شنبه 3 آذر 1403

قهرمان‌سازی از یک خرابکار در ایران!

وب‌گاه فرارو مشاهده در مرجع
قهرمان‌سازی از یک خرابکار در ایران!

همین حالا رسانه‌های مطرح دنیا از احتمال عمدی‌بودن تصادف لطیفی برای قهرمان‌نشدن همیلتون حرف می‌زنند و خود همیلتون هم به این موضوع ورود کرده و آن را مبهم توصیف کرده است.

این روزها اسم نیکلاس لطیفی در فضای رسانه‌ای ایران به‌ویژه رسانه‌های ورزشی پیچیده و هر منبعی به طریقی تلاش کرده اطلاعاتی از او منتشر کند.

به گزارش شرق، نیکلاس لطیفی راننده کانادایی - ایرانی تیم ویلیامز در رقابت‌های معتبر فرمول یک دنیاست. تا همین‌جا اولین نکته که می‌تواند مهم‌ترین نکته هم باشد رخ داده است: همین که یک راننده طراز اول که یکی از سمت و سوهایش به ایران کشیده می‌شود توانسته در رقابت‌های فرمول یک دنیا شرکت کند، ارزشمند است.

نیکلاس از سال 2020 راهی این رقابت‌های معتبر شده و سعی کرده هم‌زمان با دیگر ستاره‌های مشهور دنیا در امر رانندگی، نامی برای خودش دست و پا کند. پس تا همین‌جا می‌تواند سوژه خوبی برای فضای رسانه‌ای ایران باشد که یک دوملیتی که یک‌ملیتش به ایران برگشته، در بالاترین سطح رقابت‌های دنیای اتومبیل‌رانی مشغول فعالیت است. حال همان‌طور که عنوان شد او از سال 2020 راهی فرمول یک شده و این خبر چندان تازگی ندارد. موضوعی که جدیدا نام او را در رسانه‌ها مطرح کرده مربوط به اتفاقی است که در پیست «یاس مارینا» ابوظبی رخ داده است؛ نه اینکه نیکلاس لطیفی توانسته باشد دست به کار مهمی بزند و قهرمانی، ولو شده در یکی از دورهای گرندپری، به دست بیاورد بلکه به این دلیل که با تصادفش در سرنوشت راننده قهرمان این رقابت‌ها تأثیرگذار بوده، بر سر زبان‌ها افتاده است.

ماجرایش هم درخور توجه و البته تا حدودی هم مشکوک است. رقابت در ابوظبی آخرین مرحله از رقابت های گرندپری این فصل بود که دو راننده یعنی لوئیس همیلتون و مکس فرستاپن شانس داشتند که به‌عنوان قهرمان سال 2021 فرمول یک خودشان را مطرح کنند. همیلتون که پیش از این هفت عنوان قهرمانی داشت و با شوماخر افسانه‌ای برابری کرده بود، تلاش می‌کرد با ثبت هشتمین قهرمانی، نامش را در تاریخ فرمول یک جاودانه کند. او اتفاقا تا شش دور مانده به پایان هم پیشتاز بود و از رقیبش یعنی فرستاپن هم 11 ثانیه پیشی گرفته بود.

در شرایطی که دنیای فرمول یک خودش را برای قهرمانی هشتم و تاریخی همیلتون آماده می‌کرد اما ناگاه نیکلاس لطیفی، با اتومبیلش به دیواره‌های پیست زد تا وضعیت اضطراری صورت بگیرد. با انجام چنین تصادفی، خودروی ایمن وارد پیست شد تا کار مدیریت شود. طبق قوانین وقتی خودروی ایمن وارد پیست می‌شود یعنی اتفاقی در پیست رخ داده که راننده‌ها باید سرعت را کاهش داده و منتظر بمانند تا پیست پاکسازی شود.

اتفاق بد اما جایی بود که فاصله 11ثانیه‌ای فرستاپن با همیلتون صدرنشین، با ورود خودروی ایمن از بین رفت و این بار فقط نفری که زودتر از خط پایان رد می‌شدند می‌توانستند قهرمانی را به دست بیاورند. در اتفاقی مشکوک‌تر، خودروی ایمن تا یک دور مانده به پایان رقابت در پیست ماند و در دور آخر کنار رفت تا راننده‌ها رقابت را از سر بگیرند. اینجا بود که فرستاپن که پیش از تصادف لطیفی با آگاهی عجیبی لاستیک ماشینش را عوض کرده بود، در پیچ آخر از همیلتون سبقت گرفت و جام قهرمانی را به دست آورد. همیلتون و تیم مرسدس که این راننده بریتانیایی برایش رانندگی می‌کرد، بهت‌زده از اتفاقات رخ‌داده، نمی‌توانستند باور کنند که فرصت تاریخ‌سازی را از دست داده‌اند. تصادفی که نیکلاس لطیفی صورت داد، در واقع قهرمانی را از چنگ مرسدس درآورد و به تیم ردبول داد تا حرف و حدیث‌ها در این مورد زیاد شود.

همین حالا رسانه‌های مطرح دنیا از احتمال عمدی‌بودن تصادف لطیفی برای قهرمان‌نشدن همیلتون حرف می‌زنند و خود همیلتون هم به این موضوع ورود کرده و آن را مبهم توصیف کرده است. از طرفی، عده‌ای از کارشناسان هم از این می‌گویند که محل تصادف نیکلاس لطیفی، جایی نبوده که او بخواهد کنترل اتومبیل را از دست بدهد و به دیواره‌ها برخورد کند. در چنین فضایی خود لطیفی هم روز گذشته مصاحبه کرده و گفته کارش عمدی نبوده و از همیلتون عذرخواهی کرده است.

در ایران اما واکنش‌ها به این اتفاق متفاوت بوده و عده زیادی بدون درنظرگرفتن خرابکاری بزرگی که این راننده ایرانی - کانادایی رقم زده از او در حد و اندازه‌های یک قهرمان واقعی تمجید کرده‌اند! موضوعی که خودش می‌تواند سوژه‌ای برای واکاوی اتفاقات اجتماعی بیشتر باشد.

البته همان‌طور که در ابتدای مطلب عنوان شد همین که یکی از ایرانی‌تبارها می‌تواند در فرمول یک رانندگی کند جای افتخار دارد ولی موضوع اینجاست که باید واقعیت‌ها را هم در نظر گرفت؛ یکی همین واقعیت تصادف بحث‌برانگیز او در روز آخر مسابقات و دیگری نحوه ورودش به فرمول یک. نیکلاس، پسر مایکل لطیفی، یکی از سرمایه‌داران بزرگ کاناداست که 10 درصد سهام شرکت مک لارن را خرید تا پسرش راننده تیم ویلیامز شود.

درست است که نیکلاس که رانندگی را از سنین جوانی در سطح حرفه‌ای شروع کرده، راننده تا حدودی قابل نشان داده ولی در دنیای حرفه‌ای او در زمره «Paid Driver» محسوب می‌شود؛ یعنی آنهایی که به واسطه ورود اسپانسر به یک تیم، راننده می‌شوند. این موضوع تا حدودی رایج است ولی بعضا دستمایه طنز رانندگان حرفه‌ای هم می‌شود.

از میان اخبار *س_ تمجید علی کریمی از مدیریت استقلال _س* *س_ واکنش یحیی گل‌محمدی به پست اینستاگرامی علی کریمی _س*