قمی: کسب مدال در مسابقات جودو قهرمانی آسیا ساده نیست
سرمربی تیم ملی جودو کشورمان گفت: بسیاری از جودوکاران شاخص دنیا در قاره آسیا حضور دارند و کسب مدال در مسابقات جودو قهرمانی این قاره ساده نیست.
حسین قمی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری تسنیم، درباره شرایط ملیپوشان جودو در آستانه مسابقات قهرمانی آسیا اظهار داشت: دو سه اردوی مستمر در کشورمان داشتیم و بچهها تمرین کردند. از لحاظ آمادگی جسمانی به حد مطلوب رسیدند و مرحله آخر اردو نیز از عید فطر استارت خورد و تا زمان اعزام ادامه خواهد داشت. در این مرحله شدت تمرینات بالاتر، اما حجم آن کمتر خواهد شد و بیشتر تمرکز خود را روی تمرینات ذهنی خواهیم گذاشت تا از بُعد روانی نیز بچهها آماده شوند و بتوانند بهترین نتیجه را کسب کنند.
وی در مورد تأثیر دوری چهار ساله از میادین رسمی روی عملکرد ملیپوشان جودو گفت: جودو ما چهار سال به دلیل محرومیت در هیچ رویدادی حضور نداشت و تنها رویداد رسمی ما بازیهای آسیایی بود. بچهها نیز واقعاً به تجربه نرسیده بودند و در آن مسابقات نتوانستند به تجربه لازم دست پیدا کنند. ما سه جودوکار به بازیهای آسیایی اعزام کردیم که از میان آنها یک نفر از اردو حذف شده است و دو جودوکار دیگر در ترکیب تیم قرار دارند. از طرفی نتوانستیم رویداد تدارکاتی خارج از کشور را تجربه کنیم و بچهها مستقیم به مسابقات اعزام میشوند.
اعزام 11 جودوکار به مسابقات قهرمانی آسیاسرمربی تیم ملی جودو خاطر نشان کرد: البته ما خیلی وقت پیش بچهها را به دو سه مسابقه اعزام کردیم که ربطی به تقویم جهانی نداشت و رویداد رسمی نبود. با این شرایط خیلی نمیتوانیم به آنها سخت بگیریم، اما دلیل هم نمیشود که نخواهند بجنگند و نتیجه بگیرند. هدف ما در این مسابقات بهترین نتیجه است. بچههای ما اگر بتوانند در قهرمانی آسیا مدال بگیرند، میشود گفت که شانس کسب مدال جهانی را هم دارند.
قمی با اشاره به قدرت کشورهای آسیایی در رشته جودو یادآور شد: جودوکاران شاخص دنیا از ازبکستان، ژاپن، کره جنوبی و قزاقستان هستند و حتی برخی کشورهای عربی از ورزشکاران روس و گرجی استفاده میکنند. کشوری مانند تاجیکستان یک زمانی زنگ تفریح ما بود، اما با توجه به اینکه رئیس فدراسیون آنها نوه رئیس جمهور تاجیکستان است، سرمایهگذاری گستردهای کرده و هر ماه در رویدادهای سخت دنیا دست و پنجه نرم میکنند. الان خیلی از ورزشکاران آنها در رنکینگهای برتر دنیا جا دارند.
وی همچنین تصریح کرد: اگر رنکینگ فدراسیون جهانی را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که رنکینگهای یک تا 20 دنیا در اوزان مختلف در مسابقات قهرمانی آسیا حضور دارند و اینگونه نیست که کسب مدال در این قاره ساده باشد. با این وجود امیدوارم بچهها بهترین نتیجه را کسب کنند. عدم حضور در رویدادهای مختلف باعث شده است که نفرات ما در قرعهکشی سید خوبی نداشته باشند و این موضوع، کار را سخت میکند.
سرمربی تیم ملی جودو درباره اینکه با شرایط موجود و دوری چهار ساله جودو ایران از مسابقات میتوان انتظار مدال از ملیپوشان کشورمان داشت، گفت: نمیتوانیم توقع کسب مدال از بچهها داشته باشیم، اما واقعاً ملیپوشان ما درک خوبی از جودو دارند و این نیست که با شرایط آشنا نباشند.
قمی در مورد برنامههای فدراسیون جودو برای بازگشت ملیپوشان به مسابقات و تورنمنتهای مختلف اظهار داشت: اگر قرار باشد این تیم در آینده نتیجه بگیرد باید اردوی مشترک و سفرهای منظم و مسابقه رسمی داشته باشد. با یک جستجوی کوچک میتوانید متوجه شوید که کشورهای دیگر در کوران مسابقات هستند. در تقویم فدراسیون جهانی ما هر هفته یک رویداد گرنداسلم، گرندپری یا کمپهای تمرینی داریم.
وی در پایان خاطر نشان کرد: ما باید در این مسابقات حضور داشته باشیم، چرا که رشته جودو مانند وزنهبرداری و دوومیدانی رکوردی نیست که بگوییم بچهها میتوانند برای خودشان تمرین کنند. امثال سعید ملایی برای رسیدن به قهرمانی در بیش از 30 مسابقه شرکت کردند تا به خودباوری رسیدند. بچههای تیم فعلی نیز این پتانسیل را دارند که در آینده جزو خوبهای دنیا باشند. ما تازه از تعلیق در آمدیم و باید سیاستگذاری خوبی روی حضور در مسابقات داشته باشیم تا بتوانیم به آن جایگاهی که لایق جودو ایران است، برسیم.