ماجرای خودروهای دپو شده در پارکینگ ایران خودرو چیست؟
مدیرعامل ایران خودرو از جزئیات خودروهای به جا مانده در پارکینگهای این شرکت که به عنوان خودروهای دپو شده در فضای مجازی پخش شده بود توضیحاتی را ارائه داد.
فرشاد مقیمی مدیرعامل خودروسازی ایرانخودرو در گفتوگو با خبرنگار صنعت، تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آغاز پیش فروشهای شرکت خودرو سازی بیان کرد: مجموعه شورای رقابت در حال تدوین حوزه قیمت گذاری و سازمان حمایت از مصرف کنندگان و معاونت صنایع وزارت صمت در حال پیگیری موضوع مجوزهای پیشفروش هستند. ما هم در انتظار ابلاع این دو موضوع به خودروسازها هستیم اما در این مدت تلاش کردیم که زیرساختهای لازم برای انجام این کار را فراهم کنیم که فرایند تست و ارزیابی را میگذراند.
او بیان کرد: امیدوار هستیم تا چند روز آینده اینفعالت را آغاز و بخشی از نیاز جامعه را تامین کنیم تا در مدیریت بازار نقش مناسبی ایفا کنیم. مجموع اتفاقهای انجام شده بازار را با روند کاهشی همراه کرد و نهایی شدن این اقدامات تشدید فرایند کاهش قیمت خودرو در بازار را به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید: پیش پرداخت خرید خودرو در حساب خودروسازها میماند؟
مقیمی درباره درباره تصاویر منتصب به انبارهای خودروی این خودروسازی بیان کرد: مردم یقین داشته باشند که حتی اگر توان تحویل یک خودرو بیشتر را در روز داشته باشیم این کار را در دستور کار قرار خواهیم داد. تولید ما در سال 98 با افزایش خوبی مواجه شد درحالی که خودروسازهای دنیا با چالش در تولید مواجه شده اند و این بدون شک حاصل تلاش مجموعه همکاران ما در مجموعه است. نسبت به دوره مشابه سال قبل در همین ایام خدود 25 درصد رشد را تجربه کردهایم به طوری که در اردیبهشت سال گذشته حدود 34 هزار خودرو و تا 30 اردیبهشت امسال بیش از 45 هزار خودرو تولید کردیم. هدف ما از تولید عمل به تعهدات و تحویل معوقات قبلی است.
مدیر عامل ایرانخودرو ادامه داد: در چند روز اخیر با مشکلی در بحث شماره گذاری مواجه شدیم که منجر به انباش برخی خودروها در کارخانه شد که امیدوار هستیم حداکثر تا فردا برطرف شود؛ رفع این مشکل باعث تحویل یکباره بیش از 12 هزار خودرو به بازار خواهد شد که تاثیر مناسبی در بحث قیمتی و کاهش معوقات داشته باشد در این صورت در هیچ یک از عکسهای هوایی شرایط فوق را در پارکینگها نخواهید دید.
او تصریح کرد: موضوع دیگر هم تامین ارز و تامین قطعه بود که سرپرست محترم وزارت صمت این مشکل را هم تا حدودی رفع کردند و موادی که در تامین آنها وابستگی به خارج از کشور داشتیم و تامین صده و در گمرک جمهوری اسلامی ایران قرار دارد را به کارخانه رسانده و خودروهای باقی ماندا را به دست مردم برسانیم.
بیشتر بخوانید: انبارهای احتکار خودرو را به ما معرفی کنید
مقیمی ادامه داد: با حل این مشکلات در ایندهای نزدیک با حجم وسیعی از توزیع خودرو مواجه خواهیم شد که تاثیری زیادی بر کنترل قیمتها خواهد داشت؛ این اقدامات را نباید جرا از هم ببینیم و مجموع اقدامات وزارت صمت، قوه قضائیه و سایر بخشها میتواند بازار را به ثبات لازم برساند بخش عمدهای از این خودرو ها تک کسری هستند و مشکل خاصی ندارند که نیاز داشته و در گمرک جماوری اسلامی ایران است.
مدیرعامل شرکت ایرانخودرو گفت: درباره تولید خودرویی با عمق داخلی سازی 92 درصد تصریح کرد: این خودرو پروژه k132 است که در بهمن سال گذشته به دست ریاست جمهور رونمایی شد. همه همکاران ما بسیج شدهاند تا در بهمن امسال این محصول را به بازار عرضه کنیم و امیدوار هستیم تا سال 1400 تیراژ آن به 50 هزار دستگاه در سال برسد.
او گفت: تولید این خودرو از سال گذشته در دستور کار قرار گرفت؛ ما با طراحی و مهندسی داخلی توانستیم این محصول را تولید کنیم. این خودرو از موتور ef7 بهره خواهد گرفت اما نمونههای ابتدایی مجهز به موتور ec5 خواهد بود اما در اینده به خودرویی با موتور ef7 و گیربکس اتومات تبدیل خواهد شد. امروز در مجموعه قالبهای صنعتی ایرانخودرو در حال تولید قالبهای این محصول هستیم و پیشبینی میشود تا در کمتر از 2 ماه آینده این فرایند به اتمام برسد. در بحث خط تولید هم در گذشته اقداماتی انجام شده بود و با تغییراتی که در آن ایجاد خواهد شد آمادگی لازم برای تولید را به دست میآورد.
مقیمی با اشاره به زمان لازم برای بررسیها و ارزیابیهای لازم از انطباق موتور، گیربکس و شرایط خودرو تصریح کرد: مشکل خاصی وجود ندارد که بخواهیم تصور کنیم تولید این خودرو وابستگی به خارج از کشور دارد اگرچه درصد کوچکی باقی مانده به زودی همین در1د کم هم رفع میشود. ما در شرایطی که کشور با شدید ترین تحریمها دست و پنجه نرم میکند خودرویی با عمق داخلی سازی 92.5 درصد تولید خواهیم کرد و حتی این سطح از داخلی سازی را ثابت اعلام نمیکنیم چرا که احتمال افزایش عمق داخلی سازی ان وجود دارد.
انتهای پیام /