پنج‌شنبه 8 آذر 1403

قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید!

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید!

شورولت را می‌توان از جمله معروف‌ترین برندهای خودروسازی آمریکایی دانست که مدل‌های کلاسیک آن در ایران کم نیستند.

اگر آمریکایی باز باشید حتما نام ایمپالا به گوشتان خورده است. یکی از معروف‌ترین مدل‌های شورولت که در ایران نیز یافت می‌شود همین ایمپالا است. ایمپالا نوعی آهو است که در آفریقا زندگی می‌کند و شورولت با انتخاب این نام برای محصول خود توانست نظر بسیاری را به خود جلب کند. در ادامه قصد داریم به نقد و بررسی نسل پنجم شورولت ایمپالا بپردازیم.

سرگذشت تولید ایمپالا

شورولت ایمپالا جزو خودروهای سواری اندازه بزرگ این خودروساز آمریکایی است که در سال 1958 معرفی شد. این خودرو یکی از گران‌ترین مدل‌های شورولت در آمریکا تا سال 1965 محسوب می‌شد. امضای این خودرو در طراحی چراغ‌های دوگانه جلو و سه گانه در هر سمت سپر عقب است. تولید نسل دهم این خودرو در سال 2014 اتفاق افتاد اما آنچه که در این نوشتار قصد داریم به آن بپردازیم مدل‌های جدید ایمپالا نیست. شاید بسیاری از علاقه‌مندان به خودروهای آمریکایی نیز دل خوشی از مدل‌های جدید نداشته باشند. آن‌های خودروهای کلاسیک و قدیمی را می‌پسندند. ما هم در این نوشتار قصد داریم سراغ ایمپالا مدل 1968 که نسل پنجم این خودرو محسوب می‌شود می‌رود؛ یک قلدر به تمام معنا.

من یک آمریکایی هستم!

اگر به شورولت ایمپالا نسل پنجم از دور و یا حتی نزدیک نگاه کنید ابهت آن شما را میخ‌کوب می‌کند. به نوعی این خودرو به صورتی طراحی شده که داد می‌زند من یک آمریکایی هستم. فاصله محوری این خودرو فقط 3 متر است یعنی با فضای بسیار خوبی در داخل کابین مواجه هستیم. همانطور که گفته شد چراغ‌های دوگانه در جلوی این خودرو ظاهر جسورانه‌ای به آن داده است. در کنار آن جلوپنجره نیز به صورت مشبک و بزرگ طراحی شده و تا پایین سپر نیز پیش رفته است. البته که سپر نیز به نوعی طراحی شده که دو بخش کوچک و جلوتر از آن قرار دارد تا در هنگام وارد شدن ضربه ابتدا این دو بخش تحت تاثیر قرار بگیرند و به بخش مهم و اساسی سپر صدمه‌ای وارد نشود.

در نمای کناری شاهد یک طراحی ساده اما در عین حال عضلانی به خصوص در بخش گلگیرها هستیم. گلگیرها تا حدودی روی چرخ‌ها مخصوصا در عقب را پوشانده و جذابیت بیشتری به خودرو داده است. علاوه بر این رینگ‌ها نیز ظاهر فوق‌العاده‌ای دارند که با نام 396 شناخته می‌شوند. علت نام‌گذاری نیز به پیشرانه 396 اینچ مکعبی بازمی‌گردد که در این خودرو از آن استفاده شده است.

بدنه این خودرو به طور کلی صاف و یک دست است و همین نیز باعث می‌شود که نظر همه را به خود جلب کند. در بخش عقب خودرو نیز آنچه که بیش از همه چشم‌نوازی می‌کند استفاده از سه چراغ گرد در هر طرف است که ظاهری خودرو را متفاوت کرده است. طراحی صندوق نیز به صورت کاملا صاف و بزرگ است؛ صندوقی که اندازه یک دریا در خود فضا دارد.

