قهر خریداران با بازار طلا / ماجرا چیست؟
ادامه روند نزولی قیمتها در بازار طلا به کاهش بیشتر نرخ دلار بستگی دارد. با این حال، آنها پیشبینی میکنند افت قیمتها محدود خواهد بود و انتظار کاهش بیشتر از 5 تا 10 درصد غیرواقعی به نظر میرسد. این دیدگاه نشان میدهد بازار طلا و سکه همچنان تحتتأثیر مستقیم دلار و سیاستهای اقتصادی قرار دارد.
به گزارش اقتصادنیوز، بازار طلا و سکه در اولین روز هفته، تحت تأثیر نوسانات اصلاحی دلار، با کاهش معنادار قیمتها مواجه شد. در حالی که بازارهای جهانی تعطیل بودند و قیمت طلای جهانی در سطح 2640 دلار ثابت ماند، تحولات بازار داخلی به دلیل وابستگی مستقیم به «نرخ دلار آزاد و حوالهای»، «سیاستهای پولی بانک مرکزی» و «انتظارات تورمی»، روندی نزولی داشت.
سکه امامی در روز شنبه بیشترین کاهش قیمت را تجربه کرد و با افت بیش از یک میلیون تومان، به کانال 55 میلیون تومان وارد شد، اگرچه حباب آن همچنان در محدوده 12 درصد باقی ماند. سایر قطعات سکه نیز کاهش قیمت را پشت سر گذاشتند و طلای آبشده به ابتدای کانال 22 میلیون تومان نزدیک شد. با این حال، حباب طلای آبشده افزایش یافت و به محدوده 356 هزار تومان رسید.
با این حال، قیمت طلای آبشده روز شنبه را با 22 میلیون و 269 هزار تومان آغاز کرد و با افزایش در 22 میلیون و 315 هزار تومان به کار خود پایان داد. هر گرم طلای 18 عیار نیز پنج میلیون و 151 هزار تومان نرخگذاری شد.
از سوی دیگر، سکه امامی معاملات را با 56 میلیون و 200 هزار تومان آغاز کرد، اما همسو با کاهش قیمت طلا و ارز، تا مرز 55 میلیون و 50 هزار تومان عقبنشینی کرد و در نهایت 55 میلیون و 500 هزار تومان به معاملات پایان داد. قیمت نیم سکه هم با کاهش 400 هزار تومانی، به 31 میلیون تومان رسید. قیمت ربعسکه نیز 300 هزار تومان نزول پیدا کرد و 17 میلیون و 500 هزار تومان معامله شد و سکه گرمی نیز با 100 هزار تومان ریزش، در هشت میلیون و 700 هزار تومان خرید و فروش شد.
براساس پیگیری اقتصادنیوز، فعالان بازار معتقدند کاهش قیمت در بازار طلا به دلیل افت نرخ دلار به کریدور هفتم رخ داده است، در حالی که قیمت طلای جهانی تأثیر چندانی بر بازار داخلی نداشته است. این کاهش قیمتها همزمان با روند نزولی تقاضا در بازار بوده است، زیرا خریداران در انتظار کاهش بیشتر قیمتها دست از خرید کشیدهاند.
این گروه بر این باورند که ادامه روند نزولی قیمتها در بازار طلا به کاهش بیشتر نرخ دلار بستگی دارد. با این حال، آنها پیشبینی میکنند افت قیمتها محدود خواهد بود و انتظار کاهش بیشتر از 5 تا 10 درصد غیرواقعی به نظر میرسد. این دیدگاه نشان میدهد بازار طلا و سکه همچنان تحتتأثیر مستقیم دلار و سیاستهای اقتصادی قرار دارد.
بنا به گفته تحلیلگران، بازار طلا و سکه تحت تأثیر چندین عامل کلیدی، از جمله «نوسانات نرخ دلار و قیمت طلای جهانی» و «انتظارات تورمی» به مسیر کاهشی خود ادامه داده است. سیاستهای مدیریت ارزی بانک مرکزی و عرضه کنترلشده سکه، بهویژه ربعسکه، نقش مهمی در کاهش سرعت رشد قیمتها و کنترل تقاضای سفتهبازانه ایفا کرده است.
در همین حال، کاهش حباب قیمتی سکه نشاندهنده تعدیل بازار است، اما اخبار و سیگنالهای سیاسی و اقتصادی داخلی و خارجی همچنان به نوسانات این بازار دامن میزنند. سرمایهگذاران با رصد دقیق تغییرات، در انتظار روشن شدن روندهای آتی هستند.
با این همه، پیگیری اقتصادنیوز از تکنیکالیستها نیز حکایت از آن دارد که قیمت طلای آبشده در صورت کاهش، به سطح 22 میلیون و 150 هزار تومان عقب خواهد نشست. این سطح حمایتی بر اساس تقاضای داخلی و شرایط اقتصادی موجود، به عنوان یک نقطه تقویت برای قیمت طلا شناخته میشود. در صورت ادامه روند صعودی، قیمت طلای آبشده به 23 میلیون تومان خواهد رسید و این سطح مقاومتی به دلیل نوسانات قیمت دلار و تقاضای بیشتر برای طلا در بازار داخلی، میتواند مانع از رشد بیشتر قیمت شود.
معامله گران فنی نیز بر این باورند که سکه امامی به تبع نوسانات در بازار ارز و طلا، تحت تاثیر افزایش یا کاهش نرخ دلار و تقاضای فصلی قرار دارد و در کوتاهمدت در این سطوح نوسان خواهد داشت. به عقیده این گروه اگر قیمت سکه امامی به طور ناگهانی کاهش یابد، به سطح کانال 54 میلیون تومان خواهد رسید و این سطح حمایتی از آنجا که به عنوان سطح تقاضای بالای بازار شناخته میشود، میتواند موجب برگشت قیمت از روند نزولی شود.
در صورتی که روند صعودی ادامه یابد و تقاضا در بازار سکه امامی افزایش یابد، پیشبینی میشود قیمت سکه به کانال 57 میلیون تومان برسد. این سطح مقاومتی با توجه به فشار تقاضای بالا در بازار، به عنوان یک نقطه مانع برای حرکت بیشتر قیمت به سمت بالا عمل خواهد کرد.
همچنین اگر قیمت طلای جهانی از سطح فعلی خود بالاتر رود یا در مقابل دلار نوسانات کاهشی نداشته باشد، این سطوح حمایتی و مقاومتی حفظ خواهند شد. تحلیلگران هدف قیمتی 3 هزار دلاری را پیشبینی میکنند که برخی از دلایل آن شامل «کاهش نرخهای بهره»، «نااطمینانیهای ژئوپلتیک»، «خرید بانکهای مرکزی» و «تقاضای صنعتی اندک» میشود.
با توجه به شرایط کنونی بازار ارز و روند کاهشی تقاضا، انتظار میرود افت قیمت طلا و سکه در روزهای آینده ادامه یابد. کاهش نرخ دلار و تعدیل قیمتها در بازار جهانی، همراه با تأثیر تحولات سیاسی و اقتصادی داخلی، همچنان بر کاهش ارزش فلز زرد فشار وارد میکند. علاوه بر این، کاهش تقاضا و عرضه کنترلشده ارز در سامانههای رسمی، عاملی برای حفظ روند نزولی بازار طلا و سکه خواهد بود.
بخش سایتخوان، صرفا بازتابدهنده اخبار رسانههای رسمی کشور است.