مبدأ تولید پیشسازهای تولید شیشه کجاست؟
به گزارش گروه آسیبهای اجتماعی خبرگزاری فارس، اسکندر مؤمنی، دبیرکل ستاد مبارزه با موادمخدر صبح امروز در همایش تخصصی روسای پلیس مبارزه با موادمخدر ضمن تبریک ایام الله دهه فجر بیان کرد: به راستی که در سالروز انقلاب اسلامی جای شهدای دوران دفاع مقدس و انقلاب اسلامی، شهدای امنیت و حدود 4 هزار شهید عرصه مبارزه با موادمخدر خالی است. درود میفرستیم به روح پاک این شهدا که آرامش و امنیت امروز کشورمان را مرهون خون این عزیزان میدانیم.
وی خطاب به روسای پلیس مبارزه با موادمخدر استان های سراسر گفت: به شما عزیزان که در خط مقدم مبارزه جهانی با موادمخدر هستید، خدا قوت میگویم.
دبیرکل ستاد تصریح کرد: بیش از 70 درصد کشفیات موادمخدر در مرزهای شرقی و حاشیه شرق کشور صورت میگیرد و شاید کمتر از 30 درصد کشفیات در عمق کشور باشد که نشان از تلاشهای ماموران انتظامی و تمرکز خوب و مناسب پلیس است که مبارزه را از نقطه صفر مرزی شروع کرده است.
مؤمنی اظهار داشت: پلیس نقش بیبدیلی در مبارزه با موادمخدر دارد و بیش از 80 درصد مجموع کشفیات موادمخدر در کشور توسط فرماندهی انتظامی کشور انجام میشود، همچنین بیش از 70 درصد کشفیات موادمخدر ناشی از اقدامات اطلاعاتی است و کمتر از 30 درصد اقدامات انتظامی است.
دبیرکل ستاد افزود: بر اساس آخرین آمار رسمی سازمان ملل در سال 2023، مصرف موادمخدر در دنیا، 23 درصد نسبت به سالهای گذشتهی آن افزایش داشته است. همچنین سالانه 500 هزار نفر به دلیل سوءمصرف جان خود را از دست میدهند.
مؤمنی با بیان اینکه شرایط منطقه بهگونهای است که شاهد افزایش روزافزون موادمخدر صنعتی در افغانستان هستیم، گفت: به صراحت میگوییم که تولید موادمخدر صنعتی رهاورد غرب است؛ زیرا پیش سازهای تولید شیشه، متآمفتامین و مخدرهای صنعتی از کشورهای غربی وارد افغانستان میشود، در آن کشور تبدیل به شیشه میشود و بار دیگر به کشورها ارسال می شود؛ لذا درعینحال که همه موضوعات را پیگیری میکنیم، موادمخدر صنعتی را در تقدم اولویتها قرار دادهایم.
وی افزود: بر اساس کار پژوهشی یکی از دانشگاه ها، خوشبختانه با مجموعه اقداماتی که توسط همه دستگاهها از جمله مقابلهای و نهادهای فرهنگی انجام شده است، آهنگ رشد مصرف موادمخدر در کشورمان کاهش یافته است.
دبیرکل ستاد بیان داشت: مبارزه ایران با موادمخدر و حجم زیاد کشفیات از سوی کشورمان، منجر به تغییر مسیر قاچاق مواد مخدر به سمت دریا و مرزهای آبی شد. البته مبارزه در مرزهای آبی نیز توسعه و تقویت شده است؛ به طوری که ترانزیت از مسیر ایران با توجه به اقدامات و ریسک آن، به 15 تا 20 درصد کاهش یافته و قاچاقچیان مسیرهای دیگری را برای ترانزیت انتخاب کرده اند.
مؤمنی در پایان با اشاره به حوزه جمع آوری و ساماندهی معتادان متجاهر گفت: اقدامات خوبی در این حوزه انجام شده است. ایجاد مرکز نگهداری و درمان و بازپروری معتادان وظیفه پلیس نیست، اما فراجا با توجه به اهمیت موضوع و احساس مسئولیت بالا پای کار آمده که این نشان میدهد اهتمام جدی در این کار وجود دارد.
پایان پیام /