شنبه 3 آذر 1403

مجلس از توضیحات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قانع شد

خبرگزاری فارس مشاهده در مرجع
مجلس از توضیحات وزیر علوم، تحقیقات و فناوری قانع شد

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، رضا حاجی‌پور سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز سه‌شنبه 20 دی در تشریح گزارش این کمیسیون درباره دو فقره سوال ملی محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس از وزیر علوم اظهار کرد: علت عدم توجه به توسعه و حمایت از آموزش‌های کاربردی مهارت مرتبط با مشاغل موجود در کشور و عدم رسمیت دادن به آن‌ها چیست؟

برنامه وزارت علوم برای اصلاح فرآیند و تجدید نظر در اجرای شیوه های روش های کنونی که باعث افت علمی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و عدم همسویی آن ها با سیاست های دولت شده است، چیست؟

حاجی پور در ادامه با اشاره نتیجه بررسی کمیسیون آموزش گفت: در اجرای ماده 207 آیین نامه داخلی مجلس سوال های فوق در جلسه علنی 26 آبان کمیسیون با حضور 16 نفر از نمایندگان این کمیسیون و نماینده سوال کننده از وزیر علوم مطرح و نظرات آن ها از پاسخ های ارائه شده وزیر علوم، کمیسیون قلمرو سوال ها را ملی تشخیص داده و گزارش سوال جهت اعلام وصول برای بررسی در جلسه علنی ارسال شد.

29 هزار ظرفیت دانشجوی مهارت محور را به سرانجام رساندیم

محمدعلی زلفی گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری امروز (20 دی) با حضور در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال کمیسیون آموزش مبنی بر اصلاح فرایند جلوگیری از افت تحصیلی دانشگاه گفت: اعتقاد داریم املای ننوشته غلط ندارد، بدیهی است بعضی تصمیمات اثر بخشی لازم را نداشته باشد با این وجود تلاشمان را کردیم شاخص های حکمرانی علمی را مد نظر قرار دهیم.

وی افزود: بعد از دو سال و نیم آموزش مجازی بازگشایی دانشگاه ها که در این مدت با محدودیت های همراه بودند، خیلی از خوابگاه‌های خودگردان تعطیل شده بود بودجه دانشگاه‌ها به دلیل نبود بودجه غذا خوابگاه و ایاب و ذهاب درصد رشد لازم را نداشت. این جسارت را دولت مردمی به خرج داد و بازگشایی دانشگاه ها را آغاز کردیم.

وزیر علوم تصریح کرد: کمیته انتصابات با حضور وزاری پیشین برای انتخاب روسای موسسات عالی را شکل دادیم اگرچه ممکن است اشتباهاتی رخ داده باشد. اولین اقدام تاسیس معاونت نوآوری بود، تاسیس صندوق علوم تحقیقات و فناوری نیز دیگر اقدام در این وزارتخانه بود.

زلفی گل گفت: مهارت محور کردن آموزش، عزمی فرابخشی می خواهد به قانونی نیاز داریم که برای بخش های مختلف سیستم تشویقی قرار دهد تا برای دانشجویان اعم از کار آموزی و... شرایط بهتری فراهم آید.

وی افزود: 29 هزار ظرفیت دانشجوی مهارت محور را به سرانجام رساندیم، سرانه اعتبار پژوهشی در موسسات فنی و حرفه‌ای 20 درصد سایر دانشگاه هاست.

 محمدحسین فرهنگی نماینده مردم تبریز در مجلس در تشریح سوال خود از وزیر علوم گفت: حدود یک سال این سوال در کمیسیون بوده است. یعنی هم وزارت علوم فرصت داشته اقداماتی انجام بده و کیمسیون هم می تونست زودتر مطرح کند اما یک سال به طول انجامید

سوال اول مربوط به آموزش‌های مهارتی و عدم توجه وزارت علوم به این مسئله است. ما هم بازار کار داریم و هم آموزش عالی که رابطه آن ها از هم گسیخته است؛ در حالی که تجارب مختلفی در کشورها داریم که این ایراد را رفع کرده اند.

بخش قابل توجهی از آمروشهای علای و تکمیلی که مورد حمایت وزارت علوم است با نیازهای و مصلاح کشور منطبق نیست. لازم است برای رسمیت دادن به آموزش های کاربردی و نظارت بر آنها اقدام شود.

در حال تکمیل....

شما می توانید این مطلب را ویرایش نمایید

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید وزیر علوم کمیسیون آموزش دانشگاه محمدحسین فرهنگی آموزش عالی بازار کار این خبر توسط افراد زیر ویرایش شده است