جمعه 11 آبان 1403

لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید

با فرا رسیدن فصل بهار، عطر دل انگیز گیاهان خوراکی بر سر سفره لرستانی ها پیچید.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از سفیر افلاک، بهار فصل رویش و سرسبزی است، فصلی که طبیعت دوباره جان می گیرد و نفس زندگی را می کشد، طراوت و تازگی مهمترین هدیه رسیدن فصل بهار است و طبیعت بکر، این روزها پذیرایی علاقمندان می باشد.

همزمان با فصل بهار، گیاهان زیادی در دشت های وسیع به صورت خود رو رشد می کنند، گیاهانی که خواص دارویی و درمانی زیادی دارند و در این فصل بهار در سفره غذایی مردم قرار می گیرند و عطر دل انگیزشان در غذاهای بهاری می پیچد.

رویش این گیاهان نه تنها تنوعی در غذاهای بهاری مردم بسیاری از مناطق کشور ایجاد می کند بلکه درآمدزایی هم برای ساکنان اهالی همین مناطق به دنبال دارد، این افراد با کندن و دست چین کردن گیاهان بهاری، آنها را در بازار عرضه می کنند.

در استان لرستان نیز این روزها بازار، عطر و بوی گیاهان خوراکی را می دهد، گیاهانی سرسبز که با هر بارش بارش، براق تر و سرسبزتر شده و بانوان با سلیقه لرستانی از این گیاهان خوراکی، انواع آش های محلی، خوراک و سایر غذاها را طبخ می کنند.

در این روزهای زیبای بهاری، سفره های زیادی به رنگ طبیعت تغییر یافته و غذاهای سبز بهاری بر سر سفره ها، خودنمایی می کند، غذاهایی که در عطر و طعم بی نظیر بوده و برخی از بانوان علاوه بر مصرف تازه آنها، سعی می کنند بخشی از گیاهان خوراکی را خشک و یا در فریزر نگهداری کنند تا در فصل های دیگر این غذاها را طبخ نمایند.

کنگر، ورکواز، شنگ، تره، زرشک، قارچ کوهی، بن سرخ، پاقزان، ریواس، موسیر و آویشن از مهمترین گیاهان خود رو در طبیعت استان هستند و این روزها بازار فروش گیاهان خوراکی داغ شده است، برخی از این گیاهان مانند شِنگ به صورت خام هم خورده می شود و برخی هم به صورت پخته و یا سرخ شده مورد استفاده قرار می گیرند.

یکی از مهمترین گیاهان خوراکی در لرستان، کنگر می باشد که ساقه سفید رنگی دارد که در قسمت بالای آن خارهای ریز و درشتی قرار دارند، معمولا این گیاه خوراکی را به صورت خورش و یا خوراک که با ماست میل می شود، تهیه می کنند.

این گیاه دارای خواص ضدالتهابی بوده و دارای مقادیر زیادی از ویتامینها، اسید فولیک، منیزیم، کلسیم، پتاسیم، روی، مس، فیبر و پروتئین است.

همچنین این روزها دشت ها و کوهپایه های زیادی مملو از گیاهی به نام ورکواز است، این گیاه شبیه تره سبزی خوردن بوده که ساقه بلندی دارد و از ترکیب این گیاه با بلغور گندم، عدس، لوبیا و پیازداغ، یک آش بسیار خوشمزه طبخ می شود.

این گیاه به دلیل خاصیت گرمایی که دارد معمولا برای دردهای رماتیسم مفید بوده و در این فصل، خانواده های زیادی از زاگرس نشینان این غذا را تهیه می کنند.

از دیگر غذاهای محلی که با گیاهان بهاری در لرستان تهیه می شود، نوعی خوراک با تره های محلی است که در این غذا چند نوع تره هایی مانند پاقزان و تره شیرینه، تره خار و چند نوع دیگر که پایه های کوتاهی دارند را با هم ترکیب کرده و بعد از خُرد کردن و پختن، با گوشت چرخ کرده و پیازداغ آماده می کنند.

بُن سرخ هم از دیگر گیاهان خوراکی است که به صورت آش آماده می شود که معمولا برای تسکین دردهای رماتیسمی و گوارشی بسیار مفید می باشد.

با توجه به فصل رویش و برداشت این گیاهان خوراکی، اما همیشه توصیه شده که برداشت های بی رویه و یا کندن این گیاهان به صورت غیر اصولی می تواند تیشه به ریشه طبیعت بزند که لازم است در این روزهایی که شاهد سخاوت طبیعت و فصل بهار هستیم، مراقبت بیشتری از این عرصه نماییم تا سال های بعد هم بتوان از سفره بهاری استفاده کرد.

انتهای پیام /

لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید 2
لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید 3
لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید 4
لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید 5
لذت غذا‌های سنتی با سبزی‌های کوهی / عطر گیاهان خوراکی بر سر سفره بهاری لرستانی ها پیچید 6