قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
اقتصادنیوز: گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامهای به رهبران کشورهای انگلیس، فرانسه و آلمان، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران در زمینه اجرای تعهدات برجامی، از آنها خواستند مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کنند و این در حالیست که نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گزارشهایی مبنی بر نزدیک شدن ایران و آمریکا را رد کرده و گفته که هیچ توافق موقتی به جایگزینی برجام در دستور کار نیست.
جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی دولت جو بایدن در بیانیه ای که برای برخی رسانه های آمریکایی ارسال شده، در تدام هراس از قدرت پهپادی ایران و نیز تعمیق روابط تهران - مسکو ادعا کرده است: ما اطلاعاتی داریم که نشان می دهند روسیه درحال دریافت تجهیزات مورد نیاز برای ساخت کارخانه تولید پهپاد در داخل ایران است. این کارخانه می تواند در اوایل سال آینده به طور کامل به بهره برداری برسد.
نیویورک - ایرنا - 35 نفر از اعضای تندروی مجلس نمایندگان آمریکا با ارسال نامه ای به رهبران انگلیس، فرانسه و آلمان در تکاپو هستند تا در تداوم هراس از بازگشت احتمالی دولت بایدن به برجام یا شکل گیری هرگونه توافقی میان تهران - واشنگتن، مکانیسم ماشه قطعنامه 2231 برای بازگشت فوری تحریم های سازمان ملل علیه ایران را بر اساس برجام اجرا کنند.
همکاری و تعامل سازنده ایران با آژانس بین المللی انرژی و گزارش مثبت مدیر کل در خصوص پیشرفت توافقات پادمانی و نصب دوربین های نظارتی آژانس در فردو و نطنز، مانع از صدور قطعنامه علیه ایران شد.
گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامهای به رهبران سه کشور اروپایی عضو توافق هستهای، با مطرح کردن ادعاهایی علیه ایران در زمینه اجرای تعهدات برجامی، از آنها خواستند مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کنند.
قانونگذاران آمریکایی مدعی شدند که ایران حدود چهار سال است که اجرای تعهدات مهم برجامی را متوقف کرده، به توسعه برنامه هستهای خود ادامه میدهد و پیشنهادات دیپلماتیک را رد کرده است.
قانونگذاران آمریکایی در نامهای به رهبران سه کشور اروپایی عضو توافق هستهای، خواستار فعال شدن مکانیسم ماشه علیه ایران شدند.
گروهی از قانونگذاران آمریکایی در نامهای به رهبران سه کشور اروپایی عضو توافق هستهای، از آنها خواستند مکانیسم ماشه علیه ایران را فعال کنند.
در نشست شورای حکام هیچ قطعنامهای علیه ایران صادر نشده است. البته بیانیه پایانی این نشست درباره ایران تند بود و این شورا به نقد ایران پرداخت و در بیانیه پایانی خود نوشت: ما هیچ تغییر اساسی در رفتار ایران ندیدهایم. ایران در زمان گزارش به تشدید برنامه هستهای خود ورای هرگونه توجیه غیرنظامی ادامه داده و هیچ عزمی از خود برای اجرای تعهدات خود ذیل بیانیه مشترکی که در ماه مارس بر سر آن توافق...
در بیانیهای درباره نظارت و راستیآزمایی آژانس بر فعالیتهای هستهای به موضوع غنیسازی 60درصدی و اهداف غیرصلحآمیز اشاره کرد و دراینباره تأکید داشت که در گزارش مدیرکل (گروسی) تشریح شده است که ایران به توسعه فعالیتهای هستهای خود فراتر از محدودیتهای برجام ادامه میدهد.
نماینده ایران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت ضعیف ایمنی و امنیت نیروگاه هستهای امارات، که تهدیدی جدی برای محیط زیست و ثبات منطقه است و همچنین مداخله امارات در کشورهای همسایه، حمله نظامی به فقیرترین کشور منطقه و مناقشات ارضی واهی و ساختگی علیه دیگر کشورهای منطقه، آن ها را نمونههایی از خطر و تهدیدهای واقعی در منطقه دانست که نیاز به رسیدگی مناسب دارند.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل از دولتهای اروپایی خواست با حسن نیت، از نگرشهای تحریکآمیز و غیرسازنده خودداری کنند.
نماینده ایران از وضعیت ضعیف ایمنی و امنیت نیروگاه هستهای امارات که تهدیدی جدی برای محیط زیست و ثبات منطقه است، ابراز نگرانی کرد و مداخله امارات در امور کشورهای همسایه، حمله نظامی به فقیرترین کشور منطقه و مناقشات ارضی واهی و ساختگی علیه دیگر کشورهای منطقه را نمونههایی از خطر و تهدیدهای واقعی در منطقه برشمرد که نیازمند رسیدگی است.
محسن نذیری اصل، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در دفتر سازمان ملل در وین و نماینده دائم ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز (چهارشنبه) 17 خرداد ماه در نشست شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی به تشریح مواضع جمهوری اسلامی ایران پرداخت.
سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان ملل و سایر سازمان های بین المللی مستقر در وین، در نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت: اگر آژانس بینالمللی انرژی اتمی برای نظارت بر گسترش تحریمهای غیرقانونی کار خود را می توانست انجام دهد، گزارش مربوط به نقض تعهدات توسط ایالات متحده و اتحادیه اروپا /E3 در پرتو قطعنامه 2231 شورای امنیت (2015) طولانی می شد.