قطعنامه ۲۲۳۱
قطعنامه ۲۲۳۱
کیهان نوشت: با جرأت میتوان گفت که هیچ تضمینی از جانب آمریکا معتبر نیست! میپرسید چرا؟! پاسخ روشنتر از آن است که نیازی به استدلالهای پیچیده داشته باشد. مگر برجام یک معاهده بینالمللی نبود؟! و مگر آمریکا به عنوان یکی از کشورهای 1+5 آن را امضاء نکرده و بر اجرای آن متعهد نشده بود؟! ولی به وضوح شاهد بودیم که نه فقط به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکرد، بلکه به راحتی از برجام نیز خارج...
در بخشی از یادداشت کیهان آمده: با جرأت میتوان گفت که هیچ تضمینی از جانب آمریکا معتبر نیست! میپرسید چرا؟! پاسخ روشنتر از آن است که نیازی به استدلالهای پیچیده داشته باشد. مگر برجام یک معاهده بینالمللی نبود؟! و مگر آمریکا به عنوان یکی از کشورهای 1+5 آن را امضاء نکرده و بر اجرای آن متعهد نشده بود؟!
اقتصادنیوز: کیهان در سرمقاله خود به قلم حسین شریعتمدای فعال سیاسی نزدیک به ابراهیم رئیسی به احتمال بدعهدی آمریکا در مذاکرات احیای برجام پرداخت.
مگر برجام یک معاهده بینالمللی نبود؟! و مگر آمریکا به عنوان یکی از کشورهای 1+5 آن را امضاء نکرده و بر اجرای آن متعهد نشده بود؟! ولی به وضوح شاهد بودیم که نه فقط به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکرد، بلکه به راحتی از برجام نیز خارج شد و آب هم از آب تکان نخورد!
مگر برجام یک معاهده بینالمللی نبود؟! و مگر آمریکا به عنوان یکی از کشورهای 1+5 آن را امضاء نکرده و بر اجرای آن متعهد نشده بود؟! ولی به وضوح شاهد بودیم که نه فقط به هیچیک از تعهدات برجامی خود عمل نکرد، بلکه به راحتی از برجام نیز خارج شد و آب هم از آب تکان نخورد!
معاون سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت: میان طرفهای اصلی در مذاکرات بازگشت به برجام، مسائل حل نشدنی وجود ندارد.
نچایف گفت: هرگونه کجروی و یا نقشه دوم در رابطه با برجام با اجماع شورای امنیت در تضاد است.
اگر 15 ماه پیش برجام احیا میشد الان ایران در طول این 15 ماه شاید بیشتر از زمان دوران احیای برجام از مزایای برجام استفاده میکرد چون بخش عمده این 15 ماه زمانی بود که دنیا تشنه انرژی بود و فضا برای مانور ایران فراهم بود ضمن اینکه آمریکا و غرب یک جنگ گرم در اوکراین و یک جنگ سرد در چین را شروع کرده بودند و ایران بیش از پیش میتوانست از این فضا استفاده کند.
حشمت الله فلاحت پیشه نماینده سابق مجلس در روزنامه آرمان ملی نوشت: مذاکرات وین به رغم برخی خوشبینیها باز هم منجر به امضای توافق نشد و هیات ایرانی بازگشت و متن جمع بندی شده در عمل بدون حضور هیات ایرانی بود که در اختیار همه هیاتها گذاشته شد.
کارنامه یک ساله شورای ششم تهران زیر ذره بین، کورس روایات برجامی در وین، کوتاهقدی در انتظار کودکان مناطق محروم، افت شدید تقاضا در بازارها، برجام در انتظار بلی یا خیر؟ همکاری فضایی ایران و روسیه؛ رصد زمین با دقت یک متر، قیمت خانه در تهران سه برابر میانگین کشور، تاثیر انقلاب مشروطه ایران بر دیگر کشورها و رؤیافروشیهای مافیای مشاوره انتخاب رشته، از مواردی است که موضوع گزارشهای خبری و...
یک کارشناس ارشد مسائل بینالملل مسائل پادمانی بین ایران و آژانس را یکی از مهمترین موانع بر سر راه توافق دانست.
تنها ایجاد رابطهای غیررسمی و عملی بین تعیین تکلیف مسائل پادمانی با آژانس از یک سو و نهایی کردن احیای برجام از سوی دیگر می تواند حل کننده مشکل باشد
ایسنا نوشت: پس از پنج روز مذاکرات کارشناسی و سیاسی میان هیاتهای مذاکره کننده ایران و 1+4 و آمریکا که به صورت غیر مستقیم و با هماهنگی نماینده اتحادیه اروپا در وین انجام شد، مذاکرهکنندگان با تفاسیر و تعابیر متفاوتی وین را به مقصد پایتختهایشان ترک کردند.
پیشنهاد اروپا آخرین و بهترین متن برای بازگشت آمریکا به توافق هستهای با ایران است. اتحادیه اروپا متن نهایی توافق هسته ای با ایران را ارائه کرد.
رفع حداکثری تحریمها و کوچک کردن لیست تحریمها، دریافت ضمانتهای کافی برای خارج نشدن دوباره آمریکا از برجام و اعلام خاتمه سوالات و ابهامات آژانس درباره موضوعات پادمانی، سه موضوع مهمی هستند که در دور تازه مذاکرات در وین میان ایران و آمریکا و نماینده اتحادیه اروپا مورد بحث است.