جمعه 28 اردیبهشت 1403

قیمت جدید حبوبات در بازار / مالیات مواد خوراکی را گران می کند؟

وب‌گاه گسترش مشاهده در مرجع
قیمت جدید حبوبات در بازار / مالیات مواد خوراکی را گران می کند؟

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اعلام کرد که کالاهای اساسی مانند شکر، روغن و برنج در بازار وفور دارند. او همچنین اظهار داشت که برخی افراد به بهانه تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده، به تخلف می‌پردازند و به صورت سلیقه‌ای عمل می‌کنند.

"رضا کنگری" درباره وضعیت بازار مواد غذایی، اظهار کرد: در پی تغییر نرخ مالیات ارزش افزوده بر روی کالاهایی همچون چای، حبوبات و ماکارونی، برخی از واردکنندگان، تولیدکنندگان، توزیع‌کنندگان و کسبه دست به تخلفاتی می‌زنند که منجر به به هم ریختگی بازار می‌شود.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: پیش از این مالیات ارزش افزوده کالاهای اساسی یک درصد و سایر کالاهای مواد غذایی 9 درصد بوده است که اکنون برخی کالاها از 9 درصد به 10 درصد و برخی از یک درصد به 10 درصد تغییر کرده‌اند.

وی تصریح کرد: اخیراً مالیات ارزش افزوده چای از یک درصد به 10 درصد تغییر کرده، بنابراین در این کالا شاهد افزایش قیمت خواهیم شد؛ زیرا علاوه بر تغییر نرخ ارزش افزوده با تورم سال جدید نیز روبرو هستیم.

کنگری با بیان اینکه چای محصول پرمصرف در سبد خانوار ایرانی است گفت: با وجود تغییر قیمت چای، این محصول به‌وفور در بازار موجود است و کمبودی در این زمینه نداریم.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: در بازار شکر نیز برخی تولیدکنندگان و تجار به بهانه مالیات ارزش افزوده، قیمت را افزایش داده‌اند، به طوری که تولیدکنندگان به دلیل شفاف نبودن موضوع ارزش افزوده برای کالاهای اساسی چک 10 درصدی دو ماهه از خریداران دریافت می‌کنند تا جایی که قیمت شکر در بازار به 40 هزارتومان نیز رسید.

وی از آرامش در بازار برنج خبر داد و بیان کرد: اکنون قیمت هر کیلوگرم برنج هاشمی در بنکداری‌ها به 116 هزار تومان، برنج فجر به 70 هزارتومان و شیرودی به 75 هزار تومان رسیده است.

کنگری درباره قیمت حبوبات نیز گفت: همچنان حبوبات در بازار بلاتکلیف است؛ زیرا برخی تجار حبوبات را با نرخ ارز 28 هزار و 500 تومانی وارد می‌کنند و در سامانه جامع تجارت با نرخ کیلویی 52 هزار تومان به ثبت می‌رساند، اما در نهایت با نرخ کیلویی 77 هزارتومان به شکل غیررسمی در بازار عرضه می‌کنند.

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی تصریح کرد: اکنون لوبیا چیتی با قیمت 52 هزار تومان در سامانه جامع تجارت توسط تجار ثبت می‌شود، اما با نرخ 77 هزار تومان به بنکداری و در بازار مصرف 90 هزار تومان به فروش می‌رسد؛ همچنین هر کیلوگرم عدس نیز با قیمت 49 هزار تومان ثبت می‌شود به بنکداران 69 هزار تومان فروخته می‌شود و در بازار کیلویی 90 هزار تومان است.

وی بر این باور است که حبوبات با ارز دولتی تامین و وارد می‌شود؛ اما در نهایت با سندسازی با نرخ‌های بالا در بازار به فروش می‌رسد که تخلف است.

کمبودی در بازار وجود ندارد

دبیر انجمن صنایع روغن نباتی از افزایش 14 درصدی واردات انواع روغن خام در سال گذشته خبر داده و اعلام کرده است: روند واردات و ذخایر روغن نباتی در شرایط عادی قرار دارد و هیچ کمبودی در زمینه تولید و توزیع انواع روغن نباتی در بازار وجود ندارد.

علیرضا شریفی افزوده است: با توجه به تأکیدات دولت مبنی بر فروش کالای وارداتی با ارز 28500 تومانی، روغن نباتی با نرخ مصوب در بازار به دست مصرف‌کنندگان می‌رسد.

طبق اعلام وزارت جهاد کشاورزی، تولید دانه کلزا در کشور طی سال‌جاری افزایش خواهد داشت. بر همین اساس طبق اعلام این وزارتخانه، 250 هزار تن کلزا در سال زراعی جاری برداشت خواهد شد که میزان افزایش تولید نسبت به سال گذشته بین 60 تا 70 هزار تن پیش‌بینی می‌شود.

سعدالله منصوری، مجری طرح دانه‌های روغنی وزارت جهاد کشاورزی هم سطح کشت کلزا را بالغ بر 160 هزار هکتار عنوان کرد و افزود: انتظار داریم سطح برداشت دانه کلزا نزدیک به 130 هزار هکتار باشد که نسبت به سال زراعی گذشته 40 هزار هکتار افزایش نشان می‌دهد.