مشخصات فنی

پیشرانه‌ای که زیر کاپوت این قلدر آمریکایی قرار دارد از نوع 5 لیتری است که حداکثر توان 200 اسب‌بخار توان تولید می‌کند. این پیشرانه همچنین توانایی تولید جداکثر گشتاور 300 پوند را نیز دارد. اما بخش مهم دیگر گیربکس است که از نوع 4 سرعت دستی است. گیربکس این خودرو Muncie نام دارد و نوع طراحی آن به گونه‌ای است که در دنده یک بیشترین سرعت را خواهید گرفت. یک نکته جالب درباره گیربکس این خودرو آن است که فاصله دنده‌ها بسیار کم است و به همین دلیل کار کردن با آن تا حدودی نیاز به مهارت دارد. ضمن این که دنده عقب خودرو دبه جای این که در سمت راست قرار داشته باشد در سمت چپ بالا و کنار دنده یک قرار دارد. گیربکس خودروهای آمریکایی و همچنین پیشرانه آن‌ها به نوعی طراحی شده که گشتاور بسیار قابل قبولی ارائه می‌دهد و امکان حرکت با دنده‌های سبک و سرعت پایین نیز به راحتی وجود دارد.

شاید تصور کنید با توجه به این که خودرو از پیشرانه 200 اسب بخاری بهره می‌برد شتاب بسیار خوبی هم دارد اما اینطور نیست. وزن سنگین ایمپالا باعث شده که شتاب‌گیری سریع برای آن سخت باشد اما گشتاور زیادی که پیشرانه این خودرو تولید می‌کند امکان عرض اندام به صاحبان آن را در خیابان‌ها می‌دهد. این نکته را نیز باید گفت که به دلیل ابعاد بسیار بزرگ این خودرو برای رانندگی با آن در خیابان‌های شلوغ باید دقت زیادی داشته باشید.

یک نکته درباره خودروهای آمریکایی و به خصوص ایمپالا وجود دارد و آن‌هم کمیاب بودن قطعات است. بسیاری تصور می‌کنند که قطعات خودروهای آمریکایی پرطرفدار به راحتی در بازار پیدا می‌شود اما چنین چیزی درباره ایمپالا صدق نمی‌کند. در صورتی که خودروی شما نیاز به بازسازی به خصوص در بخش موتوری داشته باشد باید برای پیدا کردن قطعات آن از بازار زمان زیادی صرف کنید.

طراحی داخلی

اولین نکته‌ای که در طراحی داخلی این خودرو نظر را جلب می‌کند نوع کارگذاری کمربندهای ایمنی است. به دلیل شکل طراحی و کوپه بودن خودرو کمربندهای ایمنی در سقف کار گذاشته شده است. یکی از مواردی که در خودروهای آمریکایی به شدت مهم است و به نوعی یک آپشن حساس محسوب می‌شود جا سیگاری است. در برخی از خودروهای آمریکایی حتی تا 4 جاسیگاری قرار دارد. در ایمپالا نیز 2 جاسیگاری روی درهای عقب تعبیه شده است. صندلی خودروهای آمریکایی نیز بین همه معروف است چرا که همانند مبل طراحی می‌شوند. صندلی‌های ایمپالا از جنس چرم است و به خصوص در ردیف عقب حس بسیار راحتی را برای سرنشینان به ارمغان می‌آورد.

سخن پایانی

داشتن خودروی آمریکایی مخصوصا کلاسیک‌های کمیاب و یا پرطرفدار می‌تواند برای هر عشق ماشینی یک آرزو باشید. ایمپالا نیز همانطور که در این مطلب به آن اشاره شد یک قلدر به تمام معناست که می‌توانید با آن در خیابان‌ها جولان بدهید و نظر همه را به خود جلب کند. هر چند که این خودرو شتاب بالایی ندارد اما قدرت خوبی را در اختیار راننده قرار می‌دهد. قیمت این خودرو در بازار آزاد به شدت به مواردی از جمله کارکرد، سال ساخت و همچنین نوع بازسازی بستگی دارد. این خودرو را می‌توانید با قیمت حدود 400 میلیون الی 1 میلیارد تومان خریداری کنید.

قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید! 2
قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید! 3
قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید! 4
قلدر بازار خودروی ایران / ماشین های وارداتی را فراموش کنید! 5