قم طرح اقدامات جهادی مقابله با کرونا را به کشور ارائه داد
قم - ایرنا - معاون هماهنگکننده سپاه امام علی بن ابیطالب (ع) قم گفت: این استان طرح انجام اقدامات جهادی و عملیاتی برای مقابله کارآمد با کرونا را به کشور ارائه داد.
سرهنگ مهدی کبیری پور روز شنبه در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد: زمانی که بیماری کرونا در کشور پیدا شد، قمیها بودند که با شجاعت آن را اعلام کردند، همچنین تا پای جان در این راه ایستادند و کارهای ابتکاری گستردهای را برای مقابله با آن به انجام رساندند.
وی افزود: برغم اینکه عدهای بهغلط شیوع کرونا را به قم نسبت میدادند، اما این استان تنها با جرات شیوع این بیماری را اعلام کرد و جمع زیادی از مردم و رسانههای قم در مقابل ویروس کرونا با روحیه جهادی و فرهنگ بسیجی وارد میدان شدند و فضای جدیدی را در استان و کشور حاکم کردند که نتایج موفقیتآمیزی در پی داشت.
وی ادامه داد: از روز نخست مشاهده ویروس کرونا در قم که همزمان با ایام برگزاری انتخابات بود قرارگاه زیستی توسط سپاه استان ایجاد شد و مجموعههایی از سپاه همچون معاونت بهداشت و یگان پدافند جنگهای نوین با همه امکانات وارد میدان شدند.
کبیری پور گفت: با توجه به اینکه در روزهای نخست اطلاعات کمی در خصوص بیماری وجود داشت، کارشناسان مجموعههای تخصصی سپاه به پایش گستردگی بیماری و ویژگیهای آن پرداختند.
وی بیان کرد: در ابتدای کار سپاه برای کمک به شبکه بهداشت استان، یگان پدافند جنگهای نوین را به مواد ضدعفونیکننده تجهیز و فعالیت گندزدایی در محوطه داخلی بیمارستانهایی که پذیرش کرونایی داشتند را آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه اقدامات سپاه موجب تقویت روحیه امید در دل مردم شد، ادامه داد: عملیات ضدعفونی اماکن در اطراف حرم مطهر حضرت معصومه (س)، مسجد مقدس جمکران و بازار با گستردگی بیشتری انجام و برای این کار از توان یگان جنگ نوین نیروی زمینی نیز استفاده شد.
معاون هماهنگکننده سپاه قم گفت: بهتدریج سایر دستگاههای استان هم در اجرای این طرح مشارکت کردند و گروه کاملتری بر اساس برنامه مشخص به ضدعفونی شهر پرداختند.
وی افزود: همزمان با این اتفاقات، بسیجیان نیز کار ضدعفونی مساجد، اماکن عمومی و معابر را آغاز کردند و هرکسی که میتوانست در این زمینه فعالیت داشته باشد وارد این عرصه جهادی شد.
وی ادامه داد: از دیگر اقدامات انجامشده در این زمینه استقرار یک بیمارستان صحرایی در قم بود، البته پیش از آن بیمارستان علی ابیطالب (ع) سپاه هم به چرخه پذیرش بیماران کرونایی در استان پیوسته بود.
کبیری پور گفت: همچنین حدود 150 پزشک و پرستار از مجموعههای تحت نظارت سپاه وارد قم شدند و به کادر درمان استان برای درمان بیماران کرونایی یاری رساندند.
وی افزود: راهاندازی مجموعه نقاهتگاهی بیماران کرونا با ظرفیت پذیرش 700 نفر در مجتمع یاوران مهدی (عج) قم از دیگر اقدامات سپاه در استان بود.
وی ادامه داد: همزمان با این اقدامات، با توجه به راهاندازی قرارگاه کریمه اهلبیت (ع) در قم، سپاه حضوری فعال در این قرارگاه نیز داشت.
معاون هماهنگکننده سپاه قم گفت: در همین راستا کل شهر قم به 62 محله تقسیم و برای هرکدام رابط تعیین شد تا کارهای موردنظر برای توزیع اقلام بهداشتی و سرکشی از خانواده ها انجام شد.
