قیمت جدید گوشت گوسفندی در بازار | چقدر ظرفیت تولید وجود دارد؟
بر اساس اطلاعات منتشر شده، برخی از اقلام گوشت در چند روز گذشته قیمت خود را کاهش دادهاند و برخی دیگر قیمت آنها افزایش یافته است. اما کدام یک از اقلام گوشت قیمت آن افزایش یافته است و کدام یک قیمت آن کاهش یافته است؟
اهمیت قیمت گوشت قرمز بسیار بالاست؛ زیرا این محصول به عنوان یکی از اجزای اساسی رژیم غذایی افراد شناخته میشود. تغییرات در قیمت گوشت قرمز میتواند به طور مستقیم بر زندگی افراد تأثیرگذار باشد. افزایش قیمت این محصول ممکن است باعث کاهش قدرت خرید افراد شود.
قیمت گوشت قرمز، امروز 11 تیر 1403، اعلام شد. بر اساس دادههای بهدستآمده، گوشت شقه گوسفندی بهازای هر کیلوگرم 749 هزارتومان و ران گوسفندی 810 هزارتومان به فروش میرسند.
گوشت خورشتی بدون استخوان و بدون چربی 655 هزار تومان، ماهیچه گوسفندی یک میلیون و 110 هزار تومان و راسته مغز گوسفندی سنگسر و شهمیرزاد 655 هزار تومان قیمتگذاری شده است.
شقه گوسفندی تنظیم بازار با قیمت 699 هزارتومان، سردست گوسفندی بره در بستههای 3.5 کیلوگرمی با قیمت 695 هزارتومان و ران ممتاز کوسفندی با قیمت 919 هزارتومان در اختیار مصرفکننده قرار میگیرند.
راسته بدون استخوان گوسفندی به قیمت 800 هزارتومان، لاشه گوسفندی تنظیم بازار به قیمت 679 هزارتومان و گردن گوسفندی به قیمت 670 هزار تومان در بازار توزیع میشوند.
مقایسه قیمتها
در میان قیمتهای اعلامشده انواع گوشت، بیشتر انواع گوشت نسبت به هفته گذشته تغییری نداشته اما نیمشقه گوسفندی 5 کیلوگرمی و بسته شقه گوسفندی 10 کیلوگرمی، حدود چهار درصد کاهش قیمت داشتهاند. از طرفی راسته مغز گوسفندی سنگسر و شهمیرزاد و گوشت خورشتی بدون استخوان و بدون چربی هم رشد 7 درصدی داشتند. فعلا قیمت سایر اقلام گوشت ثابت بوده و تغییر قیمت نداشته است.
براساس این گزارش، برخی از اقلام گوشت افزایش و برخی نسبت به هفته گذشته، کاهش قیمت داشتند. احتمال میرود در چند روز آینده، باز هم اقلام مختلف گوشت، تغییر قیمت داشته باشند.
ظرفیت تولید 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور وجود دارد
ابراهیم حسننژاد، معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تأمین پروتئین حیوانی مورد نیاز جامعه را وظیفه اصلی این معاونت برشمرد و گفت: نیاز مستمر سفره مردم به این محصولات مقتضای استمرار در تولید توسط بخش دام کشور است.
وی با اشاره به تنوع تولیدات در این بخش افزود: تولید گوشت مرغ به دلیل دارا بودن حلقههای متعدد از اهمیت ویژه برخوردار است و ارتباط معنادار و هماهنگ این حلقهها، امکان تولید مستمر و خطی در این صنعت را فراهم میکند.
حسننژاد نوسان بازار و نارضایتی تولیدکننده و مصرف کننده در ابتدای سال 1402 را از جمله چالشهای موجود در بخش دانست و گفت: وزیر جهاد کشاورزی در نخستین اقدام برای حل ریشهای معضل صنعت مرغ نسبت به تأمین به موقع نهاده دستورات لازم را صادر کرد.
وی، ترمیم گله مرغ مادر و اجداد را از دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی در بازسازی حلقههای صنعت مرغ عنوان کرد، که در نتیجه آن 250 هزار قطعه در مراکز اجداد جوجهریزی صورت گرفت.
معاون امور تولیدات دامی با اشاره به مدت زمان 22 ماهه برای جوجهریزی در اجداد تصریح کرد: پس از بازسازی و افزایش تولید در گلههای مرغ مادر و اجداد، اکنون به آمار بیش از 150 میلیون قطعه در ماه رسیدهایم و این میزان جوجهریزی بیش از 240 هزار تن گوشت مرغ را ماهانه برای کشور تأمین میکند.
وی تاکید کرد: امروز به اندازه کافی با تأمین نهاده در زمان معین، اطمینان تولیدکننده برای تولید بیش از نیاز کشور و با هدف صادرات جلب شده، به طوری که در سال جاری 6 هزار تن مرغ صادر شده است.
حسننژاد میزان تولید تخممرغ در سال 1402 را 1340 تن اعلام کرد که از این میزان، 136 هزار تن راهی بازار صادراتی شده و هدفگذاری صادرات برای سال جاری 200 هزار تن است.
معاون امور تولیدات دامی، تولید شیر را از دیگر محصولات پایه در بخش دام نام برد و گفت: سالانه 12 میلیون تن شیر در کشور تولید میشود که با ظرفیتسازی، نیاز صنایع لبنی کشور به طور کامل از تولید داخل تأمین میشود.
وی همین رابطه افزود: در صورت تبدیل صنایع لبنی به واحد سازنده - شیر - بیش از 2 میلیون تن از این ماده پروتئینی صادر میشود و عمده آن در پنیر و شیر خشک است.
حسننژاد در مورد تولید گوشت قرمز نیز گفت: ظرفیت تولید 900 هزار تن گوشت قرمز در کشور وجود دارد و با اتخاذ سیاستهای تشویقی به دنبال افزایش آن هستیم، به این منظور در زمستان گذشته یک میلیون تن نهاده به صورت مدتدار برای پروار کردن دام در اختیار دامداران و عشایر قرار گرفته است.
این مسؤول دولتی در پایان تاکید کرد: در سال 1403 هم با اجرای سیاستهای حمایتی از ظرفیت قانون بودجه با افزایش سرمایه در گردش شرایط را برای افزایش گوشت قرمز فراهم میکنیم.