قوه قضاییه، مرجع تظلم خواهی همه افراد جامعه است
رئیس قوه قضاییه گفت: هر صنف، قشر و جریانی که حتی ممکن است سلیقه و عقیدهاش نیز با ما منطبق نباشد چنانچه تظلمخواه باشد، دستگاه قضایی در چارچوب قوانین، ملزم است به تظلم خواهی او رسیدگی کند.
به گزارش مشرق، حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای در نشست با اعضای اتاق اصناف، اتحادیهها و جمعی از بازاریان، اظهار کرد: مجموعه اصناف کشور نه در کنار نظام و انقلاب، که در متن نظام و انقلاب بودند و طی بیش از 4 دهه اخیردر رفع مسائل عدیدهای مشارکت داشتند.
رئیس قوه قضائیه بیان داشت: از روز اولی که تصدی مسئولیت ریاست دستگاه قضا را برعهده گرفتم تاکید داشتم که قوه قضائیه باید مرجع و ملجاء تظلمخواهی همه آحاد جامعه باشد؛ هر صنف، قشر و جریانی که حتی ممکن است سلیقه و عقیدهاش نیز با ما منطبق نباشد چنانچه تظلمخواه بود، دستگاه قضائی در چارچوب قوانین، ملزم است به تظلم خواهی او رسیدگی کند.
رئیس عدلیه تصریح کرد: ضروری است مجموعه اصناف کشور یک بررسی تفکیکی داشته باشد که چه میزان از مسائل مبتلابه اصناف، مرتبط با قوا و دستگاههای مختلف کشور است و چه میزان از این مسائل به خود صنف مربوط میشود.
رئیس دستگاه قضا همچنین بر ضرورت وجود سازوکاری جهت نقشآفرینی هر چه بیشتر اصناف در وضع و اصلاح قوانین مرتبط با خود تاکید کرد.
قاضیالقضات، گفت: اصناف باید جلسات و نشستهای هماندیشی مستمری را میان خود برگزار کنند و با یک خرد جمعی، نقطهنظرات و جمعبندیهای خود برای رفع مشکلات صنفی را به مسئولان مربوطه در دستگاههای حکومتی ارائه کنند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای اظهار داشت: با عنایت به پیشرفتهای حاصله در حوزه فناوری و تکنولوژیهای روز مربوط به هر صنف، ضروری است سازوکاری ایجاد شود که مسئولان هر صنف بتوانند اعضای صنفی خود را با این فناوریهای روز آشنا کنند و تمام شاغلان در یک صنف برای بهرهوری بیشتر بتوانند کارهای خود را با تکنولوژی روز تطبیق دهند.
رئیس قوه قضائیه گفت: شما مسئولان و متولیان اصناف کشور، از جمع خودتان نمایندگانی را به قوه قضائیه معرفی کنید تا ما در قالب کارگروه مشترکی با تعیین اولویتها، به رفع مسائل و مشکلات هر صنف بپردازیم؛ از جمله این مسائل، موضوعات مرتبط با اصناف و دیوان عدالت ادرای، سازمان ثبت و سازمان بازرسی است که ما آمادگی داریم به سرعت و فوریت این کارگروه مشترک را تشکیل دهیم تا در راستای رفع مشکلات هر صنف اقدام کنیم.
وی افزود: شما متولیان اصناف، هر قانونی را که اجرایی نشده را اعلام کنید تا سازمان بازرسی پیگریهای لازم را به عمل آورد که چرا قانون مزبور به مرحله اجرا نرسیده است؟ آیا مشکل از عدم امکان اجرای قانون بواسطه مسائل بودجهای است؟ آیا مشکل ناشی از تعارض قوانین است یا اینکه با ترک فعل و سستی مجری مربوطه مواجهایم؟
رئیس دستگاه قضا به متولیان اصناف کشور پیشنهاد کرد مجموعه قوانین مرتبط با صنف خود را تدوین کرده و یک نسخه از آن را به هر مسئول و مدیر جدیدی که منصوب میشود ارائه کنند؛ چرا که یکی از موارد عدم اجرای قانون، ناآشنایی مدیر و مسئول تازه منصوب شده با مجموعه قوانین و مقررات حوزه مربوطه است.
رئیس عدلیه همچنین گفت: با عنایت به تدوین برنامه هفتم و لایحه بودجه سال 1402، اصناف باید همت کنند و مسائل مرتبط با صنف خود را به وزارتخانههای صمت و اقتصاد و سایر دستگاههای مربوطه برای گنجانده شدن در برنامه و لایحه مزبور پیشنهاد دهند.
قاضیالقضات به موضوع کارتهای بازرگانی نیز که در سخنان یکی از متولیان اصناف کشور مطرح شد، اشاره کرد و گفت: مسئله کارتهای بازرگانی از هر دو وجه (هم از حیث کسانی که نباید از آن برخوردار باشند اما کارت بازرگانی دارند و اقدام به اجاره دادن آن میکنند و هم از حیث آنها که باید از این کارت برخوردار باشند اما برخوردار نیستند و یا مشکلاتی در حوزه تمدید کارت بازرگانی آنها ایجاد شده)، میتواند با برگزاری جلساتی میان متولیان اصناف و مسئولان مربوطه رفع شود.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای تاکید کرد: قوه قضائیه از تشکیل شوراهای حل اختلاف در هر صنفی استقبال میکند و حمایتهای لازم را در این خصوص به عمل میآورد؛ چرا که معتقدیم باید مسائل را تا حد ممکن به روش صلح و سازش حل و فصل کرد.