وی بیان کرد: با اجرای این طرح اکثر خانوادههایی که در زمینه بیماری کرونا دچار مشکل شده بودند موردتوجه قرار گرفتند که این روند همچنان در حال انجام است.
وی ادامه داد: همچنین در دو مرحله کمک مومنانه را اجرا کردیم، در مرحله نخست از شروع کرونا تا ماه مبارک رمضان بود که در سه بخش انجام شد، از اول آغاز کرونا تا نیمه شعبان، از نیمه شعبان تا ماه مبارک رمضان و بخش سوم در طول ماه مبارک رمضان بود.
کبیری پور گفت: مرحله دوم کمکهای معیشتی نیز در سه بخش انجام شد مرحله اول از عید قربان تا غدیر، مرحله دوم نیز دهه اول ماه محرم بود و مرحله سوم در دهه آخر ماه صفر انجام خواهد شد که درمجموع 6 مرحله عمده توزیع بستههای حمایتی را شامل میشود.
وی افزود: در همین راستا 65 هزار و 226 بسته معیشتی توزیع شد که درمجموع برای آن 56 میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت، همچنین در قالب طرحهای حمایتی قرارگاه کریمه 20 هزار کارت هدیه به ارزش 10 میلیارد تومان در میان آسیب دیدگان از کرونا توزیع شد.
وی ادامه داد: بسیجیان در این مدت هشت هزار و 500 باب مسجد، اماکن مذهبی و مدارس را در سطح استان ضدعفونی کردند و 38 هزار نقطه شهر گندزدایی شد.
معاون هماهنگکننده سپاه قم ضمن اشاره به توزیع بستههای بهداشتی وزارت بهداشت در سطح شهر به همت بسیجیان گفت: بسیجیان در این مدت نقش گستردهای در توزیع هزاران بسته بهداشتی و برگههای آموزشی و اطلاعرسانی برای مقابله با شیوع ویروس کرونا بر عهده داشتند.
وی بیان کرد: همچنین در این مدت 33 کارگاه برای تهیه ماسک به همت سپاه و بسیج قم دایر و صدها هزار ماسک در این مراکز و مجموعه زیر نظر بسیج دانشجویی تهیه و توزیع شد.
وی ادامه داد: توزیع 18 هزار بسته گوشت قرمز و توزیع گسترده گوشت مرغ در میان نیازمندان در کنار پخش غذای گرم در محلات کمتر برخوردار شهر از دیگر اقدامات انجامشده برای کمک به آسیب دیدگان از کرونا در استان قم بود.
کبیری پور گفت: تهیه و توزیع تعداد قابلتوجهی جهیزیه و هزاران بسته لوازمتحریر، پوشاک و کفش از دیگر اقدامات انجامشده در این راستا بود.
وی بیان کرد: طلاب نیز در عرصه مقابله با کرونا حضوری جدی داشتند و حدود 2هزار طلبه در این ایام در خط مقدم مقابله با این ویروس حضور پیدا کردند که جمع قابلتوجهی از آنان در محیطهای درمانی برای کمک به پزشکان و پرستاران و تعدادی نیز در امر تغسیل اموات کرونایی مشارکت فعال داشته و دارند.
وی ادامه داد: کمک به توزیع مناسب بستههای حمایتی و برگزاری روضههای خانگی در ایام ماه محرم از دیگر اقدامات انجامشده توسط گروههای جهادی طلاب در امر مقابله با شیوع کرونا در استان قم است.
ویروس کرونا»، موسوم به «کووید 19» اواسط ماه دسامبر سال گذشته (24 آذر 98) در شهر «ووهان» واقع در مرکز چین گزارش شد؛ ابتدا از این بیماری بهعنوان ذاتالریه نامبرده میشد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در 30 دسامبر سال 2019 (9 دی 98) بهصورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.
شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا میتوانند با شماره تلفنهای 4030، 3136 و 190 تماس بگیرند و یا برای کسب آخرین اخبار از دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.
همه ایرانیان میتوانند با مراجعه به سامانه غربالگری الکترونیکی ویروس کرونا به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir و تکمیل اطلاعات خواستهشده، گام بلندی در ارتقای سلامت جامعه و شکست ویروس کرونا بردارند.
*س_برچسبها_س*