یک‌شنبه 4 آذر 1403

متاتریدر چیست؟ دانلود متاتریدر و دانلود اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال

خبرگزاری دانا مشاهده در مرجع
متاتریدر چیست؟ دانلود متاتریدر و دانلود اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال

یکی از مزایای پیشرفت تکنولوژی، همین تسهیل دسترسی به همه‌ی کالاها بوده و مهمتر از آن، روند سرمایه گذاری نیز به مراتب ساده‌تر از قبل شده است. اما یک مشکل به وجود آمده و آن هم بزرگ شدن دنیای سرمایه گذاری و طبیعتا پیچیده‌تر شدن آن است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ در گذشته‌ی نه چندان دور، برای همه‌ی کارها باید به صورت فیزیکی در یک مکان حاضر میشدیم و کار خود را انجام میدادیم. مثلا برای خرید طلا باید به طلافروشی، برای خرید دلار به صرافی، و حتی خرید روزمره باید با حضور در مغاره‌ها انجام میشد. اما با پیشرفت تکنولوژی، دیگر نیاز نیست که برای کارهای خود از خانه خارج شوید. یکی از مزایای پیشرفت تکنولوژی، همین تسهیل دسترسی به همه‌ی کالاها بوده و مهمتر از آن، روند سرمایه گذاری نیز به مراتب ساده‌تر از قبل شده است. اما یک مشکل به وجود آمده و آن هم بزرگ شدن دنیای سرمایه گذاری و طبیعتا پیچیده‌تر شدن آن است.

با تسهیل دسترسی به دارایی‌های متعدد سرمایه گذاری، سهام یک شرکت آلمانی که تا پیش از این فقط در بورس آلمان عرضه شده بود (برای مثال)، اکنون به سادگی در اختیار شما قرار گرفته و با چند کلیک میتوانید آن را بخرید یا بفروشید. این تنوع گزینه‌های سرمایه گذاری باعث شده تا سرمایه گذاران نیاز به دانش بیشتر و شناخت عمیق‌تر از ماهیت دارایی‌های قابل معامله داشته باشند. اولین قدم برای اتصال به دنیای سرمایه گذاری، استفاده از یک پلتفرم معتبر معاملاتی است و بعد از آن، اندیکاتورها هستند که روند بازار و اطلاعات عمیقی را در اختیار شما قرار میدهند. در این مقاله، نگاهی خواهیم داشت به پلتفرم های معاملاتی اصلی دنیا و همچنین در خصوص اندیکاتورها و کاربرد آنها نکاتی را به شما خواهیم آموخت.

*س_ متاتریدر چیست؟_س*

یکی از اولین پلتفرم‌های معاملات جهانی که با استقبال روبرو شد و توانست در کمتر از یک دهه، تبدیل به پلتفرم اول معاملاتی در سطح جهان تبدیل شود، متاتریدر بود. متاتریدر توسط شرکت متاکوتس MetaQuotes طراحی شده بود و کار اصلی آن، ایجاد یک سابقه‌ی معاملاتی از تمامی دارایی‌های جهانی و علاوه بر آن، امکان خرید و فروش بود. شرکت متاکوتس به سرعت تبدیل به انتخاب تمامی کارگزارن بین المللی گردید و حتی امروزه نیز اکثر بروکرهای جهانی، از همین پلتفرم استفاده کرده تا مشتریان آنها بتوانند به تمامی دارایی‌های قابل معامله دسترسی داشته باشند (نمودار تغییرات قیمت و حجم معاملات را در هر بازه‌ی زمانی مشاهده کنند) و همچنین با استفاده از خدمات بروکر، دارایی را معامله کنند.

شرکت متاکوتس فعالیت از سال 2000 میلادی تا کنون همواره در حال ارائه‌ی پلتفرم‌های معاملاتی متنوعی بوده و از اولین نسخه‌های موفق آن میتوان به FX Charts اشاره کرد. این پلتفرم در زمان خود، جزو جدیدترین پلتفرم‌ها به حساب آمد و توانست انقلابی را در دنیای معاملات آنلاین ایجاد کند. سه سال بعد، اولین پلتفرم‌های معاملاتی برای موبایل با نام MetaTrader ارائه شدند.

اما در سال 2005 میلادی، نسخه‌ای از پلتفرم‌های معاملاتی توسط متاکوتس ارائه شد که هنوز هم (با وجود گذشت بیش از 16 سال) جزو انتخاب‌های معمول تریدرها است. متاتریدر 4 آنقدر قدرتمند، سریع، راحت، امن و... بود که بسیاری از تریدرهای قدیمی حاضر نشده‌اند که به سراغ پلتفرم جدیدتر همین شرکت با نام متاتریدر 5 بروند. از دید این دسته از تریدرها، MT4 واقعا بی نظیر بوده و هیچ کمبودی وجود ندارد که نیاز به تغییر پلتفرم باشد.

*س_ متاتریدر 4 و متاتریدر 5_س*

در سال 2010 میلادی، شرکت متاکوتس نسخه‌ی جدیدتر پلتفرم خود را با عنوان MetaTrader 5 معرفی کرد. از لحاظ قدرت و سرعت و همچنین تنوع دارایی‌های قابل معامله و نهایتا تعداد اندیکاتورهای قابل استفاده، متاتریدر 5 بسیار کاملتر از نسخه‌ی قبلی خود بود. شاید مهمترین تغییر در این پلتفرم نسبت به نسخه قبلی، اضافه شدن قسمت مربوط به عمق بازار یا همان Depth of Market بوده که برای بسیاری از تریدرهای حرفه‌ای، سیگنال مهمی به شمار میرود. با این حال، انتخاب میان MT4 یا MT5 به عهده‌ی خود سرمایه گذار بوده و اکثر بروکرها، هر دو نسخه را برای کاربران خود ارائه کرده‌اند. برای اینکه با تفاوت این دو پلتفرم آشنا شوید، مقاله‌ی متاتریدر را بخوانید.

