قم درسالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) سوگوار شد
قم - ایرنا - شهر مقدس قم درسالروز شهادت رییس مکتب جعفری حضرت امام جعفر صادق (ع) یکپارچه در سوگ و ماتم است.
حرم مطهر و صحنهای بارگاه ملکوتی حضرت معصومه (س) یکپارچه سیاهپوش شده و نوای نوحهخوانی و مرثیهسرایی در سوگ شهادت امام جعفر صادق (ع) به گوش میرسد.
حال و هوای امسال قم در شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) با سالهای قبل مقداری متفاوت است، رعایت شیوهنامههای بهداشتی برای جلوگیری از شیوع بیشتر کرونا سبب شده تا مراسمهای عمومی در حرم مطهر و مسجد مقدس جمکران برگزار نشود اما تمام کوچه و معابر شهر مانند قلبهای داغدار مردم ولایتمدار قم سیاهپوش شده و غرق در ماتم است.
گروهی از شیفتگان خاندان عصمت و طهارت (ع) نیز با حضور در حرم مطهر حضرت معصومه (س)، ضمن زیارت و دعا و نیایش، شهادت امام جعفر صادق (ع) را به کریمه اهل بیت (س) تسلیت گفتند.
سر در مساجد، تکایا، اماکن و مغازههای قم هم سیاهپوش شده است و ارادتمندان اهلبیت عصمت و طهارت با نصب پارچه نوشتههایی در خیابانها و معابر سالروز شهادت حضرت امام جعفر صادق (ع) را تسلیت گفتند.
فضای شهر مقدس قم در سالروز شهادت امام ششم شیعیان جهان حزنانگیز است و هر کس به هر طریقی که میتواند ارادت خود را به خاندان عصمت و طهارت (س) عرضه میکند.
امام جعفر صادق (ع) در هفدهم ربیع الاول سال 83 هجری قمری در مدینه و در خانه امام محمد باقر (ع) پیشوای پنجم شیعیان دیده به جهان گشود. کنیه آن حضرت «ابو عبدالله» و لقبش «صادق» است. آن حضرت در دوران عمر شریف خویش از مکتب نورانی و آسمانی جدش امام سجاد (ع) پیشوای چهارم شیعیان و پدرش امام محمدباقر (ع) کسب فیض کرد، ایشان پس از شهادت پدر بزرگوارش در سن 31 سالگی به امامت رسید و با پایه ریزی مکتب جعفری موجب بازسازی و زنده نگه داشتن شریعت محمدی (ص) شد. همه جریانها و حرکتهای علمی مسلمانان در دوره امامت امام صادق (ع) رونق گرفت و مجالس درس و مناظرههای علمی دایر و از رونق خاصی برخوردار شد، در همین راستا امام شاگردان بسیاری را برای عرضه افکار خالص اسلام و طرد اندیشههای باطل و منحرف تربیت کرد. دوران امامت 34 ساله ایشان مصادف با اواخر حکومت امویان و اوایل حکومت عباسیان بود که سرانجام این امام بزرگوار در 65 سالگی بر اثر توطئههای منصور عباسی در سال 148 هجری به شهادت رسید.
*س_برچسبها_س*