مازندران برای اجرای طرح محدودیتهای جدید کرونایی آماده شد
ساری - ایرنا - فرمانده قرارگاه مقابله با کرونا مازندران گفت که این استان برای اجرای طرح محدودیتهای جدید کرونایی که قرار است از اول آذرماه اجرایی شود، آماده شده است.
به گزارش ایرنا، احمد حسین زادگان روز چهارشنبه در ستاد مقابله با کرونای استان در ساری افزود: در اجرای کامل این طرح باید تمامی دستگاههای اجرایی پای کار بیایند و وظایف خود را به درستی عملیاتی کنند تا بتوانیم اهداف طرح که کنترل ویروس کرونا است به درستی محقق شود. وی گفت: مدیران ارشد استانی و زیرمجموعه آنها در شهرستان باید تمام مصوبات ستاد استانی مقابله با کرونا را اجرایی کنند و این مصوبات نیز برای تمام دستگاه های دولتی و غیر دولتی و آحاد مردم لازم الاجراست و تبعات عدم اجرای این طرح نیز بر عهده مدیران دستگاه ها است. استاندار مازندران تاکید کرد: بر اساس طرح محدودیت کرونایی که از اول آذرماه شروع می شود، ضمن تعطیلی تمام مراکز آموزشی از مدرسه تا حوزه علیمه و دانشگاه ها، تمامی فرایند آموزشی نیز در قالب فضای مجازی باید پیگیری شود و مسئولیت این آموزش ها نیز بر عهده دستگاه های مرتبط آموزشی و علمی است. وی اضافه کرد: علاوه بر این، ورود و خروج از شهرهای قرمز به طور کامل ممنوع است و این ممنوعیت نیز برای تمام خودروهای دارای پلاک بومی و غیر بومی لحاظ خواهد شد و طبق مصوبه ستاد ملی و استانی تردد از ساعت 21 شب تا چهار بامداد نیز در تمام شهرها ممنوع می شود. نماینده عالی دولت در مازندران گفت: اگر چه این طرح با محوریت و همراهی سپاه و بسیج و فرمانداران در سطح شهرستان ها اجرایی می شود، ولی باید تمام دستگاه های دیگر مرتبط نیز در اجرای درست محدودیت های کرونایی همکاری لازم را داشته باشند تا طرح به طور کامل اجرا شود. حسین زادگان در مورد محدودیت کرونایی برای مشاغل در محدودیت های جدید کرونایی، توضیح داد: بر اساس مصوبه ستاد ملی و استانی به جز مشاغل گروه اول که شامل واحدهای بهداشتی و درمانی، حمل و نقل عمومی، فروشگاه های عرضه مواد غذایی و مایحتاج عمومی و برخی دیگر از مشاغل است که در اختیار مشمولان قرار می گیرد، سایر گروه های شغلی نیز حق فعالیت نخواهند داشت. وی اظهار داشت: سازمان صنعت، معدن و تجارت در استان مازندران با همراهی تعزیرات حکومتی و همراهی اتحادیه ها و مجامع امور صنفی موظفند تا بر اجرای درست این محدودیت ها و ممنوعیت مشاغل نظارت کنند و با متخلفان نیز برخورد قانونی داشته باشند و این واحدها را پلمب کنند. نماینده عالی دولت در مازندران گفت: تمامی دستگاه های اجرایی به خصوص فرمانداران و نیروهای سپاه که عهده دار عملیات میدانی اجرای این طرح هستند، وظیفه دارند که این برنامه را به درستی اجرا کنند و باید در قبال مسئولیت خودشان نیز پاسخگو باشند.