*س_ تفاوت متاتریدر در بروکرهای مختلف_س*

تقریبا تمامی بروکرهای دنیا از پلتفرم معاملاتی متاتریدر (هم MT4 و هم MT5) برای ارائه‌ی خدمات خود به مشتریان استفاده میکنند. با این حال، بین نسخه‌هایی که توسط بروکرها در اختیار مشتریان قرار میگیرد، تفاوت‌هایی نیز وجود داشته که باعث ایجاد پرسش‌هایی در ذهن مخاطبان شده است.

اگرچه بروکر Metatrader را رایگان در اختیار مشتریان خود قرار میدهد، اما تمامی بروکرها باید بابت استفاده از متاتریدر، هزینه‌ی ماهیانه به شرکت متاکوتس پرداخت کنند. بنابراین، بعضی از بروکرها برای کاهش هزینه‌ی خرید یا اجاره‌ی این پلتفرم معاملاتی، آپشن‌هایی را از آن کم می‌کنند. مثلا نمودار شاخص دلار آمریکا که یکی از اندیکاتورهای مهم برای تحلیل تکنیکال است، در کمتر بروکر ارائه شده و به نظر میرسد تنها بروکر آلپاری این اندیکاتور مهم را در متاتریدر خود ارائه کرده باشد. بنابراین، دلیل تفاوت آپشن‌های ارائه شده در این اندیکاتورها، تنها بخاطر نوع قرارداد بروکرها با شرکت متاکوتس است.

*س_ اندیکاتور چیست؟_س*

با بزرگ شدن بازارهای سرمایه گذاری و همچنین اتصال بازارهای مختلف در یک نقطه و امکان خرید و فروش آن توسط یک کارگزاری (از طریق متاتریدر)، ریسک سرمایه گذاری افزایش یافته است. از آنجاییکه حالا دارایی‌ها در سطح جهانی در حال معامله هستند و رفتارها تابع قوانین و شرایط یک کشور خاص نیست، تحلیل کردن و در نتیجه رسیدن به نقطه‌ی صحیح ورود و خروج بازار دشوار شده است. از سال‌ها قبل، معادلات ریاضی به همراه علم اقتصاد و نهایتا روانشناسی، دست به دست هم دادند و ابزارهای قدرتمندی را به نام اندیکاتورها ایجاد کردند. وظیفه‌ی اصلی اندیکاتورها، بیرون کشیدن اطلاعات داخل نمودارهای تغییر قیمت هر دارایی است. مهمترین کاربرد آنها نیز در بخش تحلیل تکنیکال بازار سرمایه بوده، اما در بعضی از آنه در تحلیل فاندامنتال نیز کاربرد دارند.

اندیکاتورها فقط و فقط دو چیز را در نظر میگرند: اول تغییرات قیمت و دوم هم حجم معاملات. اما همین دو پارامتر مهم (زیر بنای تحلیل تکنیکال) اطلاعات و سیگنال‌هایی از بازار نشان میدهند که زیربنای تحلیل تکنیکال را شکل میدهد. به دلیل تکیه بر همین دو پارامتر، از تحلیل تکنیکال و ابزار آن (اندیکاتورها)، میتوان فارغ از نوع بازار و نوع دارایی استفاده کرد تا به چند داده‌ی مهم رسید:

  • کانال قیمت
  • روند قیمت
  • سطوح حمایت
  • سطوح مقاومت
  • احتمال بازگشت بازار

تمامی داده‌های فوق به تریدر کمک میکند تا در نقطه‌ی مناسب وارد بازار شده و در نقطه‌ی مناسب نیز از بازار خارج شود. اگرچه اخبار ناگهانی (مثلا اعلامیه‌ی فدرال رزرو آمریکا) میتواند بر روی تغییرات آنی قیمت اثر بگذارد، اما این تحلیل‌ها میتواند تا درصد بسیار بالایی، آینده‌ی یکی دارایی را ارزیابی کند. بسیاری از افرادی که قصد دارند وارد بازار سرمایه گذاری شوند، در اولین گام از دوره‌های آموزشی با اندیکاتورها آشنا میشوند. جالب است بدانید که تعدادی از اندیکاتورها به صورت پیشفرض برروی تمامی متاتریدرها ارائه شده است. اما بعضی از اندیکاتورهای تخصصی را باید از وبسایت های معتبر دانلود و سپس به متاتریدر اضافه کرد. برای دیدن لیست اندیکاتورهای تخصصی فارکس و همچنین دانلود اندیکاتور میتوانید به این مقاله مراجعه کنید.

هر اندیکاتور یک هدف اصلی داشته و عموما باید از آنها در ترکیب با سایر اندیکاتورها استفاده کرد. تریدرهای حرفه ای زمانی وارد معامله میشوند که حداقل چند اندیکاتور مهم، سیگنال مثبت در خصوص خرید یا فروش داده باشند. برای کسب اطلاعات بیشتر، به وبسایت تخصصی ایران بروکر مراجعه کنید.

انتهای پیام /

متاتریدر چیست؟ دانلود متاتریدر و دانلود اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال 2
متاتریدر چیست؟ دانلود متاتریدر و دانلود اندیکاتور برای تحلیل تکنیکال 3