پنج‌شنبه 4 بهمن 1403

ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر

پل قدیمی و بتنی مهریان یاسوج با گذشت بیش از 20 سال از ساخت آن هم اینک با مشکلات فنی و سازه ای و در خطر تخریب روزافزون قرار گرفته که احداث نشدن پل حلقه ای در این منطقه به یک مطالبه تبدیل شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از پایگاه تحلیل و اطلاع رسانی صبح زاگرس، آغاز عملیات اجرایی پل جایگزین و سواره مهریان شهر یاسوج، شهریور 1391به مناسبت هفته دولت و در دولت دهم به زمین زده شد که از آن زمان تاکنون و پس از حدود 10سال خبری از تکمیل و بهره برداری از آن نیست.

ساخت این پل که در چند سال گذشته در حد تجهیز کارگاه باقی مانده و پیمانکار نیز اطراف آن را فنس کشی کرده، اکنون در تصاحب شهرداری قرار گرفته و تبدیل به انبار آهن آلات، ابزارهای ساختمانی و زباله های شهر شده است.

این پل مهم و استراتژیک که قرار بود اتصال کننده بلوار جاده بنسنجان به مهریان یاسوج باشد پس از کلنگ زنی در مدت 30 ماه ساخته شود، قریب یک دهه است که همچنان خبری از آن نیست و پل قدیمی در این منطقه که بار سنگین ورودی مرکز استان رابر دوش می کشد، دیگر توان بار سنگین عبور و مرور خودروها را ندارد.

ورودیهای زخم خورده پایتخت طبیعت ایران!

امروز نکته ای که باعث ضعف در زیر ساختهای مهم مرکز استان شده ایمنی نبودن برخی از زیر ساختهای مهم همچون پل های ایمن در ورودی این شهر جزیره ای در جنوب ایران بوده که مسافران آنرا را با خطرات زیادی روبه روی کرده است.

هرچند که نا ایمن بودن جاده های دسترسی به این شهر زیبا در چند سال اخیر باعث تصادفات بیشماری در ایام تعطیل شده، اما توسعه ایجاد بزرگراه در برخی از مناطق آن از این تلفات تا حدودی کاسته است.

امروز پلشتی های نازیبا در ورودی های مرکز استان باعث شده بیشتر مسئولین این استان و حتی شهر یاسوج ورودی های مرکز استان کهگیلویه وبویراحمد را زیبنده یک شهر در حال توسعه نبینند که همین نا زیباییها خود مزیدی بر علت شده که این شهر همچنان در زمره شهرهای بدون زیر ساخت قرار بگیرد.

از طرفی دیگر نبود پل های ایمن در دو طرف این شهر همچون پل های اول و دوم بشار که عمری طولانی را سپرده کرده اند و به بهره برداری نرسیدن لاین دوم پل سوم و پل چهارم در ضلع جنوبی این شهر بر خطرات احتمالی آن افزوده است.

پل های یک دهه ای برای افتتاح؟

هرچند که پل های جدیدی همچون پل سوم بشار خودش نیز در خطر ریزش بوده، ناگفته نماند که نبود همین زیرساختها باعث شده که خطراتی جبران ناپذیر پایتخت طبیعت ایران را تهدید کند.

امروز به گفته کارشناسان مشکلاتی فراتر از پل سوم و چهارم بشارگریبانگیر پایتخت طبیعت شده، نبود ایمنی مناسب در پل های ورودی به شهر یاسوج از منطقه مهریان باعث شده که یکی از پر حادثه خیز ترین مناطق پایتخت طبیعت پل طاق کسری یا همان پل یاسوج به مهریان باشد.

اما ماجرای پل حلقه ای لجستگی مهریان از این قرار بوده که در بازده زمانی سه ساله از سال 90تا 93توسط شهرداری یاسوج در زمان نگین تاجی شهردار اسبق این، این پل دراین منطقه احداث شود و پل قدیمی نیز برای ایجاد تفرجگاه مورد استفاده قرار گیرد، اما کلنگ آن بعد از 11سال نیز همچنان راکد مانده است.

هرچند که در ابتدای کار این پروژه که با حضور برخی از رسانه های استان کلنگ آن بر زمین زده شد مبلغی به پیمانکار برای احداث کارگاه تعلق گرفت و پیمانکار قول تکمیل این پل را در بازده زمانی مورد نظر داد، اما به یکباره دستور ساخت این پل بعد از آمدن آخرین استاندار دولت دهم به استان لغو شد.

به گفته کارشناسان پل بتنی مهریان یاسوج با گذشت بیش از 20 سال از ساخت آن هم اینک با مشکلات فنی و سازه ای و در خطر تخریب روزافزون قرار گرفته است.

آنچه که باید از این پل دانست؟!

همچنین باید دانست که پل مهریان یاسوج به دلیل بار سنگین ترافیک و ورودی جاده اصلی و ترانزیتی یاسوج_ اصفهان همواره یکی از نقاط حادثه ساز و بروز خطرات جانی بوده که بهسازی و اجرای طرح های جایگزین و ساماندهی آن باید در دستور جدی متولیان امر به ویژه شهرداری یاسوج قرار گیرد.

پل مهریان که محل اتصال یاسوج به جاده اصلی اصفهان و نزدیک به فرودگاه این شهر است سالانه به ویژه هنگام ورود مسئولان و مقامات کشوری از جمله سفرهای استانی روسای جمهوری با ترافیک سنگین مواجه و سبب اختلال در تردد خودروها می شود.

بر اساس اخبار رسانه ها، اعتبار پیش بینی شده برای اجرای کامل این طرح در سالهای گذشته افزون بر 280 میلیارد ریال برآورد شده بودکه امروز با توجه به وجود بیش از اندازه نقدینگی و تورم بالاتر از این خواهد بود.

این پل که قرار بود از 2 سازه بتنی و فلزی ساخته شود، دارای 2قوس کامل رفت و برگشت سواره رو و پیاده رو بوده ودارای 500 متر طول و 2باند 11متری سواره رو و 2و نیم متری پیاده رو است.

شاید وقتی دیگر؟!

بر اساس گفته مسئولان سابق در استان هدف از اجرای این طرح به گفته مسئولان امر حذف نقاط حادثه خیز در مسیر جاده بنسنجان_مهریان بود که با توجه به وجود مشکلات فنی و سازه ای در پل قدیمی مهریان و احتمال ایجاد خطر در این مسیر شهرداری و شورای شهر یاسوج اقدام به آغاز عملیات اجرایی این طرح کردندکه بعد از کش وقوس های فراوان به تعطیلی کشانده شد و امروز به گفته برخی از مسئولان در محدوده شهری برای احداث نیست و شاید وقتی دیگر.

شهر یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد با جمعیتی افزون بر 150هزار نفر با مشکلات و چالش‌های شهری فراوانی از جمله نبود پارکینگ مناسب، کمبود فضای سبز و مشکلات حاشیه نشینی نیز دست و پنجه نرم می‌کنند و بر اساس آمار افزون بر 45هزار نفر از این جمعیت در مناطق حاشیه ای و پیرامونی یاسوج سکونت دارند.

انتهای پیام /

ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر 2
ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر 3
ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر 4
ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر 5
ماجرای پل های احداث نشده در ورودی پایتخت طبیعت / پل بتنی یاسوج در معرض خطر تخریب + تصاویر 6