ممنوعیت برگزاری نمازجمعه وی با اشاره به تسری محدودیت های جدید کرونایی بر برگزاری برنامه های فرهنگی و هنری از جمله برپایی نماز جمعه، گفت: بر اساس این طرح نماز جمعه در تمام شهرستان های استان که هم اکنون با وضعیت قرمز و نارنجی هستند، ممنوع است و ستاد اقامه نماز جمعه نیز موظف است تا این مصوبات را به سایر شهرستان ها برای اجرا ابلاغ کند. استاندار مازندران تاکید کرد: در اجرای این طرح به خصوص برنامه های فرهنگی و هنری باید هر گونه مسامحه از سوی فرمانداران کنار گذاشته شود و صرفا باید مصوبات ستاد ملی و استانی را اجرایی کنند و هیچ بهانه ای برای کوتاهی در اجرای این برنامه پذیرفتنی نخواهد بود. محدودیت کرونایی در روستاها حسین زادگان گفت: برنامه های محدودیت کرونایی باید در روستاها و محلات استان هم باید با همراهی پایگاه های بسیج، نیروهای بهداشت و درمان و دهیاران به عنوان مدیریت روستاها اجرا شود و دفتر امور روستایی نیز موظف است تا مصوبات را برای همراهی بهتر در این مناطق به دهیاران ابلاغ کند. وی افزود: تمام محدودیت های کرونایی که در شهرهای استان مازندران عملیاتی پا برجاست و در روستاها نیز باید با محوریت پایگاه های بسیج، هیات امناء مساجد و سایر نیروهای حاضر در این مناطق اجرا شود تا بتوانیم با بسیج همگانی محدودیت کرونایی را تمام و کمال اجرایی کنیم. رییس ستاد مقابله با کرونای مازندران اظهار داشت: در این طرح برای کمک به خانوارهای کم درآمد و فاقد درآمد ثابت نیز دولت پرداخت کمک های نقدی را برای یک سوم از جمعیت کشور برنامه ریزی کرد و در استان نیز این برنامه اجرا خواهد شد. حسین زادگان اظهار داشت: علاوه بر این، باید از کمک خیرین در سطح شهرها و روستاها نیز استفاده کرد و باید این کمک های مردمی نیز به صورت منظم و برنامه ریزی شده در اختیار نیازمندان واقعی قرار گیرد. وی افزود: در شرایط فعلی استان مازندران در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارد به طوری که شهرهای آمل، بهشهر و ساری در وضعیت قرمز و سایر شهرهای دیگر نیز در وضعیت نارنجی و تعداد اندکی نیز در وضعیت زرد قرار دارند و محدودیت ها نیز به طور کامل در استان باید اجرا شود.
استاندار مازندران گفت: با اجرای محدودیت های کرونایی طرح غربالگری از طریق مراکز مخابراتی 4030 و تست PCR نیز برای شناسایی بیماران احتمالی مبتلا به ویروس کرونا اجرا می شود و برنامه قرنطینه ای نیز باید به طور کامل برای بیماران پیگیری شود و تمام نیازمندی ها نیز با همکاری نیروهای بسیج و سپاه در مناطق محل عملیات تامین خواهد شد تا خانواده ها دچار مشکل نشوند. دورکاری ادارات فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونای مازندران اظهار داشت: فعالیت دورکاری در ادارات دولتی استان مناسب با وضعیت کرونایی با تصمیم فرمانداران به عنوان فرماندهان قرارگاه در شهرستان طبق نیاز پیگیری خواهد شد و سقف حضور کارکنان به یک سوم یا دو سوم کاهش خواهد یافت.
حسین زادگان اظهار داشت: به هر حال در اجرای این طرح نیروهایی که دارای بیماری زمینه ای هستند در اولویت قرار می گیرند، ولی تعداد و نوع فعالیت از سوی فرمانداران با هماهنگی مدیران دستگاه های اداری شهرستانی اجرا می شود. وی یادآور شد: در اجرای این طرح باید از هرگونه ماموریتهای غیر ضروری از سوی دستگاه های دولتی پرهیز شود و با کاهش سطح ماموریت های شهرستانی، آزاد سازی نیرو و تجهیزات خودرویی ایجاد خواهد شد و باید این تجهیزات و در صورت نیاز نیروها در اختیار نیروهای سپاه به عنوان فرمانده عملیات میدانی محدودیت کرونایی قرار گیرد. استاندار مازندران گفت: در داخل استان بسیج همگانی برای اجرای محدودیت کرونایی ایجاد شد و این طرح علاوه بر دستگاه های اجرایی، با کمک تشکل های مردم نهاد، نیروهای بسیج و مشارکت مردم اجرایی خواهد شد و اگر این همکاری و مشارکت همگانی ایجاد شود می توانیم با کنترل و مدیریت بیماری کرونا، سطح محدودیت ها را کاهش دهیم. براساس آمار هم اکنون حدود 800 بیمار کرونایی در سطح بیمارستان های تحت پوشش دانشگاه های علوم پزشکی استان و بابل بستری هستند.
از 22 شهرستان مازندران نیز 19 شهرستان در وضعیت نارنجی و زرد قرار دارند و سه شهرستان ساری، آمل و بهشهر نیز در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
*س_برچسبها_س*