تأکیدات ما به همکاران در معاونت قضائی است. هم اکنون تعدادی از پروندهها از شهرستانهای مختلف به صورت سیستمی برای ما فرستاده میشود.
معاون قضائی قوه قضائیه در بخش دیگری درباره انجام ملاقاتهای مردمی بیان کرد: این ملاقاتهای مردمی خالی از فایده نیست و حداقل به مراجعان میآموزد کار قضائی خود را باید از چه نقطهای آغاز کنند و متوجه اشکالات کار خود میشوند.
برکات دیدارهای مردمی
وی افزود: یکی دیگر از برکات دیدارهای مردمی غیر از دیدار چهره به چهره با مردم این است که خیلی از نکاتی که شاید از نگاه ما پنهان مانده است، روشن میشود و همچنین متوجه مسائلی که باید دقت بیشتری به آنها داشته باشیم، میشویم که قطعاً برای ما مفید خواهد بود.